Advertisement

Efes'ten Son Şampiyona Farklı Tarife (98-72)

Turkish Airlines Euroleague C Grubu’nda yer alan temsilcimiz Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği son EuroLeague şampiyonu BC Olympiakos’u 98-72’lik skorla mağlup etti ve ilk galibiyetini aldı..

Baştan sona oyunun kontrolünü elinde bulunduran Anadolu Efes’te Jordan Farmar 25 sayı- 8 ribaund- 9 asistlik performansıyla galibiyetin mimarı olurken, Sasha Vujacic 15 sayı- 3 ribaund, Semih Erden 13 sayı- 8 ribaund, Dusko Savanovic 13 sayı- 3 ribaund ve Jamon Lucas da 10 sayı- 5 ribaund ile maçı tamamladı. Son şampiyon Olympiakos cephesinde ise Vassilis Spanoulis 14 sayı- 2 ribaund ile oynadı. Bu karşılaşmada ayrıca Statos Perperoglou 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

Anadolu Efes'te sakatlıktan çıkan Kerem Tunçeri bu maçta forma giyerken, kadroda yer alan Doğuş Balbay, Ermal Kurtoğlu ve Birkan Batuk ise süre almadılar. Esteban Batista ise mücadeleyi tribünden takip etti. Lacivert-Beyazlılar, karşılaşmaya; Jordan Farmar, Jamon Lucas, Sinan Güler, Dusko Savanovic ve Semih Erden beşiyle başlarken, BC Olympiakos ise; Evangelos Mantzaris, Vassilis Spanoulis, Kostas Papanikolaou, Pero Antic ve Joey Dorsey beşiyle mücadeleye başladı.

Anadolu Efes maça inanılmaz başladı. Hücumda yüzdeli oynayan temsilcimiz, savunmada da çaldığı toplarla son şampiyon Olimpiakos karşısında farkı çift hanelere taşıdı. İlk dakikalarda etkili olan Jordan Farmar'a, periyodun sonlarında Sasha Vujacic de eklenince Efes, ilk çeyreği 30-13'lük üstünlükle tamamladı. Lacivert Beyazlılar'ın bu periyotta 5'te 5 üçlükle oynaması dikkat çekti. Temsilcimiz, ikinci çeyreğe de Vujacic'in üçlüğü ile başladı ve fark 33-13 ile 20 sayıya çıktı.Hücumda ve savunmada hız kesmeyen Anadolu Efes, ikinci çeyreğin ilk 5 dakikasını 44-24 önde geçti. Lacivert Beyazlılar, periyodun son bölümünde hücumda sayı üretmekte sıkıntı yaşasa da rakibi karşısında ilk yarıyı 54-32 önde kapattı.

İkinci yarı iyi başlayan taraf Olimpiakos oldu. Savunmada basit hatalar yapan Anadolu Efes rakibinin farkı eritmesine engel olamazken ilk 5 dakika 62-51 temsilcimizin üstünlüğü ile geçildi. Çabuk toparlanan Lacivert-beyazlılar, periyodun son bölümünde oyunun kontrolünü tekrar eline geçirdi ve özellikle Farmar'ın etkili oyunu ile son çeyreğe 74-57'lik üstünlükle girdi. Maçın son çeyreğinde de oyunun kontrolünü kaybetmeyen Anadolu Efes, karşılaşmadan 98-72'lik skorla galip ayrıldı ve THY Euroleague'de bu sezon ki ilk galibiyetini aldı.


Maçtan sonra antrenörlerin görüşleri ise şöyleydi:

Oktay Mahmuti (Anadolu Efes)
“Öncelikle bu skor asla gerçekçi değil. Ama nasıl geldiğimiz konuşursak; ilk dakikadan itibaren istediğimizi uygulamaya çalıştık. Yüksek ritmimizle ve rakibimizi de çabuk atışlara zorlayınca fark açıldı. Üçüncü periyot başında sıkıntı yaşadık. Maça başladığımızın uzantısı olmasa da güç toplayıp oyuna hakim olduk. Önemli bir rakibe karşı galibiyet elde ettik.”

Georgios Barzokas (Olympiakos)
“Anadolu Efes’i tebrik ediyorum. Çok iyi bir maç çıkarttılar. Çok iyi bir reaksiyon verdiler. Hızlı hücumlarda rakibimiz çok fazla skor buldu. Üç sayı çizgisinden de çok iyi bir maç çıkarttılar. Biz maç içerisinde ne tepki verirsek verelim istediğimiz sonucu alamadık. Bu maçtan büyük dersler çıkartmalıyız.”


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Dani Hierrezuelo – Olegs Latisevs – Radomir Vjinovic

ANADOLU EFES (98): Jordan Farmar 25 (8 ribaund- 9 asist), Sasha Vujacic 15 (3 ribaund), Semih Erden 13 (8 ribaund), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund- 5 asist), Kerem Gönlüm (1 ribaund), Dusko Savanovic 13 (3 ribaund), Jamon Gordon 10 (5 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 4 (2 ribaund- 1 asist), Stanko Barac 11 (4 ribaund- 1 asist)

BC OLYMPIAKOS (72): Kyle Hines 13 (9 ribaund- 1 asist), Acie Law 4 (4 ribaund- 1 asist), Pero Antic 5 (4 ribaund), Vassilis Spanoulis 14 (2 ribaund- 4 asist), Stratos Perperoglou 10 (3 ribaund), Joey Dorsey 3 (4 ribaund), Kostas Sloukas 5 (2 ribaund), Dimitros Mavroeidis, Martynas Gecevicius (1 ribaund), Georgios Printezis 7 (2 ribaund- 1 asist), Kostas Papanikolaou 5 (2 ribaund), Evangelos Mantzaris 6 (2 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 30-13
2.PERİYOT: 24-19
3.PERİYOT: 20-25
4.PERİYOT: 24-15


İçerik: Ntvspor - Tbf
Efes'ten Son Şampiyona Farklı Tarife (98-72) Efes'ten Son Şampiyona Farklı Tarife (98-72) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.