Advertisement

Turkish Airlines Euroleague’de Zorlu Viraj

Turkish Airlines Euroleague’de üçte üç yaptığımız haftanın ardından temsilcilerimiz, Avrupa arenasındaki üçüncü maçlarına çıkacaklar..

Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Beşiktaş’ın yer aldığı Turkish Airlines Euroleague’de üçüncü haftaya girilirken, temsilcilerimizin gruplarından ikinci maçlarında elde ettiği zaferler sonrasında ülke olarak da bir ilki başarmış ve haftayı kayıpsız atlatmıştık. Daha önce 3 takımla katıldığımız sezonların hiçbirinde aynı hafta içerisinde üç galibiyet elde edememiştik. 1998/99 sezonunda Fenerbahçe, Efes Pilsen ve Ülkerspor'la, 2011/12 sezonunda da Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ve Galatasaray'la mücadele ettiğimiz Euroleague'de 1 haftada aldığımız en iyi derece 2 galibiyetti. Takımlarımız, bu hafta da önemli rakiplerle karşılaşacakken, temsilcilerimizin maçları NTV Spor’dan naklen ekranlara gelecek.

Aldığı 2 galibiyetle A Grubu’nun zirvesinde yer alan Fenerbahçe Ülker, 25 Ekim Perşembe günü saat 20:00’de Ülker Sports Arena’da Real Madrid’i ağırlayacak. Geçen hafta gittiği Union Olimpija deplasmanına pasaport konusundaki sorunlar nedeniyle sahaya Romain Sato’dan eksik çıkan Sarı-Lacivertliler, takımdaki en büyük kozlarından biri olan Bo McCalebb’in de son çeyrekte sakatlanmasına rağmen maçtan 75-81 galip ayrılmıştı. Yoğun bir tedavi programıyla Real Madrid maçına yetiştirilmeye çalışılan McCalebb’in durumu, kulüp doktoru Koray Tarımcı’nın vereceği rapor doğrultusunda maç günü netlik kazanacak. Real Madrid'de ise İspanyol guard Sergio Llull, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

D Grubu’nda ikide iki yapan temsilcimiz Beşiktaş ise başka bir İspanyol devi olan FC Barcelona Regal ile karşılaşacak. 25 Ekim Perşembe günü saat 21:45’te Palau Blaugrana Spor Salonu’nda başlayacak olan karşılaşmada Siyah-Beyazlılar, Turkish Airlines Euroleague’de kendi salonunda oynadığı son 11 maçı da kazanan rakibinin bu serisine son vermek için ter dökecek. Geçen hafta deplasmanda Brose Baskets’i 71-86’lık skorla yenen Beşiktaş’ta 27 sayı kaydederek Euroleague’deki kariyer rekorunu kıran Curtis Jerrells’ın küçük bir sakatlığı bulunmasına rağmen antrenmanlara başladığı ve maça da yetiştirilmeye çalışıldığı açıklandı.

C Grubu’ndaki ikinci maçında son şampiyon; Olympiakos’u 98-72 gibi farklı bir skorla devirerek ilk galibiyetini alan Anadolu Efes ise üçüncü hafta maçında 26 Ekim Cuma günü saat 20:45’te Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Cedevita Zagreb’i ağırlayacak. İlk iki maç sonunda 86.5 sayı ortalamasıyla bu kategoride Fenerbahçe Ülker’le birlikte ligin zirvesinde yer alan Anadolu Efes’in rakibi Zagreb ekibinde geçtiğimiz sezon Lacivert-Beyazlılarda forma giyen Vlado Ilievski ve Galatasaray Medical Park’tan tanıdığımız Luksa Andric de bulunuyor. Hırvat temsilcisinin en büyük kozu ise 18.0 sayı ve 6.0 ribaund ortalamalarıyla; Mickael Gelabale. Dirseğinden ameliyat olan Stanko Barac'tan yoksun olarak bu mücadeleye çıkacak olan Anadolu Efes'te, Esteban Batista'nın bu maçta kadroda olması bekleniyor.

Turkish Airlines Euroleague’de üçüncü haftanın programı şu şekilde;

TSİ
25 Ekim 2012 Perşembe
19:15
CSKA Moskova - Brose Baskets
19:30
Lietuvos Rytas - Partizan mt:s
20:00
Fenerbahçe Ülker - Real Madrid
21:30
EA7 Emporio Armani - Caja Laboral
21:45
Elan Chalon - Maccabi Electra Tel Aviv
21:45
FC Barcelona Regal - Beşiktaş
22:00
Asseco Prokom - Alba Berlin
22:00
BC Olympiakos - Zalgiris Kaunas
TSİ
26 Ekim 2012 Cuma
20:45
Anadolu Efes - Cedevita Zagreb
21:15
Mapooro Cantu - BC Khimki
21:30
Union Olimpija - Panathinaikos BC
22:00
Unicaja Malaga - Montepaschi Siena

İçerik: Tbf
Turkish Airlines Euroleague’de Zorlu Viraj Turkish Airlines Euroleague’de Zorlu Viraj Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.