Advertisement

Beşiktaş, Barcelona'yı Deviremedi (72-60)

Turkish Airlines Euroleague’deki temsilcimiz Beşiktaş, D Grubu’ndaki üçüncü maçında deplasmanda karşılaştığı FC Barcelona Regal'e uzun süre başa baş götürdüğü maçta 72-60'lık skorla yenildi ve gruptaki ilk mağlubiyetini almış oldu.

Ev sahibi FC Barcelona Regal, 1/9 üçlük isabeti bulduğu maçta temsilcimize; ribaundlarda 33-28, asistlerde ise 10-8'lik üstünlükler kurarken, iki sayılık atışlarda da Siyah-Beyazlılardan 22 sayı fazla ürettiler. FC Barcelona'da Avustralyalı pivot Nate Jawai, fizik gücüyle sonuca gittiği maçta kaydettiği 14 sayıyla çember altında önemli rol üstlenirken, Katalanlarda ayrıca; Pete Mickeal, Ante Tomic ve Marcelinho Huertas da 11'er sayıyla oynadı.

Beşiktaş'ta ise sakatlığı nedeniyle uzun süre antrenman yapamayan Curtis Jerrells, bu maçta kaydettiği 18 sayıya temsilcimizin en skorer ismi olurken, son bölümde attığı iki üçlükle hücumda öne çıkan Damir Markota da 10 sayıyla oynadı. Bu iki oyuncu dışında çift hanelere ulaşan başka oyuncu çıkmazken, 4/4 isabetle maçı tamamlayan Gasper Vidmar da 8 sayı üretti.

Mücadeleye temsilcimiz; Curtis Jerrells, Patrick Christopher, Serhat Çetin, Damir Markota ve Gasper Vidmar beşiyle başlarken, FC Barcelona Regal ise; Marcelinho Huertas, Joe Ingles, Pete Mickeal, Erazem Lorbek ve Ante Tomic beşiyle karşılaşmaya başladı.

4-0 ile maça başlayan Barcelona'ya Jerrells üç sayılık basketle yanıt verirken, Lorbek ve Tomic'in skora katkısıyla ev sahibi takım farkı açtı. Nate Jawai'nin smacıyla skoru 12-5'e taşıyan Barca, 7. dakikayı Huertas'ın basketiyle 16-7 önde geçti. Curtis Jerrells ile skor üreten temsilcimiz çeyreğin sonlarına doğru toparlandı ve çember altını iyi kullanarak farkı eritti. İlk çeyrek ev sahibi takımın 20-18 üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci çeyreğe Vidmar'ın sayısıyla başlayan Beşiktaş skora eşitlik getirdi. Rakibi karşısında iyi direnç gösteren ve boyalı alandan Vidmar ile sayı üretmeye devam Siyah-Beyazlılar, Barış Hersek'in turnikesiyle 15. dakikada ilk kez öne geçti: 26-24 Sarunas Jasikevicius'un devreye girmesiyle skorda bir kez daha geriye düşen temsilcimiz, Patrick Christopher ile sayılar buldu. Barcelona soyunma odasına Wallace'nin basketiyle 36-34 önde gitti.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle geçilirken Rabaseda'nın smacıyla skoru 44-38'e getiren Barcelona, Cevher Özer ve Curtis Jerrells'in basketlerine engel olamadı. Bu çeyreğin skorer isimlerinden Huertas bir kez daha sahneye çıkarken, Ante Tomic ve Joe Ingles'in sayılarıyla fark 10 sayıya çıktı. Gasper Vidmar, çeyreğin sonlarına doğru 4. faulunu alırken, Jerrells'in sayılarının ardından son çeyreğe 53-46 Barcelona üstünlüğüyle girildi. Final periyodunun ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken, Cevher Özer'in üç sayılık basketine Wallace'den yanıt geldi. Karşılıklı basketlerin ardından hücumlardan boş dönen Beşiktaş, son 2 dakikaya girilirken Huertas ve Jawai'yi savunamayınca fark 9'a yükseldi. Kalan dakikalarda farkı daha da açan ev sahibi takım sahadan 72-60 galip ayrıldı.


SALON: Palau Blaugrana

HAKEMLER: Milivoje Jovcic (SRB), Spiros Gkontas (GRE), Tomas Jasevicius (LTU)

FC BARCELONA REGAL (72): Victor Sada (1 asist), Marcelinho Huertas 11 (3 ribaund-1 asist), Alejandro Abrines, Juan Carlos Navarro (1 asist), Sarunas Jasikevicius 4, C.J. Wallace 6 (3 ribaund-1 asist), Joe Ingles 5 (3 ribaund-3 asist), Xavier Rabaseda 4 (1 ribaund), Erazem Lorbek 6 (3 ribaund), Nate Jawai 14 (8 ribaund-1 asist), Pete Mickeal 11 (6 ribaund-1 asist), Ante Tomic 11 (3 ribaund-1 asist)

BEŞİKTAŞ (60): Muratcan Güler, Tutku Açık (3 asist), Gasper Vidmar 8 (3 ribaund), Randal Falker 2 (2 ribuand), Serhat Çetin 2 (1 ribaund), Damir Markota 10 (4 ribaund), Patrick Christopher 9 (4 ribaund), Vladimir Dasic (2 ribaund-1 asist), Barış Hersek 4 (1 ribaund-1 asist), Cevher Özer 7 ( 5 ribaund), Curtis Jerrells 18 (4 ribaund-3 asist).

1.PERİYOT: 20-18
2.PERİYOT: 16-16
3.PERİYOT: 17-12
4.PERİYOT: 19-14


Özet: NtvSpor
Beşiktaş, Barcelona'yı Deviremedi (72-60) Beşiktaş, Barcelona'yı Deviremedi (72-60) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.