Advertisement

Trabzonspor, Kaya Peker'le Anlaştı

Uzun bir belirsizlik sürecinin ardından sponsorluk konusunda Medical Park ile anlaşma sağlayan ve yeni sezona 10 Milyon TL'lik bir bütçe ile girecek olan Trabzonspor Basketbol, dış transferde ilk önemli adımını attı ve son üç sezondur Fenerbahçe Ülker forması giyen deneyimli oyuncu Kaya Peker ile anlaşma sağladı.

Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten'in verdiği bilgiye göre Bordo-Mavililer, 33 yaşındaki ve 2.07 boyundaki deneyimli power forvet'e yıllık 600 Bin Dolar ödeyecek. NTV Spor spikerlerinden İsmail Şenol ise 2 yıllığına 850 Bin Dolar'lık bir anlaşma sağlandığı bilgisini paylaştı.

TBL kariyerinde daha önce; Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen ve Beşiktaş formaları giyen Kaya Peker, geride bıraktığımız sezonda Fenerbahçe Ülker forması ile Beko Basketbol Ligi'nde 25, Turkish Airlines Euroleague'de ise 13 maçta görev yapmıştı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 17.2 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, sezonu da; 6.5 sayı ve 4 ribaund ortalamasıyla tamamlarken, Euroleague'de ise ortalama 14.2 dakika sahada kalarak; 4.7 sayı ve 2.8 ribaund ortalaması tutturmuştu.

Öte yandan Trabzonspor, daha önce Pınar Karşıyaka'da genel menajerlik görevi yapan Nihat Mala'yı da genel menajer yapmaya hazırlanıyor. İki taraf arasındaki görüşmeler olumlu sonuç verdi ve deneyimli teknik adam, son anda bir değişiklik olmazsa yeni sezonda Karadeniz ekibinde görev yapacak.

Yabancı oyuncu konusunda da çalışmalarını sürdüren Bordo-Mavili ekip, ligimizde görev yapmış isimleri ilk tercihlerine aldı. Geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan Khalid El-Amin ve Jurica Zuza'yı yeni sezonda da kadrosunda tutmayı hedefleyen Karadeniz ekibi, ayrıca; Mire Chatman, Kirk Penney ve Pops Mensah-Bonsu gibi isimleri de kadrosuna katmayı hedefliyor.
Trabzonspor, Kaya Peker'le Anlaştı Trabzonspor, Kaya Peker'le Anlaştı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.