Advertisement

Beşiktaş'ın Tarihi Sınavı

Tarihinde ilk kez Turkish Airlines EuroLeague’de mücadele edecek olan Beşiktaş, 2012-2013 sezonundaki ilk maçında bu akşam saat 20:00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşılaşacak. Mücadele NTV Spor ile NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak..

Temsilcimizde sakatlığı bulunan genç guard Mehmet Ali Yatağan bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlık sonrası takımla antrenmanlara başlayan bir başka genç oyuncu Kartal Özmızrak ise forma giyecek duruma geldi. Beşiktaş'ın yeni transferi Randal Falker da yeni takımıyla ilk maçına çıkacak. Sakatlığı nedeniyle bir süredir antrenmanlarda yer alamayan Tutku Açık da son antrenmanlarda takımla birlikte çalışmalara katıldı. Bu zorlu maç öncesi Partizan'da ise eksik oyuncu bulunmuyor.

Tarihi bir yıl geçiren ve geçtiğimiz sezonu üç kupa ile tamamladıktan sonra yeni sezona da Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferiyle başlayan Siyah-Beyazlılar, Spor Toto Türkiye Kupası'nda da 3'te 3 yaparak sekizli finallere yükselmeye hak kazanmıştı. Yeni sezona Türk basketbolunun önemli isimlerinden Erman Kunter yönetiminde girerek kadrosunu da büyük ölçüde yenileyen Beşiktaş, dış transferde yabancı oyuncular; Curtis Jerrells, Patrick Christopher, Vladimir Dasic, Damir Markota, Gasper Vidmar ve Randal Falker'ı renklerine bağlamıştı. Siyah-Beyazlılar, deneyimli oyuncular; Tutku Açık, Muratcan Güler ve Cevher Özer'i de transfer ederken, geçtiğimiz sezondan; Can Akın, Serhat Çetin, Kartal Özmızrak, Mehmet Ali Yatağan, Barış Hersek ve Serkan Özver'i ise kadrosunda tuttu.

Geçtiğimiz sezon Sırbistan Ligi finalinde ezeli rakibi Kızılyıldız'ı 3-1 ile geçerek üst üste 11. kez şampiyonluğa uzanan Partizan, Adriyatik Ligi'nde ise yarı finalde Hırvat ekibi Cedevita'ya boyun eğmişti. Ünlü Karadağlı coach Dusko Vujosevic yönetimindeki Partizan'ın en yaşlı oyuncusu 1985 doğumlu ABD'li guard Torey Thomas. Thomas dışındaki diğer 12 oyuncu ise 1988-1994 arası doğumlu genç oyunculardan oluşuyor. Asvel'den 20 yaşındaki genç Fransız skorer Leo Westermann'ı transfer ederek bu sezonki en önemli hamlesini yapan Belgrad ekibi, dış transferde ayrıca; ABD'li oyun kurucu Torey Thomas ve ABD'li power forvet Drew Gordon'ı renklerine bağlamıştı. Adriyatik Ligi'ne sahasındaki Zadar ve Krka Novo Mesto galibiyetleriyle başlayan Partizan, deplasmandaki ilk maçında ise Cibona Zagreb'e 80-72 mağlup olarak bu sezonki ilk yenilgisini almıştı. Bu maçta, cezası nedeniyle coach Vujosevic, takımının başında yer alamamıştı. Pek şutör bir takım olmayan Partizan'ın en önemli hücum opsiyonu ise 21 yaşındaki 2.13'lük pivot Dejan Musli. Beklentilerin büyük olduğu Westermann ise henüz hücumda takımının beklediği çizgiye ulaşamadı.

Bu zorlu maçta; kadro kalitesi, tecrübe ve saha/seyirci avantajı gibi etkenler nedeniyle temsilcimiz favori olsa da, basketbol bilgisi yüksek gençlerden oluşan kadrosuyla Partizan, yine de tehlikeli bir rakip sayılabilir.

Beşiktaş'ın Tarihi Sınavı Beşiktaş'ın Tarihi Sınavı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.