Advertisement

Beşiktaş - Tofaş Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin üçüncü haftasında Beşiktaş'ın Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği Tofaş'ı 72-55 mağlup ettiği maçın ardından, her iki takımın antrenörleri ve oyuncuları karşılaşmayı değerlendirdiler..

Beşiktaş'ın deneyimli teknik adamı Erman Kunter, savunma gayretlerine dikkat çekerken; “Çok fazla söyleyecek bir sey yok. Zor deplasmanların ardından bu maça çıktık. İyi savunma yapıyoruz. Maçın başında basit top kayıpları yaptık, bu da skor üretmemize engel oldu. Daha sonra tempomuzu bulduk ve sayı bulmaya başladık. Falker'ın da pota altında etkili oyunu, rakibin şutlarını engellemesi farkın açılmasına neden oldu. Tabii ki fark bazen düştü, oyuncularımız fark açılınca konsantrasyon bakımından düşüyorlar. Sonuçta farklı ve güzel bir galibiyet aldık.” dedi. 

Öte yandan Siyah-Beyazlı taraftarlara da değinen Kunter, “Sağ olsunlar taraftarlarımız bugün yine geldiler ama basketbol kombinelerinin sayısını 2500-3000 seviyesine çekersek, hiç olmazsa her maç çekirdek bir taraftarımız olur. Zaten Avrupa maçlarında etkili bir taraftar desteğimiz oluyor. Aynı desteği lig maçlarında da görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaydettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi olan Beşiktaş'ın ABD'li skoreri Patrick Christopher ise karşılaşma ile ilgili olarak: “Maça yavaş başladık. Ancak sonrasında momentumu yakaladık ve maç boyunca üstünlüğümüzü koruduk. Şimdi önümüzde zorlu iki maç var. Önce CSKA Moskova ile oynayacağız. Daha önce hazırlık maçında onlarla oynamıştık.” açıklamasında bulundu.

Tofaş'ın genç antrenörü Ahmet Çakı, özellikle top kayıplarına dikkat çekerken; “Öncelikle Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. İstediğimiz gibi oynayamadık. Aslında iyi başladığımız maçta rakibimizin tutukluluğunu iyi kullanamadık. Beşiktaş gibi takımı yenmek istiyorsanız onların rotasyonuna karşılık vermeniz gerekiyor. 20 top kaybımız var. Kolay sayılar yedik ve direncimizi kaybettik. Bu maçı kazanmak istiyorduk olmadı. Ancak kazanıp, kaybetme tarzı da önemli. Bu akşam takım halinde kaybetmedik, bizi gibi değildik. Bu maçı iyi irdeleyip önlemlerimizi almamız gerekiyor.” dedi.

Tofaş'ın genç oyuncularından Samet Geyik ise: “Söylecek pek fazla birşey yok. Kendimiz gibi oynayamadık. Rakibin kim olduğu önemli değil kendimiz gibi oynamamız lazım. Böyle oynayınca herkesle başa çıkabiliriz diye düşünüyorum. Daha çok mücadele etmemiz lazım. Üzgünüz, umarım bundan sonraki maçlarda telafi ederiz.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş - Tofaş Maçının Ardından.. Beşiktaş - Tofaş Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.