Advertisement

EuroLeague'de Sahne Fenerbahçe Ülker'in

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague A Grubu'ndaki ilk maçında bugün Rus ekibi BC Khimky  ile karşılaşacak. Fenerbahçe Ülker Sports Arena'daki mücadele, saat 21:45'te başlayacak. Bu zorlu mücadele, NTV Spor ve NTV Spor.net'ten naklen yayınlanacak..

Bu sezon deneyimli coach Simone Pianigiani yönetiminde, Avrupa basketbolunun önemli yıldızları; Bo McCalebb, Mike Batiste, David Andersen, Romain Sato ve J.R Bremer gibi önemli transferleriyle yola çıkan Fenerbahçe Ülker'de bu maç öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor. Rus ekibi BC Khimky'de ise ABD'li pivot Paul Davis, diz sakatlığı nedeniyle uzun süredir parkelerden uzak. Geçtiğimiz sezonu ACB Ligi ekiplerinden Cajasol Sevilla'da tamamlayan Davis, İspanya Ligi'ni sayı krallığında altıncı, ribaund krallığında beşinci sırada tamamladıktan sonra bu Yaz, Khimky ile anlaşma sağlamış fakat sakatlığı nedeniyle henüz yeni takımında forma giyememişti.

Son olarak NBA Europe Live 2012 kapsamında Boston Celtics'i 97-91 mağlup ederek dikkatleri çeken Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ın ardından Sekizli Finallere yükselmeye hak kazanmıştı. BC Khimky ise Rusya Ligi'nde oynadığı ilk maçta Triumph'u 76-72 geçerken, Vitaly Fridzon'un 20 sayısı galibiyette önemli rol oynamıştı. Bu arada Fridzon, geçtiğimiz günlerde ülkesindeki bir spor portalına verdiği röportajda, bu sezon EuroLeague'de şampiyonluğun en büyük favorisi olarak Fenerbahçe Ülker'i gördüğünü söylemişti. Moskova ekibi, VTB Ligi'nde oynadığı ilk maçta ise Kazak ekibi BC Astana Tigers'ı 104-75 gibi farklı bir skorla geçerken, ABD'li forvet K.C Rivers, 5/7 üçlük isabetiyle kaydettiği 17 sayıyla galibiyette öne çıkan isim olmuştu.

Litvanyalı ünlü basketbol adamı Rimas Kurtinaitis'in çalıştırdığı BC Khimky'nin kadrosunda, Rus milli oyuncular; Vitaly Fridzon, Sergey Monya, Dimitry Khvostov ve Alexey Zhukanenko'nun yanı sıra; James Augustine, Matt Nielsen ve Kresimir Loncar gibi Avrupa basketbolunun önemli pota altı oyuncuları yer alıyor. Moskova ekibinin dış oyuncuları; Fridzon, Koponen ve Rivers, rakipleri için önemli bir dış şut tehlikesine sahip isimler olarak dikkat çekiyor. Hırvatların önemli guardlarından Zoran Planinic ise istikrarsız oyununa rağmen takımının en kilit isimlerinin başında geliyor.

Sezona Final-Four hedefiyle giren Fenerbahçe Ülker için zorlu bir başlangıç gibi görünse de, deneyimli yıldızları ve saha avantajı ile temsilcimiz galibiyete daha yakın olan taraf.
EuroLeague'de Sahne Fenerbahçe Ülker'in EuroLeague'de Sahne Fenerbahçe Ülker'in Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 06:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.