Advertisement

Anadolu Efes - Galatasaray Medical Park Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi’nin üçüncü haftasında Galatasaray Medical Park'ın deplasmanda Anadolu Efes'i 73-83 mağlup ederek rakibine ilk yenilgisini yaşattığı ve namağlup ünvanını sürdürdüğü maçın ardından, her iki ekipten de karşılaşma ile ilgili değerlendirmeler geldi..

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Galatasaray Medical Park'ın başarılı antrenörü Ergin Ataman, mücadelenin başından sonuna kadar iyi oynadıklarını anlatarak, “Maçın birinci dakikasından itibaren çok iyi basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Savunmamızı güçlü tuttuk ve bunda da başarılı olduk. Maçı sürekli aynı tempoda götürdük. Domercant 1,5 ay sonra ilk kez aramıza katıldı ve çok katkı verdi. Herkes ciddi anlamda katkı verdi. Avrupa Ligi'nde son haftaların flaş takımı Anadolu Efes'e karşı çok değerli bir galibiyet aldık. Ayrıca sezon başında koyduğumuz şampiyonluk iddiamızın ne kadar geçerli olduğunu bu akşam göstermiş olduk” diye konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, uzun zamandır maç kaybetmediklerini anımsatarak, “En son Paris'te katıldığımız özel turnuvada maç kaybettik. Takım ritmini buldu. Sakatlıktan dönen oyuncularımız var. Onlar da katıldıktan sonra daha da iyi olacak. Hedefimiz, hem ligde hem de Avrupa Kupası'nda şampiyon olmak. Önemli rakiplerimiz var. Ama bugün gördük ki; takımın bunu gerçekleştirebilecek gücü var” ifadelerini kullandı.

Mücadeleyi 8 sayı ve 8 ribaund ile tamamlayan Galatasaray Medical Park'ın genç oyuncusu Furkan Aldemir de iyi hazırlandıkları karşılaşmayı farklı kazanmayı bildiklerini dile getirerek; “Konsantrasyonumuzu kaybetmeden emin adımlarla devam etmemiz gerekiyor. İnşallah böyle devam ederek, hem ligde hem de Avrupa Kupası'nda şampiyonluk alır, camiamızı mutlu ederiz” dedi.

 
Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Beşiktaş karşısında alınan mağlubiyetle başladıktan sonra ligdeki ilk derbide de Galatasaray'a mağlup olan Anadolu Efes'in deneyimli antrenörü Oktay Mahmuti ise Galatasaray Medical Park karşısında bu sezonki en kötü maçlarını oynadıklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımı aldığı galibiyetten dolayı kutlayan Mahmuti, “Sezon içinde oynadığımız en kötü karşılaşmaydı. Kaybettiğimiz için bunu söylemiyorum. Hem hücumda hem de savunmada olağanüstü kötüydük. Kopuk bir grup gibi gözüküyorduk. Buna bir çözüm getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yaklaşık 9 dakika sahada kaldığı mücadeleyi sayı kaydedemeden tamamlayan Anadolu Efes'in genç forveti Birkan Batuk ise; istediklerini sahaya yansıtamadıklarını ve kötü oynadıkları karşılaşmayı kaybettiklerini dile getirdi.

Anadolu Efes - Galatasaray Medical Park Maçının Ardından.. Anadolu Efes - Galatasaray Medical Park Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.