Advertisement

Aliağa Petkim'den Chalmers ve Caner Hamlesi

FIBA EuroChallenge Cup ve Spor Toto Türkiye Kupası'nda aldığı şok sonuçların ardından sıkıntılı süreci yavaş yavaş atlatmaya başlayan Aliağa Petkim, kadrosuna iki önemli takviye yapmaya hazırlanıyor..

Basketdergisi'nin haberine göre İzmir ekibi, geçtiğimiz sezon Rus ekibi Lokomotiv Kuban'ın formasını giyen ABD'li combo-guard Lionel Chalmers ile anlaşma sağladı. 32 yaşındaki ve 1.84 boyundaki Chalmers, 2004 NBA Draftında 33. sıradan Los Angeles Clippers tarafından seçilmişti. 2004-2005 sezonunda Clippers kadrosunda yer alan deneyimli oyuncu, o sezon NBA'de 34 maçta forma giyerek ortalama 12 dakika sahada kaldığı sezonu; 3.1 sayı ve 1.4 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. Ertesi sezon başında takasla Minnesota Timberwolves'ın yolunu tutan Xavier mezunu oyuncu, bu takımın sezon öncesi çalışmalarına katıldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Avrupa kariyerine AEK Atina'da başlayan Chalmers, ardından sırasıyla; TAU Ceramica, Dinamo Sassari, Basket CAI Zaragoza, Benetton Treviso, Universitet Yugra Surgut ve Enisey Krasnoyarsk kadrolarında yer aldı. Skorer oyuncu, 2008-2009 sezonunda Universitet Yugra Surgut formasıyla Rusya Ligi'nde 21.4 sayı ortalamasıyla sayı krallığı da yaşamıştı.

Chalmers, geçtiğimiz sezon Rusya Ligi'nde 15, VTB Ligi'nde ve ULEB Euro Cup'ta ise 13'er maçta forma giymişti. NBA'in yıldız isimlerinden Mario Chalmers'ın kuzeni olan Lionel Chalmers, Rusya Ligi'nde 9.9 sayı, VTB Ligi'nde 7.2 sayı ve ULEB Euro Cup'ta ise 4.8 sayı ortalamaları yakalamıştı.

Öte yandan Aliağa Petkim'in bir başka hamlesi ise daha önce de İzmir ekibinin formasını giymiş olan deneyimli forvet Caner Şentürk. Basketfaul'de yer alan habere göre, geçtiğimiz sezon da Aliağa Petkim kadrosunda yer alan deneyimli oyuncu, yeniden Aliağa Petkim ile anlaşma sağladı.  26 yaşındaki ve 1.94 boyundaki Daçka çıkışlı oyuncu, 2002-2008 yılları arasında Darüşşafaka kadrosunda yer almıştı. 2008-2009 sezonunda Erdemirspor, 2009-2010 sezonunda ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Beko Basketbol Ligi'nde forma giyen Caner Şentürk, geçtiğimiz sezon ise Aliağa Petkim forması ile Beko Basketbol Ligi'nde 31 maçta görev yapmıştı.Bu maçlarda ortalama 12.3 dakika sahada kalan Şentürk, sezonu da; 2.5 sayı, 1.5 ribaund ve 0.9 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı.
Aliağa Petkim'den Chalmers ve Caner Hamlesi Aliağa Petkim'den Chalmers ve Caner Hamlesi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.