Advertisement

Efes, İlk Maçında İtalya Deplasmanında

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague 2012-2013 sezonu 1. tur C Grubu ilk hafta karşılaşmasında bu akşam deplasmanda İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani Milano ile karşılaşacak. Milano kentindeki Mediolanum Forum'da oynanacak karşılaşma, TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadele NTV Spor ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak..

Anadolu Efes'te sakatlığı bulunan Kerem Tunçeri, maç kadrosunda yer almayacak. Emporio Armani Milano'da ise bileğindeki sakatlığı nedeniyle takımının geçtiğimiz günlerde Boston Celtics ile oynadığı maçta kadroda yer alamayan ABD'li guard Keith Langford'ın bu maçta görev yapması bekleniyor.

Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Beşiktaş'a mağlup olan Anadolu Efes, Spor Toto Türkiye Kupası'nda ise oynadığı üç maçı da kazanarak sekizli finallere yükselmeye hak kazanmıştı. Kadrosuna; Jordan Farmar, Semih Erden, Jamon Lucas gibi önemli takviyeler yapan Lacivert-Beyazlılar, geçtiğimiz sezon da kadrosunda yer alan yabancı oyunculardan; Sasha Vujacic, Stanko Barac, Dusko Savanovic'i de kadrosunda tutarak yeni sezona girdi. Anadolu Efes, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne dek yaptıkları 451 maçın 266'sını kazanırken, 185'inde ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Efes Pilsen olan adını geçen sezon öncesi Anadolu Efes olarak değiştiren kulüp, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında 1 numaralı organizasyonu olan ve zaman içinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Suprolig ve son olarak da Avrupa Ligi diye adlandırılan "Kupa 1"de çıktığı toplam 366 maçta 214 galibiyet, 152 yenilgi aldı.

Özellikle son yıllarda yaptığı önemli yatırımlarla dikkat çeken Emporio Armani Milano takımı, geçtiğimiz sezon İtalya Ligi'nde finale kadar yükselmiş fakat final serisinde Montepaschi Siena'ya 4-1 ile boyun eğerek ligi ikinci sırada tamamlamıştı. Bu sezon ise lige JuveCaserta galibiyetiyle başlayan Milano ekibi, ligin ikinci haftasında ise Virtus Bologna'ya 67-64 mağlup olmuştu. NBA Europe Live 2012 kapsamında Boston Celtics ile karşılaşan Milano, rakibine 105-75 gibi farklı bir skorla mağlup olurken, Bourousis'in 15 sayı ve 14 ribaundluk performansı mağlubiyeti önleyememişti.

Geçtiğimiz sezon da kadrosunda yer alan yıldız oyuncular; Ioannis Bourousis, Malik Hairston, Omar Cook ve Antonis Fotsis'i yeni sezonda da kadrosunda tutan tecrübeli coach Sergio Scariolo'nun ekibi, dış transferde ise; Cantu'dan emektar yıldız Gianluca Basile, Varese'den Hırvat guard Rok Stipcevic, Maccabi Tel Aviv'den de Keith Langford ile Richard Hendrix'i renklerine bağlamıştı. Geçtiğimiz sezon da olduğu gibi takımın en önemli skor opsiyonu, ABD'li skorer Malik Hairston. Hairston ile birlikte skoru sürükleyen diğer isimler ise, yine geçtiğimiz sezon olduğu gibi Yunan pota altı oyuncuları Fotsis ve Bourousis. Bu arada Emporio Armani Milano'nun 12 kişilik kadrosunda 5 ABD'li asıllı, 2 Yunan ve 1 de Hırvat oyuncu yer alıyor.

Efes, İlk Maçında İtalya Deplasmanında Efes, İlk Maçında İtalya Deplasmanında Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.