Advertisement

Kunter, Hücumdan Yana Dertli

Beko Basketbol Ligi’nin ilk hafta mücadelesinde Türk Telekom’u zor da olsa 61-60’lık skorla mağlup ederek; Cumhurbaşkanlığı Kupası, Spor Toto Türkiye Kupası ve Turkish Airlines EuroLeague'in ardından Beko Basketbol Ligi'ne de galibiyetle başlayan Beşiktaş'ta coach Erman Kunter, galibiyete rağmen oyundan ve özellikle takımının hücum performansından memnun olmadığını söyledi..

Deneyimli teknik adam Erman Kunter, Türk Telekom maçıyla ilgili olarak mücadelenin ardından şunları söyledi: "Bu tip maçlar zordur. İyi oynadığımız bir Partizan maçı vardı. Takıma Partizan karşılaşmasını hedef göstermiştik. Şu anda bütün maçlar iyi oynayamıyoruz ve oyunculara bazı hedef maçları gösteriyoruz. Bu tip hedef maçından sonra bir konsantrasyon eksiği yaşanıyor  Euroleague maçının üstünden 46 saat geçti. Telekom da çok güzel hazırlanmış. Gayet iyi oynadılar, kazanabilirledi. Kötü günde de olsak farkı 7 sayıya çıkardık ama 3 hata yaptık ve dengelendi.  Tekrar 7 sayı öndeyiz bir boş atış bir zorlama bir top kaybı tekrar maç dengelendi. Çok fazla gevşemememiz lazım. Bunlar sinyal bizler için. Savunmada fazla sorun yok ama hücumda sayı üretemiyoruz. Bulduğumuz pozisyonları atamıyoruz. Orada bir sıkıntımız var. Bunu antrenman ve dinlenmeyle çözeceğiz.

Tutku tam idmanlı değil. Jerrells’ın kasığında bir sertlik var. Cevher de öyle. Tam adapte olamayan oyuncularımız var. Sezon içerisinde adapte olacaklardır. Bu oyuncuları da sahada ritme sokmaya çalışıyoruz. İkinci periyottaki oyun iyi. O kazandırdı bize yoksa ikinci yarı mağlubuz.

Vidmar’ı daha fazla kullanabilirdik. Ama endişe ettim çünkü net bir 5 numaraları yoktu. 3 yabancı kısıtlaması bence takımların tam güçlerini gösterememelerine yol açıyor. Rakibin 5 numarası olmayışı Vidmar’ın süresinden yedi. Euroleague’de Bamberg’de daha fazla süre alacaktır. 22 dakika olması gereken süredir.  Hiç post up yapmayan bir rakiple oynuyorsunuz. O zaman Vidmar kısaların peşinde koşmak durumunda kalıyor.

Topu içeri vermek için çalışıyoruz ama henüz alışkanlık haline gelmedi. Bazı şeyleri yalnız koçların söylemesiyle olmaz. Otomatik olması lazım. Baskı altında unutuyoruz. Bunun üzerinde çalışacağız. Partizan daha iyi savunma yapan takım. Ama hücumda daha iyiydik. Aşırı özgüven de oluştu. Bundan bize yetiştiler. Kazanmak önemli. Kazandığımız sürece zaman da kazanırız. Bir antrenman, bir çalışma zamanı verecektir bize."

Turkish Airlines EuroLeague'in ikinci haftasında deplasmanda oynayacakları Bamberg Brose Baskets maçına da değinen tecrübeli antrenör, bu maçla ilgili olarak da; "Bamberg çok önemli maç. Kazanırsak önemli avantaj elde ederiz. Daha çok maç var ama Bamberg’i orada yenersek iki üç maç içinde rakipleri devre dışı bırakmak şansını ele geçirebiliriz." açıklamasında bulundu.


İçerik: Basketdergisi - Foto: Hasan Avcı
Kunter, Hücumdan Yana Dertli Kunter, Hücumdan Yana Dertli Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.