Advertisement

Aliağa Petkim, Dean İle Yollarını Ayırdı

Aliağa Petkim, ABD'li skorer guard Taquan Dean ile yollarını ayırma kararı aldı. İzmir ekibi, dizindeki sakatlığın nüksetmesi nedeniyle bir süre parkelerden uzak kalacak Dean yerine, bir başka ABD'li oyuncu Lionel Chalmers ile anlaşma sağlamıştı..

İspanyol pasaportuna da sahip olan 29 yaşındaki ve 1.93 boyundaki Taquan Dean, geçtiğimiz sezonu Valencia Basket'te tamamlamıştı. Bu sezon başında EuroChallenge Cup ön eleme turunda oynanan Joensuun Kataja maçlarında ortalama 34.5 dakika sahada kalarak; 12.5 sayı, 2 ribaund ve 3.5 asist ortalamaları yakalasa da, iki maçta toplam 2/13 ile üç sayılık atış isabeti bularak beklentilerin altında bir performans göstermişti. Spor Toto Türkiye Kupası'nda oynanan 3 maçta ise ortalama 34 dakika sahada kalan deneyimli oyuncu, bu maçlarda ise; 9 sayı, 5 ribaund ve 2 asist ortalamaları yakalamıştı. Dean, bu maçlarda ise üç sayılık atışlarda 4/17 ile isabet bulabilmişti. Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında takımının Hacettepe Üniversitesi ile oynadığı maça da ilk beş başlayıp 31 dakika sahada kalan ABD'li skorer, bu maçta ise 3/10 saha içi isabetiyle; 9 sayı, 7 ribaund ve 2 asistlik performans sergilemişti.

Taquan Dean ile yolların ayrılmasının ardından bir açıklama yapan Aliağa Petkim genel menajeri Birtan Saka, Dean’in dizindeki sakatlığın nüksettiğini, bu durumun oyuncunun uzun bir süre tedavi olmasını gerektirdiğini ifade etti. Taquan Dean’in bu durumda takıma faydalı olamayacağını söylediğini belirten Saka, “Dean, uzun sürecek olan tedavisine ABD’de devam etmek istediğini bize bildirdi. Biz de yaptığımız görüşmenin ardından Taquan Dean’ın sözleşmesini karşılıklı olarak feshettik. Kendisi başarılı bir oyuncumuzdu. Aramızda en ufak bir kırgınlık yok” diye konuştu.

Aliağa Petkim, Dean İle Yollarını Ayırdı Aliağa Petkim, Dean İle Yollarını Ayırdı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.