Advertisement

Ligdeki İlk Derbi Galatasaray'ın (73-83)

Beko Basketbol Ligi’nin üçüncü hafta kapanış maçı ve ligin ilk derbisi olan mücadelede Galatasaray Medical Park, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda konuk olduğu Anadolu Efes’i 73-83 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Sarı-Kırmızılılar, haftayı averajla namağlup lider tamamlarken, Anadolu Efes ise ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu..

Sezonun ilk derbisini kazanan Galatasaray Medical Park’a galibiyeti getiren ön önemli faktörlerden biri savunması oldu. Sarı – Kırmızılı takım bunun yanı sıra 3 sayı çizgisinin gerisinden yüzde 63’lük isabet oranıyla 36 sayı (12/19) buldu. Konuk takım iki sayılık atışlarda ise yüzde 52.5’i yakaladı. Anadolu Efes karşılaşma boyunca pota altını hücumda iyi kullanırken bunu savunmasına taşıyamadı. İki sayılık atışlarda yüzde 54’le mücadele eden Lacivert – Beyazlılar, 3 sayı çizgisinin gerisinden ise sadece yüzde 31.5’te (6/19) kaldı. Anadolu Efes’te Jordan Farmar 23 sayı, 5 ribaunt, 7 asistle karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken Semih Erden 14 sayı, Kerem Gönlüm de 11 sayıyla mücadele etti. Galatasaray Medical Park’ta ise Ender Arslan dışında süre alan bütün oyuncular skora katkı yaparken Milan Macvan 19 sayı; David Hawkins 17 sayı, 6 asist ve Jamont Gordon da 13 sayı, 5 asistle oynadı.

Anadolu Efes'te sakatlığı bulunan Stanko Barac, maç kadrosunda yer almazken, onun yerine kadroya dahil edilen Esteban Batista ise maçta süre almadı. Lacivert-Beyazlılarda bu maçta süre almayan bir diğer isim ise genç guard Doğuş Balbay oldu. Anadolu Efes, mücadeleye tıpkı geçtiğimiz hafta oynanan Cedevita maçında olduğu gibi; Jamon Lucas, Jordan Farmar, Sinan Güler, Dusko Savanovic ve Semih Erden beşiyle başladı. Galatasaray Medical Park'ta ise uzun bir sakatlık sürecinin ardından Henry Domercant bu maçta görev yapabildi. Sarı-Kırmızılılarda takımda kalmasına karar verilen Jaka Lakovic bu maçta kadroda yer almazken, Engin Atsür ve Sertaç Şanlı ise maçta süre almadı. Ergin Ataman'ın ekibi mücadeleye; Jamont Gordon, Göksenin Köksal, David Hawkins, Milan Macvan ve Furkan Aldemir beşiyle başladı.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. İlk 5 dakikalık bölümü Galatasaray Medical Park 11-9 önde geçerken, sarı kırmızılılar bulduğu kolay sayılarla oyunun kontrolünü ele geçirdi ve farkı çift hanelere taşıyarak ilk çeyreği 24-14 önde kapattı. İkinci çeyreğe Anadolu Efes hızlı başladı. Üst üste bulduğu basketlerle ilk bölümde farkı tek hanelere indiren lacivert beyazlılar, Hawkins’in sayılarına engel olamadı ve Galatasaray Medical Park yeniden arayı açmaya başladı. Çeyreğin son 1 dakikasına 39-27 önde giren sarı kırmızılılar, soyunma odasına da 39-30 üstün gitti.

Üçüncü çeyrek Galatasaray Medical Park’ın basketiyle başladı. Anadolu Efes üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle farkı kapatmaya çalışlırken, savunmada etkili olamadı. Kolay sayılar bulmaya devam eden sarı kırmızılılar, skoru 53-48’e getirerek 15 sayılık avantaj yakaladı. Anadolu Efes’in farkı tek hanelere indirmesine izin vermeyen Galatasaray Medical Park, son çeyreğe de 61-49 önde başladı. Son çeyreğe de karşılıklı basketlerle girilirken, 3 sayı çizgisinin gerisinden basketler bulmaya devam eden Galatasaray Medical Park, son 5 dakikaya da 71-59 üstün girdi. Anadolu Efes son 3.5 dakikaya girilirken farkı 8 sayıya indirdi. Ancak Hawkins ile rakibine cevap veren sarı kırmızılılar, üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu ve salondan da 83-73 galip ayrıldı.


SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Halil Baldemir, Fatih Arslanoğlu

ANADOLU EFES (73): Jordan Farmar 23 (5 ribaund - 7 asist), Aleksander Vujacic 5 (2 ribaund-1 asist), Birkan Batuk, Semih Erden 14 (5 ribaund), Kerem Tunçeri (3 ribaund- 5 asist), Kerem Gönlüm 11 (3 ribaund), Dusko Savanovic 3 (3 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas 6 (2 ribaund – 4 asist), Ermal Kurtoğlu 8 (3 ribaund), Sinan Güler 3 (1 asist).

GALATASARAY MEDİCAL PARK (83): Jamont Gordon 13 (4 ribaund – 5 asist), Göksenin Köksal 6 (2 ribaund- 2 asist), Boniface N'Dong 4 (2 ribaund), Cenk Akyol 3, Furkan Aldemir 8 (8 ribaund), Milan Macvan 19 (3 ribaund), Ender Arslan (2 asist), David Hawkins 17 (3 ribaund – 6 asist), Ersin Dağlı 4 (1 ribaund- 1 asist), Henry Domercant 9 (2 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 14-24
2.PERİYOT: 15-15
3.PERİYOT: 19-22
4.PERİYOT: 24-22


Özet: Tbf - Ntvspor

Ligdeki İlk Derbi Galatasaray'ın (73-83) Ligdeki İlk Derbi Galatasaray'ın (73-83) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.