Advertisement

Galatasaray Liv Hospital'e 'Geçici' Guard

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Liv Hospital, ABD'li oyun kurucu Walker Russell Jr. ile bir aylık anlaşmaya vardı.

Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Oyuncularımızdan Ender Aslan ve Sinan Güler'in A Milli Takım ile Slovenya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda, Carlos Arrroyo'nun Porto Riko Milli Takımı'yla Venezüela'da gerçekleşecek FIBA Amerika Şampiyonası'nda yer almasından ve Engin Atsür'ün tedavisinin devam etmesinden dolayı hazırlık döneminde guard pozisyonunda oynayan Walker Russell Jr.'dan yararlanacağız"dedi

Walker Russell Jr. 6 Ekim 1982'de ABD'nin Michigan eyaletinde dünyaya geldi. Rochester High School'dan mezun olan Russell bir sene Florida'da bulunan Chipola College'e giderken sonraki üç seneyi Jacksonville State University'de geçirdi. 14,6 sayı 7,1 asist ortalaması yakaladığı 2005'te Ohio-Valley Konferansı (OVC) en iyi ikinci beşe, maç başına 14,0 sayı 6,8 asist ile oynadığı senior (2006) sezonunda konferans beşine seçildi.

2006-07 sezonunda Avrupa'ya gelen ve CEZ Nymburk forması giyen Walker Russell FIBA Eurocup'ta altı maçta forma giyip 6,5 sayı 3,2 asist ortalamaları üretti. 2007'den itibaren NBA Gelişim Ligi'nde (D-League) boy gösteren Russell Fort Worth Flyers, dört sezon Fort Wayne Mad Ants ve Reno Bighorns takımlarında bulundu. D-League'de 164 maça çıkıp 14,5 sayı 7,9 asist ortalamalarıyla dikkat çekti. NBA Lokavtının olduğu dönemde ise Dominik Cumhuriyeti'nde Los Leones de Santo Domingo takımını şampiyonluğa taşıdı. 2008'de İspanya'nın Estudiantes, 2009-10 sezonu Bulgaristan'ın Lukoil Academic, 2011'de Çin'in Zhejiang Lions takımlarında oynayan Russell Walker, Ocak 2012'de Detroit Pistons ile anlaştı ve Jacksonville State'den çıkıp NBA'de oynayan ilk isim oldu. Pistons ile 28 maçta yer aldı.

1,88 metre boyunda ve 1 numaralı pozisyonda görev alan Russell Walker son olarak Venezuela'nın Cocodrilos de Caracas takımında oynadı.
Galatasaray Liv Hospital'e 'Geçici' Guard Galatasaray Liv Hospital'e 'Geçici' Guard Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.