Advertisement

İki Takım, Tek Hedef: "İlk Galibiyet"

Beko Basketbol Ligi'nde ilk üç hafta sonunda sadece iki takım galibiyetle tanışamadı. Bu iki ekip; Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Beko Basketbol Ligi'nin dördüncü haftasında Gaziantep'te karşı karşıya gelecek ve ligdeki ilk galibiyetlerini arayacaklar.

3 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 16:00'da Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda oynanacak bu zorlu ve stresli karşılaşma öncesi her iki cepheden de açıklamalar geldi.

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi antrenörü Doğan Deniz, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, hafta sonu yapacakları maçın her iki takım açısından da zorlu geçeceğini söyledi. Rakiplerinin de geride kalan 3 haftada henüz maç kazanamadığını ifade eden Deniz, ''İki takım da çıkış için galibiyet arayacak. Bu zorlu mücadeleyi kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bir dönem Fenerbahçe Ülker'de forma giyen Will Solomon'u kadrosuna dahil ettiğini anımsatan Deniz, şöyle devam etti: ''Bu açıdan rakibimiz biraz daha güçlendi. Bizim de sıkıntılarımız devam ediyor. Özellikle oyun kurucu ABD'li Andre Collins'in yaklaşık bir ay süren sakatlığı bizi zora soktu. Geçen yıldan kadromuzda bulunan ve aynı mevkide oynayan Erdem'in özverili çabaları ancak bir yere kadar yetiyor. Herhangi bir sorun çıkmazsa Collins, Mersin Büyükşehir Belediyesi maçında sahada yerini alacak. Ama ne kadar verimli olacak, bilemiyoruz. Her şeye karşın bu maçı kazanarak ligdeki ilk galibiyetimiz almak için mücadele edeceğiz.''


Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ise Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, önümüzdeki hafta sonu oynanacak maçta ne olursa olsun Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşısında galibiyet istediklerini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kulüp başkanı Mehmet Özcan, hafta sonu oynayacakları Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi maçıyla ilgili olarak ''Ne olursa olsun bizim tek bir hedefimiz var, galip gelmek ve takımımızı güçlendirmek'' dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep temsilcisiyle hafta sonu yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Kulüp Başkanı Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep ekibiyle zorlu bir maça çıkacaklarının bilincinde olduklarını kaydetti.

Deplasmanda oynanacak maçın her iki takım açısından önemli olduğunu belirten Özcan, ''Fenerbahçe Ülker maçında oyuncumuz Prince diskalifiye oldu. Dolayısıyla 'maça tam kadro çıkacağız' demek doğru olmaz. Daha önce Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'de forma giyen yeni transferimiz Will Solomon ise Çarşamba gününden itibaren bizimle çalışmaya başlayacak. Açıklarımızı kapatıp, galibiyete odaklanıyoruz. Ama ne olursa olsun bizim tek bir hedefimiz var, galip gelmek ve takımımızı güçlendirmek'' diye konuştu.

Bu arada bu iki ekip, sezon başında Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu'ndaki son maçta karşı karşıya gelmiş ve yine her iki takımın galibiyetsiz çıktığı prestij maçı niteliğindeki karşılaşmayı Mersin Büyükşehir Belediyesi 76-68'lik skorla kazanmayı başarmıştı.
İki Takım, Tek Hedef: "İlk Galibiyet" İki Takım, Tek Hedef: "İlk Galibiyet" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.