Advertisement

Fenerbahçe Ülker, EuroLeague'e İyi Başladı (92-80)

Turkish Airlines Euroleague A Grubu’nda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, bu sezonki ilk maçında sahasında konuk ettiği Rus temsilcisi BC Khimki’yi 92-80'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmada temsilcimiz adına Emir Preldzic; 14 sayı- 3 ribaund- 1 asistlik performansıyla galibiyetin mimarı olurken, Bo McCalebb 9 sayı- 3 asist, Romain Sato 9 sayı- 4 ribaund ve Ömer Onan da 9 sayıyla maçı tamamladı. BC Khimki’de ise Alexey Zhukanenko 12 sayı kaydederken, Kelvin Rivers 12 sayı- 3 ribaund ve Zoran Planinic de 11 sayı- 4 ribaund- 6 asistle mücadeleyi noktaladı.

Mücadeleye Fenerbahçe Ülker; Bo McCalebb, Ömer Onan, Romain Sato, Mike Batiste ve Oğuz Savaş beşiyle başlarken, BC Khimki ise; Zoran Planinic, Vitaly Fridzon, Kelvin Rivers, James Augustine ve Alexey Zhukanenko beşiyle parkeye çıktı. Temsilcimiz, rakibine ribaundlarda 37-29 üstünlük kurarken, asist sayılarında ise Khimki'nin 20-13'lük üstünlüğü vardı. Sarı-Lacivertlilerde Kaya Peker dışında tüm oyuncular süre alırken, Khimki'nin önemli şutörleri; Fridzon - Rivers - Koponen üçlüsü,  üç sayılık atışlarda toplamda 1/12'lik isabet sağlayabilince temsilcimiz adına galibiyet de zor olmadı.

İlk üç dakikası 8-8 eşitlikle geçilen mücadelede Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Bo McCalebb ikilisiyle 5.dakika sonunda durumu 15-14’e getirdi. İlk periyot ise KC Rivers’ın son saniyede kaydettiği üç sayılık basket sonrasında 25-25 eşitlikle tamamlandı. İkinci periyot düşük tempoda başladı ve iki takımda penetrelerle skor üretmeye çalıştı. Rivers’ın serbest atışlarıyla 29-30 geri düşen Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in 5 sayısı ve Oğuz Savaş’ın da pota altı katkısıyla 9-0’lık seri yakalayarak 6 sayılık bir fark elde etti (38-32). Temsilcimiz, devre sonunda da soyunma odasına 10 sayı farkla 46-36 üstün giden taraf oldu. Üçüncü periyotun başında tempoyu düşüren BC Khimki, özellikle Zoran Planinic’in önderliğinde hücumlarda etkili olurken, 24.dakikada yakalanan 9-3’lük seriyle farkı 4 sayıya indirdi (49-45). Ancak toparlanan temsilcimiz, İlkan Karaman ve Emir Preldzic ikilisinin basketleriyle üçüncü periyot sonunda da 8 sayılık farkı korudu (62-54). Son 10 dakikalık bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan ve aradaki farkı da koruyan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 92-80 galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker, grubundaki ikinci maçında 19 Ekim 2012 Cuma günü Union Olimpija ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Maçtan sonra iki teknik adamın görüşleri ise şöyleydi:

Simone Pianigiani (Fenerbahçe Ülker)
“İyi bir rakibe karşı bir oyun oynadık. Uzun süredir birlikte oynayan bir takıma karşı iyi bir performans sergiledik. Şuan %100 durumda değiliz. Ama oyuncularımın yaklaşımı hoşuma gitti. Son periyotta yorulduk. Hızlı hücumlardan sayılar attık ve tempoyu da ayarlayan taraf bizdik. Yediğimiz sayı çok da önemli değil. Ritm ve kaç atışla sayı yaptıkları önemliydi. Bizim için hücumda ritm kazanmamız çok önemli. Başarıyı kazanmak için savunmaya yüklenmemiz lazım. İlk yarıda bunu başardık. Çok iyi bir iş çıkarttık. Ancak gerçek basketbol Boston Celtics maçı gibi mi yoksa Euroleague gibi mi bu tartışılır. Brewer ise bizim için bir sigorta. Çünkü uzun bir sezon bizi bekliyor. Tecrübeli bir oyuncu. Özellikle bir oyuncu sakatsa onun yerine alternatif olabilir. Brewer bizi tamamlayacak bir oyuncu.”

Rimas Kurtinatis (BC Khimki)
“İlk olarak Fenerbahçe Ülker’i aldığı galibiyetten dolayı tebrik ederim. Taraftarlar çok iyi bir gösteri yaptı. Çok fazla top kaybettik ve rakibimiz de bunu avantajlı bir hale getirdi. Fenerbahçe Ülker’i ve antrenör Simone Piangiani’yi tebrik ediyorum.”


SALON: Fenerbahçe Ülker Spors Arena

HAKEMLER: Ilija Belosevic, Dani Hierrezuelo, Panagiotis Anastopoulos

FENERBAHÇE ÜLKER (92): Bo McCalebb 17 (2 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 15 (3 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş (1 ribaund), Romain Sato 12 (4 ribaund), JR Bremer (1 ribaund- 3 asist), David Andersen 2 (1 ribaund), Oğuz Savaş 11 (2 ribaund- 1 asist), Mike Batiste 7 (5 ribaund), İlkan Karaman 4 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 4 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 20 (4 ribaund- 3 asist)

BC KHIMKI (80): James Augustine 4 (4 ribaund- 3 asist), Vitaly Fridzon 6 (3 ribaund- 3 asist), Petteri Koponen 4 (1 ribaund- 1 asist), Kresimir Loncar 11 (2 ribaund- 1 asist), Kelvin Rivers 14 (3 ribaund), Sergey Monya 10 (2 ribaund), Dimitriy Khvostov, Alexey Zhukanenko 12 (1 ribaund- 2 asist), Zoran Planinic 15 (6 ribaund- 8 asist)

1.PERİYOT: 25-25
2.PERİYOT: 21-11
3.PERİYOT: 16-18
4.PERİYOT: 30-26


Özet: Tbf - Foto: Ntvspor

Fenerbahçe Ülker, EuroLeague'e İyi Başladı (92-80) Fenerbahçe Ülker, EuroLeague'e İyi Başladı (92-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.