Advertisement

Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçının Ardından..



Beşiktaş’ın, Anadolu Efes’i 77-75 mağlup ederek 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi olduğu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki takımdan da karşılaşma ile ilgili değerlendirmeler geldi..

Basın toplantısında konuşan Beşiktaş’ın deneyimli antrenörü Erman Kunter, şunları kaydetti; “Sezonun daha çok başındayız. Bu maçın iyi tarafı, kupa kazanmak ve lige moralli başlamak. Önümüzde zor maçlarımız var. Takımımız çok fazla beraber antrenman yapma imkânı bulamadı. Bu hafta biraz daha birlikte çalışma fırsatı bulduk. Oyuncuların sahadaki alışkanlıkları tam oturmuş değil ama savunma olarak üçüncü çeyrekte daha iyiydik. Bunu uzun sürelere yaymamız lazım. Bunu başarırsak hem ligde hem EuroLeague’de yol alırız.”

Kaydettiği 14 sayıyla Beşiktaş’ın en skorer ismi olan Tutku Açık ise, sezona kupa ile moralli başladıklarını belirtirken; “Yüzde yüz olarak hazır değiliz ama bugün sahadaki mücadelemiz ve azmimiz, yüzde yüzün üzerindeydi. Anadolu Efes gibi takımlara sadece savunma yaparak kazanamazsınız, hücumda da etkili olmanız gerekiyor. Kazandığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Anadolu Efes’in antrenörü Oktay Mahmuti sözlerine Beşiktaş’ı tebrik ederek başlarken, “Biz maçın ancak 25. dakikasından sonra oyuna girmeye çalıştık ve gerektiği gibi oynamaya başladık. Savunmada aynı sayfada olmadığımız net gözüküyor. Mükemmel olmasını beklemiyordum ama böyle bir oyuna yansıyınca dengesizlik oldu. Henüz istediğimizi kimliği oturtamadık. Kazansak bile aynı şeyleri söylerdim. Bir kupa ve bundan dolayı Beşiktaş’ı tebrik ediyorum” dedi.

Lacivert-Beyazlı takımın oyuncusu Sinan Güler ise, ilk olarak Beşiktaş kaptanı Muratcan Güler’e maç içerisinde yaptığı sportmenlik dışı faul nedeniyle ağabeyinden özür dilerken; “Öncelikle ağabeyimden özür diliyorum. Talihsiz bir pozisyonda sakatlık geçirmediği için mutluyum. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Tempolu ve keyifli bir maç oldu. Sezonun ilk resmi maçı ve önümüzde uzun bir maraton var. Bu hafta Türkiye Kupası başlayacak. Biz de takım olarak hem sahip olmamız gereken kimyaya hem de oynamamız gereken basketbol ritmini bularak iyi bir başlangıç yaparız” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçının Ardından.. Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.