Advertisement

Fenerbahçe Ülker - Mersin B.Ş.B Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin üçüncü haftasında Fenerbahçe Ülker'in sahasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 74-50 mağlup ederek kayıpsız şekilde zirve yarışını sürdürdüğü maçın ardından, her iki takımın antrenörleri ve oyuncuları karşılaşmayı değerlendirdiler..

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani, ''Her gün yeni adımlar atarak, yavaş yavaş sistemimizi oturtacağız'' dedi. Son dönemde sakatlık sorunları nedeniyle tam takım olarak antrenman yapamadıklarını belirten Pianigiani, ''Çok değişik durumlar yaşıyoruz şu anda. Her maçtan sonra yorum yapmak, bu nedenle zor olabiliyor. Sato gibi bize faydası olan oyuncular, şu an tam katkı veremiyorlar. Antrenmanlarımız da tam takım olarak geçemiyor. Her gün yeni bir adım atarak, yeni bir alanda daha iyi oluyoruz. Bugün de çok önemli bir adım attılar. Savunma ve ribaunt olarak beğendim oyuncularımı. Her gün yeni adımlar atarak, yavaş yavaş sistemimizi oturtacağız'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Bremer ise maçla ilgili değerlendirmesinde, ''Genel olarak bu maça agresif savunmayla oynamak için çıktık. Mümkün olduğunca az top kaybı yapmak istedik. Ara ara düşüşlerimiz oldu ama onun dışında iyiydik'' dedi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Mete Babaoğlu, hakemlerin verdiği kararları eleştirip, Prince ile Andersen arasında yaşanan gerginliğin ardından kendi oyuncusuna verilen diskalifiye kararının ağır olduğunu savundu. Kendileri adına iyi bir maç olmadığını kaydeden Babaoğlu, Prince'in diskalifiye edilmesinden sonra oyunun yönünün değiştiğini anlatarak, ''Yıllardır bu ülkede basketbol antrenörlüğü yapıyorum ve yıllardır da özellikle deplasmanlarda büyük takımlara karşı oynarken çoğu zaman çalınan düdüklerdeki tercihler, sahadaki atmosfer, hep dışarıdan gelen takımın aleyhine oluyor. Bugün de biraz öyle olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Sahadaki mücadelede sertliğe izin verildikçe maç içindeki elektriklenmenin de artacağını kaydeden Babaoğlu, Prince-Andersen arasındaki tartışmaya değinerek, ''Atılması gerekiyorsa her iki oyuncunun da atılması lazımdı. Ya da her iki oyuncuya da teknik faulle geçiştirilebilirdi. Ağır bir karar oldu. Oyunun bütün momentumu değişti. Devreye mağlup girsek de momentumu elimize geçirdik ve ağır ağır rakibimize yaklaşıyorduk. Oyuncu çıkınca rotasyon daraldı. Bunu bir eleştiri olarak değil, bir serzeniş olarak söylüyorum. Biz de bu ülkede vergi veren, bu ülkede ter akıtan, bu ülkede birçok sporcuyu yetiştiren insanlarız. Bizleri değerlendirirken insanların daha dikkatli ve yapıcı davranması lazım'' şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Hakan Köseoğlu da Fenerbahçe Ülker deplasmanının her zaman zor olduğunu, Prince-Andersen tartışmasının ardından Prince için verilen diskalifiye kararının maçın sonucunu etkilediğini savunarak, ''Bu deplasman her zaman zordur. İlk yarıyı 10 sayı geride kapattık ama savunma bölümünde daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Üçüncü periyotta momentumu aldığımız sırada, istemediğimiz bir olay oldu. Bu, bütün seyirciyi de uyandırınca oyun onların momentumuna geçti. Hakemlerin de onlara müsamaha göstermesi seyirciyle beraber bu farkın oluşmasını sağladı. Suni fark olarak görüyorum. O olay olmasaydı bu sonucun olacağını düşünmüyorum'' dedi.

Fenerbahçe Ülker - Mersin B.Ş.B Maçının Ardından.. Fenerbahçe Ülker - Mersin B.Ş.B Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.