Advertisement

Türkiye - İtalya Maçının Ardından..

EuroBasket 2013 Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Takımımızın, Kayseri’de İtalya’ya 82-83’lük skorla yenildiği maçın ardından antrenörler ve oyuncular basın toplantısında bir araya gelerek maçı değerlendirdi..

A Milli Takımımızın baş antrenörü Bogdan Tanjevic, matematiksel bir hesabın kalmadığını ve iki maçı da kazanmaları gerektiğini vurgulayarak, “İtalya’daki ilk maçtan sonra takım bir baskı altına girdi. Oysa ki bu gün kazanmaya çok yakındık. Maçın sonuna doğru alan savunması yaparken potamızda görmememiz gereken bir üçlük gördük. İlk yarıda farkı yakalamıştık ve kazandığımızı zannettik. İkinci yarının başında da gerçekten kötüydük ve rakibimiz aradaki farkı kapattı. Yüzde 55’lik üçlük isabetiyle oynadılar. Bu da galibiyetlerinde önemli bir etken oldu. Sonuçta onlar baskı altında olmadan ve gruptan çıkmayı garantileyerek mücadeleye çıkmıştı. Bu avantajlarını kullandılar ve iyi de oynayarak kazandılar. Artık bir matematiksel hesap kalmadı. İki maçı da kazanmamız gerekiyor” dedi.

Deneyimli teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü: "Basketbol takımlarında böyle şeyler yaşandığı zaman bunları açıklaması gerçekten zordur. Bence ilk neden psikolojikti. İlk yarı öndeydik ve iyi oynuyorduk. Ama bu durumlarda kazanmanın kolay olacağını düşünmek her zaman hatadır. İkinci yarıda savunmada yeterince iyi değildik. Rakibe kolay üçlük şansları verdik. İtalya da iyi oyunculardan kurulu bir ekip ve fırsatları değerlendirdiler. Genel olarak hatamız buydu. Rakibimizin farkı kolayca kapatmasına izin verdik. Basketbolda bazen farklar hiçbir şey ifade etmez. Bugün de böyle oldu. Yaz boyunca fiziksel olarak hazırlanmanız size bu maçları kazandırmıyor. Benim hatam fark 4 sayıyken alan savunmasına dönmemiz oldu. Çünkü içeri drive edilmesini istemiyordum. Ama hiç şut kullanmayan bir oyuncuları isabet buldu. Antrenörler maç içerisinde birçok hata yaparlar. Belki de benim maç sonunda yaptım hata mağlubiyete neden oldu. Çünkü alan savunmasına dönmesek başka seçeneklerimiz olabilirdi. Kayseri seyircisi fantastikti. Bu harika insanlar maçı kazanmamız için bize müthiş bir destek verdiler. Sonunda ise yazık oldu."

Oyuncumuz Doğuş Balbay, emeklerine yazık olduğunu ve maçı rakiplerine hediye ettiklerini ifade ederek, “Basketbolda 18 sayılık farkın ne kadar önemsiz olduğunu bir kez daha gördük. İlk yarı sonunda 20 sayı farkla soyunma odasına gidebilirdik ama yaptığımız hatalar sonucunda 13 sayılık bir farkla ilk yarıyı tamamladık. Üçüncü periyoda da bize hiç yakışmayan bir başlangıç yaptık. Bu da rakibimizin kendilerini oyunda hissetmelerine ve farkı kapatmalarına sebep oldu. Genelde iyi mücadele ettik ve herkes maçı kazanmak için elinden geleni yaptı ama birkaç küçük hata bu sonucu doğurdu. Bir de elemeleri geçmeyi garantileyen bir takım olarak İtalyanlar rahat bir şekilde maça çıktılar. Karşılaşma sonunda ne kadar sevindiklerini gördünüz. Açıkçası bizim emeğimize yazık oldu ve maçı onlara hediye ettik. Kayseri seyircisinin desteği gerçekten çok güzeldi, onlara bir galibiyet hediye etmek isterdik ama elimizden bu kadarı geldi. Ben salona gelerek bizden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



İtalya Başantrenörü Simone Pianigiani ise takıyla gurur duyduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, “Takımımla gurur duyuyorum. Bizim için burada oynamak gerçekten zordu çünkü müthiş bir atmosferde çok iyi bir takıma karşı mücadele ettik. Türkiye’nin çok iyi bir başantrenörü var. Bogdan Tanjevic’e büyük saygı duyuyorum. Oyuncularım her geçen gün gelişiyorlar ve gerçekten harika bir yaz dönemi geçiriyorlar. Elemeler başlarken şu anda grubumuzda namağlup lider olacağımızı çok fazla insanın düşündüğünü zannetmiyorum. Çalışma ahlakıyla takım oyunu oynayan oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bugün Avrupa’da her takımla başa çıkabileceklerini gösterdiler. Bu galibiyet benim değil, onlarındın. Yürekleriyle oynadılar. Siz bazı kararları verirsiniz ama bunları oyuncular uygular. Bugün Gallinari her pozisyonda oynadı. Bir maçı kazanabilir veya kaybedebilirsiniz ama önemli olan sonuna kadar mücadele etmektir. Ben de bugün bunu yaptığımız için gurur duyuyorum. Genç oyuncularımın yeni sezona özgüvenleri yüksek bir şekilde gireceklerine inanıyorum” dedi.

İtalya'nın NBA patentli forveti Danilo Gallinari de şunları söyledi: “Bizim için zor bir maç olacağını bekliyorduk. Gruptan çıkmayı garantilediğimiz için motivasyonumuz yüksekti. Burada kazanmak sadece ülkemiz için değil, biz oyuncular için de önemliydi. İlk maçtaki gibi bu karşılaşmanın başında da agresif değildik. Fakat son iki çeyreğin her dakikasında iyi oynadık. Elemelerin başından beri takım oyunu oynayama çalışıyoruz. Bugün de takım oyunuyla kazandık.”

Türkiye - İtalya Maçının Ardından.. Türkiye - İtalya Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.