Advertisement

Esteban Batista, Pınar Karşıyaka'da

Geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan Alade Aminu ile yeniden anlaşma sağlayamayan, gündemine aldığı Gani Lawal'ı da anlaşma için ikna edemeyen Pınar Karşıyaka, sonunda pivot takviyesini gerçekleştirdi ve son 2 sezondur Anadolu Efes kadrosunda yer alan Uruguaylı pivot Esteban Batista ile 1 yıllık sözleşme imzaladı..

30 yaşındaki ve 2.08 boyundaki Esteban Damián Batista Hernández, şu an ülkesinin milli takım kampında yer alıyor. Kariyerinde bir süre Atlanta Hawks ve Boston Celtics formaları da giyen tecrübeli oyuncu, Uruguay milli takımı ile Güney Amerika Basketbol Şampiyonası'nda; 2006 ve 2008'de gümüş, 2003 ve 2010'da ise bronz madalya kazanma başarısı göstermişti.

Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması ile Beko Basketbol Ligi'nde 3, Turkish Airlines Euroleague'de ise 4 maçta forma giyebilen ve İspanyol pasaportu da bulunan deneyimli pivot, ligde oynadığı maçlarda ortalama 9 dakika sahada kalarak; 3.3 sayı ve 3.6 ribaund ortalaması tutturmuş, Euroleague'de görev yaptığı maçlarda ise 10.5 dakika sahada kalarak; 4.3 sayı ve 1.8 ribaund ortalaması yakalamıştı.

Pınar Karşıyaka, uzun rotasyonuna yerli bir oyuncu takviyesi yapma konusunda çalışmalarını ise sürdürüyor.
Esteban Batista, Pınar Karşıyaka'da Esteban Batista, Pınar Karşıyaka'da Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.