Advertisement

Ataman: "Temel düşüncemiz, kadronun iskeletini korumaktı"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, hedeflerinin yeni sezon hazırlık dönemini iyi geçirip, tüm kulvarlarda şampiyonluğu kovalayacak bir takım yaratmak olduğunu dile getirdi.

Sarı-kırmızılı takım, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Ergin Ataman yönetimindeki ilk antrenmanını, yabancı oyuncular Zoran Erceg, Milan Macvan ve Henry Domercant'in de katılımıyla, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaparken, tecrübeli çalıştırıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamalarında, uzun bir tatilden sonra bugün takımla beraber ısınma turlarına başladıklarını aktaran Ataman, "Daha tam anlamıyla antrenman yapıyoruz sayılmaz. Bugün yabancı oyuncularımızın bir kısmı katıldı. Milli takımda olan oyuncularımız var. Önümüzdeki hafta İstanbul'da çalışmalara devam edip daha sonra da 2 Eylül'den itibaren İtalya'da kamp çalışmaları yapacağız. Orada hazırlık maçlarıyla da sezona hazırlanacağız. Sezonun ilk resmi maçı 4 Ekim'de, Türkiye Kupası elemeleriyle sezona başlayacağız. Önümüzde 6 haftalık bir hazırlanma süreci var, bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip, yeni sezona aynı hedeflerle gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sezonun başından itibaren Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası, Beko Basketbol Ligi ve THY Avrupa Ligi'nde önemli maçlar oynayacaklarını hatırlatan Ataman, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da "Temel düşüncemiz kadronun iskeletini korumaktı, bunda da başarılı olduk. Çoğu oyuncumuzun sözleşmeleri devam ediyordu. Bir tek Boniface N'dong basketbolu bıraktı. Onun yerine Nathan Jawai gibi pota altını çok iyi kullanabilecek bir oyuncu aldığımızı düşünüyorum. Doğru karar verip vermediğimizi maçlarda göreceğiz. Zoran Erceg çok iyi tanıdığımız bir oyuncu. Bizim aradığımız, sistemimize uygun bir isim ve 'winner' özellikleri var. Onu tercih ettik. Takım oyununa fayda verebilecek. Sinan Güler ve geçen sene sakatlığı nedeniyle bizimle hiç oynayamayan Henry Domercant'ın önemli katkısı olacağını düşünüyorum. İyi bir kadromuz var. Önemli olan bu kadronun uyumu. Geçen sene uyumluydu. Yeni gelen oyuncuları buraya monte edebilirsek, hem ligde hem de THY Avrupa Ligi'nde emin adımlarla hedefe doğru ilerleriz." açıklamalarında bulundu.
Ataman: "Temel düşüncemiz, kadronun iskeletini korumaktı" Ataman: "Temel düşüncemiz, kadronun iskeletini korumaktı" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.