Advertisement

Galatasaray'dan Zagreb Deplasmanından Rahat Galibiyet (48-79)

FIBA Kadınlar Euroleague’de C Grubu’nda yer alan temsilcimiz Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Hırvat temsilcisi Novi Zagreb’i baştan sona üstün götürdüğü maçta 79-48’lik skorla mağlup etti.

Maç boyunca çok rahat bir oyun oraya koyan ve farklı galibiyetle FIBA Kadınlar Euroleague karşılaşmalarına başlayan Galatasaray’da 1.96'lık yıldız pivot Sylvia Fowles; 10 sayı- 16 ribaundluk performansıyla double double yaparken, 4/6 üçlük isabeti bulan 29 yaşındaki deneyimli forvet Şebnem Kimyacıoğlu 16 sayı- 1 asist, genç guard Özge Yavaş 11 sayı- 5 asist ve İspanyol pivot Sancho Lyttle da 9 sayı- 9 ribaund ile maçı tamamladı.

Ev sahibi ekipte ise bir dönem ülkemizde Beşiktaş forması giyen Hırvat guard Sandra Mandir, 0/7 üçlük atmasına rağmen kaydettiği 10 sayıyla çift haneli sayılara ulaşan tek isim oldu. 1.90'lık ABD'li power forvet Latoya Williams da 8 sayı- 8 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.

Temsilcimizde sakatlıkları bulunan; Alba Torrens, Nevriye Yılmaz ve Şaziye İvegin, bu maçta forma giymediler. İlk yarının sonuna doğru ayak bileğinden bir sakatlık geçiren Işıl Alben ise oyuna devam edemedi. Karşılaşmaya Galatasaray; Işıl Alben, Yasemen Saylar, Şebnem Kimyacıoğlu, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles beşiyle başlarken, Novi Zagreb ise; Courtney Vandersloot, Sandra Mandir, Matea Vrdoljak, Latoya Williams ve Sena Pavetic beşiyle mücadeleye başladı.

Galatasaray, maçın başındaki karşılıklı ikişer basketin ardından Şebnem Kimyacoğlu’nun ikinci dakika sonundaki üçlüğüyle 7-4 öne geçti. Ev sahibi ekibin çeyrek sonuna 5:36 kala dördüncü takım faulünü yapmasından sonra üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz, beş dakikalık ilk bölümün sonunda Novi Zagreb tarafından alınan molaya 12-8’lik skor avantajıyla girdi. Galatasaray, moladan Işıl Alben’in asisti üzerinden Şebnem Kimyacıoğlu’nun üçlüğüyle döndü ve savunmada güçlü kalmaya devam ederek rakibi sürekli hataya zorladı. Bu bölümde Işıl Alben, önce Sylvia Fowles’a iki sayılık isabet imkânı yarattı, ardından turnikeyle sonuca gitti. Birinci çeyreğin sonuna 02:28 kala skor üstünlüğünü 19-8’e taşıyan temsilcimiz, rakibin hücumdaki top kayıplarını değerlendirerek farkı açmaya devam etti. Ve henüz ilk çeyrekte 20 sayılık farkı yakalamayı bildi: 30-10.

İkinci çeyreğe Özge Yavaş, Yasemen Saylar, Gülşah Gümüşay, Sancho Lyttle ve Ann Wauters başlayan Galatasaray, henüz ilk dakika içinde Özge Yavaş’ın dört sayısıyla skoru 35-10’a getirdi. Bu bölümün ardından ev sahibi ekibin Galatasaray tarafından cevapsız bırakılan altı sayısı geldi. Duruma reaksiyon çabuk reaksiyon gösteren Sarı-Kırmızılılar, pota altındaki iki oyuncusu Ann Wauters ve Sancho Lyttle ile dört sayı daha buldu. Ve skor üstünlüğünü ikinci çeyreğin son beş dakikasına 41-18 ile taşıdı. Özellikle boyalı alandaki her denemesinde temsilcimizin direnciyle karşılaşan Novi Zagreb, hücumda herhangi bir üretimde bulunamadı. Dört dakika boyunca skor bulamayan ev sahibi ekip, top kaybı üzerinden skora gidebildi. Devrenin sonuna :54.5 kala ayak bileğini burkan Işıl Alben, tedavi için soyunma odasına giderek kalan bölümde forma giyemedi. Ancak temsilcimiz, tamamında üstün oynadığı karşılaşmanın ilk yarısını 45-20’lik üstünlükle tamamladı.

