Advertisement

Pınar Karşıyaka, Leo Lyons ile Anlaştı.

Uzun rotasyonuna takviye çalışmalarını sürdüren Pınar Karşıyaka, ABD'li power forvet Leo Lyons ile anlaşma sağladı. DHA'nın haberine göre, geçtiğimiz sezon Ukrayna ekibi Budivelnik Kiev forması giyen Lyons, Kaf Kaf ile resmi sözleşme imzalayacak. İzmir ekibinin Lyons ile anlaştığı haberi, ilk olarak Basketgündemi sitesinde yer almıştı.

Missouri mezunu olan Kansas doğumlu Lyons, profesyonel kariyerine 2009-2010 sezonunda İsrail ekibi Hapoel Jerusalem'de başlamış, ardından; Hapoel Galil Gilboa, Austin Toros ve Dakota Wizards formaları giymişti. 27 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Lyons, 2011'de Pan Amerikan Oyunları'nda bronz madalya kazanan ABD Milli Takımı'nda da görev yapmıştı. 

Geçtiğimiz sezon Budivelnik forması ile Ukrayna Ligi'nde 53, ULEB Euro Cup'ta 16 maçta görev yapan Lyons, ligde oynadığı maçlarda ortalama 26.7 dakika sahada kalarak; 16.1 sayı, 6.9 ribaund ve 1.9 asist ortalaması yakalamıştı. Lyons, sezonu da 75/196 üçlük isabetiyle noktalamıştı. Euro Cup'ta ise ortalama 29.7 dakika sahada kalan deneyimli oyuncu, bu kupada ise; 14.6 sayı, 7.3 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları tutturmuştu.

Öte yandan Gani Lawal transferinde sonuca ulaşamayan Pınar Karşıyaka, yabancı pivot arayışlarına da devam ediyor.
Pınar Karşıyaka, Leo Lyons ile Anlaştı. Pınar Karşıyaka, Leo Lyons ile Anlaştı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.