Advertisement

Sunter: "Kolej'e yakışan bir ekip oluşturduk"

Beko Basketbol Ligi takımlarından TED Ankara Kolejliler'in tecrübeli antrenörü Ercüment Sunter, ligin ilk haftasında sahalarında karşılaşacakları TOFAŞ'ı yenerek, lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

Yeni sezonun ilk maçında sahalarında TOFAŞ'ı konuk edeceklerini belirten Sunter, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada; “Bu hafta Spor Toto Türkiye Kupası finallerinde ilk 8'e kaldık ve bu yöndeki hedefimizi gerçekleştirdik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Ligde de play-off'a kalmak hedefimiz. Bunun için lige iyi başlamamız gerekiyor. TOFAŞ'ı yenerek lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

Sunter, Spor Toto Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları TOFAŞ'ı mağlup ettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Rakibimiz güçlü bir ekip. Her ne kadar Türkiye Kupası'nda farklı kazandıysak da sezon başında takımlar tam hazır olmadığı için böyle neticeler olabiliyor. O yüzden TOFAŞ dikkat etmemiz gereken, ligin üst seviye takımlarından biri. Ligdeki play-off hedefimiz için evimizdeki tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Kolej'e yakışan, mücadele eden, savaşan, çok iyi bir ekip oluşturduk. Bu ekibimizle birlikte hedefe ulaşmak istiyoruz.”

Deneyimli antrenör, kulüp olarak büyük önem verdikleri TOFAŞ maçında Ankaralı sporseverleri yanlarında görmek istediklerini belirtti. Takımda başarı için taraftarın büyük etkisi olduğunu dile getiren Sunter, “Taraftarlarımızı yarın saat 16.00'da salona bekliyoruz. Onların desteğine çok ihtiyacımız var” dedi.

Başkent temsilcisinin takım kaptanı Erdal Bibo da, geçen hafta Spor Toto Türkiye Kupası'nda başarılı neticelere imza attıklarını vurgulayarak, bunu Beko Basketbol Ligi'nde de sürdürmek istediklerini söyledi.

İkinci Lig'den Beko Basketbol Ligi'ne çıkan bir takımın ilk senesinde Türkiye Kupası'nda ilk 8'e kalmasının büyük başarı olduğunu anlatan Bibo, şöyle konuştu: “TOFAŞ ile Türkiye Kupası'nda karşılaşmış, farklı bir skorla sahadan galibiyetle ayrılmıştık ama lig farklı oluyor. Lige de iyi başlamak istiyoruz. Spor Toto Türkiye Kupası'nda mağlup ettiğimiz rakibimizi ligin ilk maçında da yeneceğimizi düşünüyorum. İkinci Lig'den çıktığımız için bu sezon kendimize küçük bir hedef koymadık. Hedefimiz, ligde play-off'a kalmak. Takım içindeki arkadaşlık son derece iyi durumda. Bunlar da bizim inancımızı artırıyor. Sezon sonunda play-off'a kalacağımızı tahmin ediyorum. Türkiye Kupası'nda ilk 8'e kalmamızın da bunun işareti olduğunu düşünüyorum. İnşallah play-off hedefimize ulaşırız.”

Sunter: "Kolej'e yakışan bir ekip oluşturduk" Sunter: "Kolej'e yakışan bir ekip oluşturduk" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.