Devre sonunda temsilcimizde en skorer oyuncu, ilk yarıda 16:54 sahada kalan Işıl Alben oldu. Bu bölümde 3/6 ile şut kullanan Işıl, 8 sayı ve 5 asist üretti. Rakibini 12 top kaybına zorlayan temsilcimizde Ann Wauters 7, Özge Yavaş, Şebnem Kimyacıoğlu ve Yasemen Saylar ise 6'şar sayı buldu. Temsilcimiz, kaydettiği 45 sayıya %54,8’lik (17/31) şut oranıyla ulaştı.

Üçüncü çeyreğin başında temsilcimizde; Özge Yavaş, Yasemen Saylar, Şebnem Kimyacoğlu, Sancho Lyttle ve Ann Wauters beşi sahadaydı. Bu periyodun ilk beş dakikasında ön alandaki üstünlüğünü iyi kullanan Sarı-Kırmızılılar, Sancho Lyttle ve Ann Wauters ikilisi üzerinden skor üretimine devam etti. Üçüncü çeyreğin sonuna 4:48 kala skor avantajını 54-26’ya taşıdı. Novi Zagreb, buna rağmen hücumda ilk iki çeyreğe göre daha doğru tercihler yapmasına karşın aradaki fark sürekli korundu. Şebnem Kimyacıoğlu’nun isabetli dış atışlarıyla rakip takımın direncini kıran Galatasaray, dördüncü çeyreğe 66-33 önde girmeyi başardı.

Açılan fark nedeniyle rölanti geçen son periyota; Özge Yavaş, Ayşe Cora, Şebnem Kimyacıoğlu, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles beşiyle giren Ekrem Memnun’un takımı, oyun disiplininden kopmadan devam ederek aynı performansı sürdürdü. Ve ikinci dakika sonunda üstünlüğünü 71-35’lik skorla 36 sayıya taşıdı. Henüz ilk çeyrekte oluşan farkı koruyan temsilcimiz, karşılaşmadan 79-48’lik skorla üstün ayrıldı.

Galatasaray, FIBA Kadınlar EuroLeague C Grubu ikinci maçında Çek Cumhuriyeti temsilcisi ZVVZ USK Prague ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadele, 31 Ekim 2012 Çarşamba günü, saat 18.00’de başlayacak.


SALON: SD Trnsko

HAKEMLER: Aare Halliko (EST), Vladimir Tsekov (BUL), Bojan Jovanic (BIH)

NOVI ZAGREB (48): Sandra Mandir 10 (2 ribaund- 2 asist), Ana Cacic 9 (3 ribaund- 2 asist), Matea Vrdoljak 4 (3 ribaund), Gordana Bedalov (1 ribaund), Dunja Prcic (2 ribaund- 1 asist), Lana Packovski 2 (2 asist), Antonija Juric, Mirna Mazic 3 (2 ribaund), Sena Pavetic 8 (2 ribaund), Latoya Williams 8 (8 ribaund- 1 asist), Zrinka Brkljacic, Courtney Vandersloot 4 (2 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY (79): Özge Yavaş 11 (5 asist), Yasemen Saylar 7 (1 ribaund- 2 asist), Ayşe Cora 1 (2 asist), Işıl Alben 8 (5 asist), Ann Wauters 9 (3 ribaund- 1 asist), Sancho Lyttle 9 (9 ribaund- 1 asist), Gülşah Gümüşay 2 (2 ribaund), Şebnem Kimyacıoğlu 16 (1 asist), Sylvia Fowles 10 (16 ribaund), Bahar Çağlar 6 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 10-30
2.PERİYOT: 10-15
3.PERİYOT: 13-21
4.PERİYOT: 15-13


Özet: Galatasaray.org

Galatasaray'dan Zagreb Deplasmanından Rahat Galibiyet (48-79) Galatasaray'dan Zagreb Deplasmanından Rahat Galibiyet (48-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.