Advertisement

Beşiktaş'a Avustralyalı Forvet

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Avustralyalı forvet Ryan Broekhoff ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Valparaiso mezunu ‘Joker’ lakaplı Broekhoff, 23 yaşında ve 2.01 boyunda..

Broekhoff, 2009’da FIBA U-19 Dünya Şampiyonası’nda ve 2011 Yaz Universiade Oyunları’nda Avustralya milli takımı kadrosunda yer almıştı. Hollanda pasaportuna da sahip olan ve Bosman statüsünde oynayabilen Avustralyalı çaylak forvet, geçtiğimiz yıl 2012 Londra Olimpiyatları’na katılan Avustralya Milli Takımı’nın aday kadrosunda da yer almış, ancak son anda kadrodan çıkarılmıştı. 

Özellikle dış atışlardaki etkinliği ve top kontrolü ile dikkat çeken Avustralyalı forvet, 2013 NBA Draftı’na girmiş fakat seçilmemişti. Geride bıraktığımız sezonda Valparaiso forması ile NCAA’de 34 maça çıkan Broekhoff, oynadığı bu maçlarda ortalama 32.3 dakika sahada kalmış, sezonu da; 15.4 sayı, 7.2 ribaund, 2.3 asist ve 1 top çalma ortalamalarıyla tamamlamıştı. Broekhoff, üç sayılık atışlarda ise 84/208 (%40) ile isabet sağlamıştı.

Yeni sezona Ahmet Kandemir yönetiminde girecek olan Siyah-Beyazlılar, dış transferde şu ana kadar; Kevin Foster, Colton Iverson, Bradley Buckman, Mehmet Yağmur, Gökhan Şirin, Caner Topaloğlu ve Tomislav Ruzic’i renklerine bağlamış, sözleşmesi sona eren takım kaptanı Muratcan Güler ile de sözleşme yenilemişti..
Beşiktaş'a Avustralyalı Forvet Beşiktaş'a Avustralyalı Forvet Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.