Advertisement

Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi’nde ilk haftanın kapanış mücadelesinde Anadolu Efes'in, Banvit’i 79-69 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki takımın teknik adamları ve oyuncuları, mücadeleyi değerlendirdiler..

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Anadolu Efes'in tecrübeli antrenörü Oktay Mahmuti, Banvit maçının analizini yaparak, "Bütün maç boyunca çekişmeli ve dengeli giden bir müsabaka oldu. İkinci çeyrekte farkı açtık. Üçüncü çeyrekle birlikte fark çift haneli rakamlara gelince, bir iki paylaşılmayan top oldu. Tutuk kaldığımız bölümlerde üçlükler yedik. Tekrar oyun dengeye girdi. Sonunda tekrar savunmadaki gayretimizle beraber iyi bir takıma karşı galip geldik" diye konuştu.

Karşılaşma boyunca istikrarlı bir görüntü çizmediklerini, bunun da normal olduğunu vurgulayan tecrübeli antrenör, "Burada bütün maç boyunca istikrarlı görüntü çizmedik. O ritmi, o içeriği 40 dakika boyunca oturtmak kolay değil. İstikrarlı bir görüntümüz olmadı. Bunu da öğrenmek zaman alacaktır ama daha iyi hale getireceğiz" dedi.

Turkish Airlines EuroLeague'de oynayacakları Olympiakos maçını da değerlendiren Mahmuti, güçlü bir ekibe karşı oynayacaklarını ifade ederek, taraftarlarından destek istedi. Oktay Mahmuti, Olympiakos'un geçen yılın Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Turkish Airlines EuroLeague'de maçlar çok önemli. Olympiakos geçtiğimiz sezonun Avrupa şampiyonu. Güçlendirilmiş bir kadroları var. Çok daha oturmuş, genç oyuncuların daha iyi olduğu bir ekip. Zor bir maç olacak. Umarım, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda seyircinin de desteğiyle galibiyetle ayrılırız" ifadelerini kullandı.

Lacivert-beyazlı takımın genç oyuncusu Birkan Batuk ise ligin önemli takımlarında bir tanesi ile oynadıklarını dile getirerek, maça çok iyi konsantre olduklarını söyledi. Genç oyuncu, bu tarz maçları sık sık oynayacaklarını belirterek, "İyi mücadele sergiledik. Büyük özveri ile oynayarak maçı kazanmasını bildik. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.


Banvit başantrenörü Orhun Ene ise, zor bir salonda maç yaptıklarını ifade etti. Ene, maçın içinde devamlılık sağlayamadıklarını vurgulayarak, ''Maçın sonunda Farmar'ın çok kritik bulduğu sayılar dışında rakibimize kolay sayı imkanı vermedik. Hücumdaki düşük yüzdemizden dolayı Anadolu Efes'e fazla pozisyon verdik. Üçüncü periyotun sonunda maça ortak olduk. Akıllı oynasaydık öne geçebilirdik ama bütün maç boyunca gelen hastalığımız devam etti. Basit hatalarla gereksiz fark verdik'' diye konuştu.
      
Diskalifiye olarak mücadeleyi tamamlayamayan Banvit guardı Kalin Jay Lucas da lige zor bir maçla başladıklarını ifade ederek, ''İlk devrede iyi oynadık ama sonuna doğru kendi hatalarımızdan fark oluştu. Ama biz bundan daha iyisini yapabiliriz'' dedi.   

Bu arada tercüman olmaması nedeniyle Lucas'ın tercümanlığını da yapmak zorunda kalan Orhun Ene, Anadolu Efes yetkililerine tepki gösterdi. Ene, basın toplantısına bir tercümanın eşlik etmesi gerektiğini bildirerek, ''Burada bir tercüman olsa daha iyi olurdu. Antrenörün oyuncuyu tercüme etmesi pek şık olmuyor'' ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından.. Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.