Advertisement

"Pota altında ciddi bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum"

Beşiktaş'ın başarılı antrenörü Erman Kunter, Mesaj TV`de yayınlanan Basketbol Aktüel programında Siyah-Beyazlıların yeni sezondaki hedefleri ve transfer çalışmaları konularında önemli açıklamalar yaptı..

Alınan dördüncü kupanın ardından yeni hedeflere değinen Kunter; “Biz bu takımı şampiyon olmak için kurduk. Beşiktaş’ın hedefleri her zaman şampiyonluktur. Geçen senekinin üstüne bu sezon da şampiyon olur muyuz diye kurduk. Tarihimizde ilk defa Euroleague`e katılıyor olmamız tabii ki hedefleri yükseltti. Geçen sene şampiyon olan takımın bütçesinin yarısından da az bir bütçeyle kuruldu bu takım. Tabii ki bu durum oldukça sıkıntı yarattı ama elimizdeki imkânlar doğrultusunda istediğimiz takımı kurduk. Hedefimiz belli, şampiyon olmak ve Euroleague`de de gidebildiğimiz yere kadar gitmek.” açıklamasında bulundu.

Turkish Airlines EuroLeague'de gruptan çıkma adına oldukça kilit bir maç olan Brose Baskets maçına da değinen deneyimli teknik adam; “Euroleague`deki hedefimiz kesinlikle 2. tura yükselmek. İlk maçı kazandık ama bu hafta çok önemli bir maç oynayacağız. Alman Ligi`nin şampiyonuyla oynayacağız. Bu maçı kazandığımız takdirde büyük bir yol almış olacağız. Alman ekibini de altımıza almış olacağız. Bunu başarmak için çalışıyoruz. Mütevazı bir bütçeyle çok iddialı bir takım kurduğumuzu görüyorum, iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Geçtiğimiz sezonun ardından başarı çıtasının yükselmesinin üzerlerinde baskı yaratacak mı sorusu üzerine ise Kunter; “Beşiktaş`ta baskı tabii ki vardır. Geçen sezon Beşiktaş 3 kupayı kazanmamışta olsa üzerimde baskı olurdu. Bu baskı gayet doğal, bence bu konuda sıkıntı yok. Ama asıl problem geçtiğimiz seneye göre daha mütevazı bir bütçeyle fakat daha zengin kadroyla mücadele edeceğiz. Biz her kulvarda en üste adayız. Biz geçen seneyi tekrarlayabiliriz. Ama Euroleague çok farklı bir yer, geçen sene Euroleague`de mücadele etmedik. Başarıya ulaşmak için bütün gücümüzle gerekirse 3 antrenman yaparak yukarıya doğru gitmeye çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

Pota altı rotasyonuna bir takviye gelecek mi sorusu üzerine ise deneyimli teknik adam; “Bazı eksiklerimiz var ama bunu takım içerisinde kendi bünyemizden kapatmaya çalışacağız. Ama her şeyden önce takım olmaya çalışıyoruz, biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bununla ilgili bir çalışmamız var ama pota altında çok ciddi bir eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum, belki yanılıyor da olabilirim.” dedi.

Pota altındaki eksiği takımın mevcut rotasyonu ile kapatmaya çalışılacağını yineleyen Kunter; “Biz Barış Hersek`i daha çok içeride kullanmaya çalışıyoruz. En önemli nokta Barış`ın 5 numaraları savunuyor olabilmesi. Ben daha çok Barış`ı 5 numarada düşünüyorum. Dış pozisyonda da 3 numaraya kayabilecek oyuncu olarak Dasic`i düşünüyorum. Barış`ı 4-5 gibi, Dasic`i 3-4 gibi kullanacağız. Biz öncelikle takım kimyasını oluşturmayı istiyoruz daha sonrasında eksiklerimizi gidereceğiz. Her şeyden önemlisi takım olmayı başarabilmek.” diyerek sözlerini tamamladı.
"Pota altında ciddi bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum" "Pota altında ciddi bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.