Advertisement

Türk Telekom, Yabancılarıyla Güldü (76-75)

Beko Basketbol Ligi'nin ikinci haftasında Türk Telekom, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni Ankara Spor Salonu’nda konuk etti. Son saniyelere kadar oldukça çekişmeli ve başabaş geçen mücadeleden Ankara temsilcisi, 76-75'lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Türk Telekom, ligdeki ilk galibiyetini alırken, Antalya ekibi ise ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu..

İlk yarıda hiç serbest atış çizgisine gitmeyen Ankara temsilcisinde üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 38.2 (34’de 13) gibi bir isabet oranıyla maçı tamamladı. Dee Brown 19 sayı, 3 ribaund, 10 asist, Miha Zupan da 17 sayı, 12 ribaund ile double-double yapan isimler oldular. 4/10 üçlük isabeti bulan Cedrick Banks ise 18 sayı kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Warren Carter; 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile oynarken, Jordan Theodore ise; 16 sayı, 2 ribaund, 3 asistlik performans sergiledi.

Maça Antalya temsilcisi pota altından etkili başlarken, Türk Telekom da yakın mesafe atışlarıyla skor buldu. İlk çeyreği konuk takım 19-20 önde kapatırken, ikinci çeyrekte de Warren Carter ile Dee Brown’un basketlerine karşılık verdi ve soyunma odasına 35-38 önde gitti. Üçüncü çeyrekte karşılıklı üretilen üç sayılık basketlerin ardından Türk Telekom, Dee Brown’un etkili oyunu ile skor üstünlüğünü ele geçirse de son çeyreğe Antalya Büyükşehir Belediyesi 58-59 önde girdi. Mücadelenin son on dakikalık bölümünde skor üstünlüğü devamlı el değiştirirken, Reha Öz ile Miha Zupan takımları adına skor ürettiler. Ceyhun Altay ile son 1 dakika içinde üst üste sayılar bulan Ankara temsilcisi, maçtan 76-75 galip ayrıldı.


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: Emin Moğulkoç- Serdar Ünal- Turgut Işık

TÜRK TELEKOM (76): Hazer Avcı, Dee Brown 19 (3 ribaund-10 asist), Alper Saruhan (2 ribaund-1 asist), Drago Pasalic, Polat Kocaoğlu 14 (5 ribaund), Ceyhun Altay 8 (3 ribaund-3 asist), Miha Zupan 17 (12 ribaund-1 asist), Cedrick Darnell Banks 18 (5 ribaund-2 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (75): Jordan Theodore 16 (2 ribaund-3 asist), Xavier Gibson 2 (4 ribaund), Reha Öz 14 (6 ribaund-1 asist), Ronald Lewis 10 (6 ribaund-2 asist), Eren Beyaz 6 (7 ribaund), Valentin Pastal 2 (1 ribaund), Hakan Demirel 2 (1 asist), Barış Güney 6 (2 ribaund-4 asist), Warren Carter 17 (6 ribaund-2 asist)

1.PERİYOT: 19-20
2.PERİYOT: 16-18
3.PERİYOT: 23-21
4.PERİYOT: 18-16

MAÇ SONRASI GÖRÜŞLER

Türk Telekom Antrenörü Koray Eş: Kazanma stresi bizi oyun düzenimizin dışına itti ve kötü başladık. Ama geri gelmesini bildik. Kazanmamız gereken bir maçtı. Bunu başardığımız için mutluyum.

Türk Telekom Oyuncusu Polat Kocaoğlu: İşimizin zor olacağını biliyorduk ve maça iyi başlamadık. Rakip de maç boyunca iyi mücadele ederek oyuna ortak oldu. Karşılaşmanın son b-ölümünü biz daha iyi oynadık ve kazandık.

Antalya BŞB Antrenörü Altar Tunçkol: Kazanmak için gelmiştik ve gerçek rakibimiz olan bir takım ile oynadık. Genel olarak iyi mücadele ettiğimizi ve galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum ama maçın son 2 hücumunu iyi kullanamayınca mağlubiyet geldi. Çok üzgünüz. Bu yenilgiyi hemen unutup önümüzdeki hafta yine deplasmanda oynayacağımız Aliağa Petkim maçına hazırlanmalıyız.

Antalya BŞB Oyuncusu Reha Öz: Takım olarak çok iyi hazırlanmıştık ve kazanmak istiyorduk. İyi konsantre olup maçı kazanma noktasına kadar da getirdik ama son topu kullanamadık. Kaybettik ve üzgünüz.


İçerik: Tbf

Türk Telekom, Yabancılarıyla Güldü (76-75) Türk Telekom, Yabancılarıyla Güldü (76-75) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.