Advertisement

İlyasova: "Herkes rekabet içinde, herkes formayı istiyor."


Milli Takımımızın önemli isimlerinden Ersan İlyasova, TBF'nin resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Deneyimli power forvet, NBA'deki performansı; takımı Milwaukee Bucks'ın yeni sezon hedeflerini ve A Milli Takım'ın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

- Geçen sezon NBA'de inişli - çıkışlı bir performans sergiledin. Scott Skiles'ın ayrılmasıyla daha fazla şans buldun ve genel olarak iyi bir sezon geçirdin. Sen sezonu nasıl değerlendiriyorsun?
ERSAN İLYASOVA: Sezonu başlamadan önce Milwaukee Bucs'la sözleşme yeniledim. Bu elbette benim ve takım için önemli bir olaydı. Takımın benden beklentileri değişti, daha da yükseldi. Daha sonra Scott Skiles'la aramız bozuldu. Birkaç maçta beni hiç oynatmadı, daha sonra ise çok az süre vermeye başladı. Lig başladıktan 20 maç sonra ise takımdan ayrıldı. Yardımcı antrenörümüz Skiles'ın yerine takımın başına geçti. Ondan sonra ise daha çok dakika aldım ve daha iyi oynadım. Zaten ne kadar oynarsan o kadar özgüven kazanıyorsun. Sezonun geri kalanında kendi oyunumu ortaya koydum. 

- Kendini zanırım en çok uzun forvet pozisyonunda rahat hissediyorsun..
E.İ.: NBA kariyerimde ve Barcelona'da hep uzun forvet pozisyonunda oynadım. Evet, en rahat ettiğim pozisyon bu..

- Milwaukee Bucks, geçen sezon Doğu Konferansı'nın dişli takımları arasında yer aldı. Bu sezon öncesi ise takımın iki önemli ismi Monta Ellis ve Brendon Jenning ayrıldı. Bu ayrılıklar takımı nasıl etkileyecek? Takım biraz da senin üzerinden şekillenecek gibi duruyor...
E.İ.: Bu sene takımda çok değişiklikler oldu. Yeni oyuncular geldi, başantrenörlüğe ise Larry Drew gibi önemli bir isim getirildi. Türkiye'ye ve A Milli Takım kampına katılmadan önce onunla konuştuk. Gelecek sezon ile ilgili planlarını benimle paylaştı. Benimle böyle ilgilenmesi hoşuma gitti. Larry Drew'un takımın başına geçmesi benim için bir şans. Takımda ayrıca yeni oyuncular var. NBA profesyonel bir lig ve her oyuncu da profesyonel. Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da play-off'a çıkmak istiyoruz. Miami Heat'a karşı geçen yıl elimizden geleni yaptık ama elendik. Zaten play-off'a sekizinci sıradan girdiğin zaman birinciye karşı oynamak her zaman zordur. Ligi 4 ila 6. sırada bitirmeyi umuyorduk ama başaramadık. Umarım bu sezon iyi basketbol oynayarak başarılı oluruz. 

- Miami Heat'ın 3 yıldızı takımın bünyesinde toplaması NBA'ın çehresini değiştirmiş gibi görünüyor. Sen neler söylersin bununla ilgili?
E.İ.: NBA'de yer alan takımların hedefi her zaman büyüktür ve her zaman NBA şampiyonluğudur. Hal böyle olunca bütün takımlar iyi oyuncuları bünyesine almak istiyor. Daha önce dediğim gibi sezon o kadar uzun ki o yüzden sezonun başlangıcı ve bitişi çok önemlidir. En önemlisi ise elbette takım olabilmek. 

- Gelelim Milli Takım'a... 1 yıl aradan sonra tekrar Ay - Yıldızlı forma için ter dökeceksin. Bu sezon takımda deneyimli oyuncuların yanında gençler de var... 
E.İ.: Avrupa Şampiyonası oynayacağız ki bu bana göre en zor turnuva... Bütün zorlu ve güçlü takımların birçoğu Avrupa'da bulunuyor. Takımda birçok deneyimli oyuncu bulunuyor. Gençler ise çok yetenekli ve şanslılar. Zira Bogdan Tanjevic gibi bir antrenörle çalışacaklar. 

- Tanjevic demişken; kendisiyle birçok başarılar kazandık. Onunla yeniden çalışmak nasıl olacak?
E.İ.: Tanjevic'in kalitesini herkes biliyor. Oyuncularına destek olan bir antrenör. Gençlere de özgüven kazandırıyor. Türk basketbolu için çok önemli bir isim. Hem gençler hem de motivasyon için Tanjevic önemli bir antrenör. Takımımızda 18 yetenekli basketbolcu var ama Avrupa Şampiyonası'na 12 kişi gidecek. Herkes rekabet içinde, herkes formayı istiyor. 

- Takıma baktığımız zaman çok iyi uzunların olduğunu görüyoruz. Bu bizim için bir avantaj olacak mı?
E.İ.: Avrupa Şampiyonası'nda güçlü taraflarımızı elbette değerlendirmek istiyoruz. Artık her takım böyle uzunlara sahip. Atletik uzunlara sahip Fransa gibi... Basketbol artık teknik ve bireysel performansların ön plana çıktığı bir oyun... En önemlisi ise takım olabilmek. Ne kadar çok takım olursak bizim için daha iyi olur?

- Peki son olarak Avrupa Şampiyonası'nda kişisel olarak hedefini öğrenebilir miyim?
E.İ.: Hedef her zaman madalyadır. Şampiyonaya kadar 2 hazırlık turnuvası daha oynayacağız. Slovenya'daki hazırlık turnuvasını çok iyi geçirmedik. Hazırlık turnuvaları çok önemlidir. O kadar idman yapıp takım olamazsın. Maçta başka bir hava oluyor.

Röportaj: Ufuk Tanışan
İlyasova: "Herkes rekabet içinde, herkes formayı istiyor." İlyasova: "Herkes rekabet içinde, herkes formayı istiyor." Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.