Advertisement

FIBA Kadınlar Euroleague Heyecanı Başlıyor

Kadınlar basketbolunda Avrupa’nın en önemli organizasyonu olan ve 3 takımla temsil edildiğimiz FIBA Kadınlar Euroleague, 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak mücadelelerle başlıyor.

FIBA Kadınlar Euroleague’de bu yıl 3 grupta toplam 21 takım birbirinden zorlu karşılaşmalara çıkacaklar. Ülkemizi bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte wild card başvurusu kabul edilen Tarsus Belediyesi temsil edecek. Normal sezon 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak karşılaşmalarla başlarken 6 Şubat 2013 tarihinde sona erecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımların dışında en iyi iki beşinci de İkinci Tur’a yükselecek. Final Eight ise 18 Mart 2013’te start alacak, 24 Mart’ta oynanacak final mücadelesinde de şampiyon belli olacak. 

Tarsus Belediyesi İlk Kez
Adana ekibi Tarsus Belediyesi, ilk kez katılacağı Kadınlar Euroleague’de A Grubu’nda yer aldı. Turkuaz – Mavili ekip, A Grubu’nda BK Imos Brno (Çek Cumhuriyeti), Bourges Basket (Fransa), Rivas Ecopolis (İspanya), Sparta&K M.R. Vidnoje (Rusya), Uni Györ (Macaristan), Wisla Can-Pack (Polonya) takımları ile mücadele edecek. Tarsus Belediyesi ilk maçında 24 Ekim Çarşamba günü Sparta&K M.R. Vidnoje ile deplasmanda TSİ 19:00’da karşı karşıya gelecek.

A Grubu’nda ilk hafta programı şu şekilde oluştu;

24 Ekim Çarşamba
17:00 / Sparta&K M.R. Vidnoje – Tarsus Belediye
21:00 / Bourges Basket – Wisla Can-Pack

25 Ekim Perşembe
19:00 / Uni Györ – BK Imos Brno
 

Fenerbahçe’de Hedef Final
Geçen sezon Galatasaray Medical Park’ın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Final Eight’te başarılı bir performans sergileyip final four’a yükselen Fenerbahçe, bu yıl final hedefiyle yola çıktı. Takımın başına İspanyol antrenör Roberto Iniguez De Heredia’yı getiren Sarı – Lacivertliler, B Grubu’nda Arras (Fransa), Famila Schio (İtalya), Good Angels Kosice (Slovakya), Municipal Targoviste (Romanya), Nadezhda (Rusya), UE Sopron (Macaristan) ekipleri ile mücadele edecek. Temsilcimiz ilk haftayı maç yapmadan geçecek.

B Grubu’nda ilk hafta programı şu şekilde oluştu;

24 Ekim Çarşamba
19:00 / UE Sopron – Arras
19:00 / Municipal Targoviste – Famila Schio
20:00 / Nadezhda – Good Angels Kosice


Galatasaray’ın Derdi Sakatlar
Geçen sezon İstanbul’da Final Eight’e ev sahipliği yapan Galatasaray da antrenör değişikliğine giden takımlardan biri. Sarı – Kırmızılı takım sezon başında başantrenörlük koltuğuna Anadolu Efes’in yardımcı antrenörü Ekrem Memnun’u getirdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe’ye kaybeden Galatasaray’da, Nevriye Yılmaz dışında Şaziye İvegin ve Lindsay Whalen’ın sakatlıkları devam ediyor. C Grubu’nda mücadele edecek olan Sarı – Kırmızılı temsilcimiz, CCC Polkowice (Polonya), Novi Zagreb (Hırvatistan), Perfumerias Avenida (İspanya), UMMC Ekaterinburg (Rusya), USO Mondeville (Fransa), ZVVZ USK Prague (Çek Cumhuriyeti) ekipleri ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray ilk maçını 24 Ekim Çarşamba günü Hırvatistan deplasmanında TSİ 19:00’da Novi Zagreb ile oynayacak.

C Grubu’nda ilk hafta programı şu şekilde oluştu;

24 Ekim Çarşamba
19:00 / Novi Zagreb – Galatasaray
19:00 / ZVVZ USK Prague – Perfumerias Avenida
20:00 / CCC Polkowice – USO Mondeville


İçerik: Tbf
FIBA Kadınlar Euroleague Heyecanı Başlıyor FIBA Kadınlar Euroleague Heyecanı Başlıyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.