Advertisement

Antalya Cup'ta İkinci Günün Ardından..

Antalya Atatürk Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı Antalya Cup'ta ikinci gün maçları bugün oynanırken, Erdemirspor ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, günü galibiyetle kapatan takımlar oldular. Günün ilk maçında Erdemirspor, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni 82-80 mağlup ederken, günün diğer maçında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi, ev sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 76-65'le geçmeyi başardı..

Günün ilk maçında Erdemirspor, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni Henderson'ın son saniye basketi ile 82-80 mağlup etmeyi başardı. Oyunun büyük bölümünü önde götüren Erdemir, son bölümde farkın kapanmasına engel olamasa da deneyimli oyuncularıyla sonuca gitmeyi başardı. Mücadeleye Erdemirspor; Gerrod Henderson, Melih Mahmutoğlu, Sean Marshall, Jure Balazic ve Asım Pars beşiyle başlarken, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise; Andre Collins, Isaiah Swann, Mutlu Akpınar ve Vernon Macklin beşiyle karşılaşmaya başladı.

Maçın başında her iki takım da pota altından sayılar bulurken, Marshall ve Macklin'in karşılıklı sayılarıyla geçen bölümün ardından Henderson ve Balazic'le sayılar bulan Erdemir, ilk periyotu 29-18 önde tamamladı. İkinci periyotun başında Yunus ve Murat ile sayılar bulan Gaziantep ekibinde periyotun son bölümünde dış şutlarda isabet gelmeyince, pota altından Asım ve Marshall'ın sayılarıyla, dışarıdan da Melih'in isabetleriyle farkı açmaya devam etti Erdemirspor. ilk yarı da 47-37 Erdemirspor üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarıda Erdemir 4/10 ile, Royal Halı Gaziantep B.Ş.B de 3/13 ile üçlük isabeti kaydetti. Gaziantep ekibinde; Yunus 9, Macklin 8, Erdemir'de Melih ve Marshall 9'ar sayı kaydetti. İkinci yarıya oldukça tutuk başlayan Gaziantep ekibi, ilk 3 dakika sayı kaydedemezken, bu bölümde her iki takımın da hücum yüzdesinde düşüş vardı. Melih'in üçlüğü ile periyotta son 5 dakikaya 54-41 önde giren Erdemir, ardından Murat Göktaş'ın üçlüğüne, Marshall'ın basketiyle yanıt verdi. 3 faullü Macklin'in kenarda olduğu bu bölümde rakibine ribaundlarda önemli bir üstünlük kuran Erdemir, Murat'ın dış atışlarına engel olamayınca fark tek haneli sayılara indi. Son dakika içerisinde Ahmet Kaplan'ın 4 sayısı gelince son periyota 62-58'lik Erdemir üstünlüğüyle girildi.Son periyot karşılıklı sayılarla başladı. Sık sık faullerle duran oyunda karşılıklı serbest atış sayılarıyla aradaki fark korundu. Bitime 3 dakika kala Macklin'in basket faulü ile skoru 71-72'ye getirip farkı 1'e indiren Gaziantep ekibi, Marshall'ın basketine rağmen Swann ve Collins ile bulduğu sayılarla son 2 dakikaya girilirken öne geçmeyi de başardı. Son iki dakika her iki takımın da yabancı oyuncularının karşılıklı sayılarıyla geçerken, bitime 20 saniye kala Balazic'in basketi Erdemir'i 80-79 öne geçirdi. Maçta son 10 saniye kala Asım Pars'ın faulü ile çizgiye giden Collins, ilk atışında isabet bulup ikinciyi kaçırınca skor 80-80'e geldi. Son hücumda bitime 1 saniye kala Henderson'ın basketiyle Erdemir, mücadeleden 82-80'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

ERDEMİRSPOR (82): Alper Özcan 5 (4 ribaund- 1 asist), Melih Mahmutoğlu 14 (4 ribaund), Barış Özcan 2 (1 ribaund- 1 asist), Nusret Yıldırım 2 (5 ribaund), Can Özcan (1 asist), Jure Balazic 8 (4 ribaund- 1 asist), Gerrod Henderson 13 (4 ribaund- 4 asist), Emre Bayav 3 (11 ribaund), Asım Pars 10 (4 ribaund), Sean Marshall 25 (3 ribaund- 2 asist), Azmi Turgut, Caner Osman.

ROYAL HALI GAZİANTEP B.Ş.B (80): Isaiah Swann 12 (4 ribaund- 1 asist), Mutlu Akpınar 6 (2 ribaund), Murat Göktaş 17 (5 ribaund- 1 asist), Andre Collins 7 (2 ribaund- 7 asist), Caner Ercan (4 ribaund- 2 asist), Ahmet Kaplan 5, Yunus Çankaya 10 (3 ribaund- 1 asist), Charles Rhodes 6 (4 ribaund), Erden Eryüz (1 ribaund- 5 asist), Vernon Macklin 17 (5 ribaund), Mesut Ademoğlu, Asım Özberkan.


Günün ikinci maçında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi, ev sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 76-65 mağlup etmeyi başardı. Antalya ekibinde takımdan gönderilmesi beklenen ABD'li pivot Gregory Magnano, bu maçta da kadroda yer almadı. Mersin ekibinde ise sakatlığı bulunan Hakan Erol bu maçta süre almadı..

Mücadeleye ev sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi; Jordan Theodore, Barış Güney, Ronald Lewis, Valentin Pastal ve Xavier Gibson beşiyle başlarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise; David Holston, Umutcan Erol, John Edward Prince, Omar Sneed ve Ali Karadeniz beşiyle karşılaşmaya başladı. Maça oldukça etkili başlayan Mersin ekibi, ilk 3 dakikayı 10-0'lık üstünlükle geçti. Ali Karadeniz ve Prince ile etkili olan Mersin ekibine, Lewis'ın sayılarıyla yanıt veren ev sahibi Antalya ekibi, pota altında yüksek yüzdeyle oynayan rakibi karşısında ilk periyotu 25-16 geride kapattı. İkinci periyotta oyunda dengeyi sağlayan Antalya BŞB, Hakan Demirel'in de skor katkısı ile farkı hızla eritti. Bu çeyrekte şut yüzdesi düşen Mersin BŞB'de Sneed'in sayıları dengeyi bozan unsur olurken, ilk yarının son bölümünde de yabancı oyuncuların karşılıklı sayıları gelirken, soyunma odasına Mersin'in 40-37'lik üstünlüğüyle girildi. Antalya'da Lewis ve Theodore ilk yarıda 10'ar sayı kaydederken, Mersin'de ise Prince ve Sneed 9'ar sayı ürettiler. Maçın üçüncü periyotunda her iki takım da hücumda organize olmakta zorlanırken, şut yüzdelerinin de düştüğü ilk beş dakika Mersin'in 8-2'lik üstünlüğü ile geçildi. kalan bölümde de Altan ve Pastal'ın karşılıklı sayıları geldi ve üçüncü periyot Mersin BŞB'nin 55-46'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Son periyota rakibine oranla daha iyi başlayan Antalya BŞB, ilk üç dakikada; Gibson, Lewis ve Hakan'ın basketleriyle skor bulurken, farkı da 2 sayıya kadar indirdi. Maçta son 5 dakikaya 62-62 eşitlikle girildi. Prince ve Ali'nin sayılarıyla 5-0'lık seri yakalayan Mersin ekibi, Altan'ın smacıyla son 3 dakikaya 71-63 önde girdi. Kalan sürede de farkı koruyan Mersin BŞB, mücadeleden 76-65'lik üstünlükle ayrılan taraf oldu. 

ANTALYA B.Ş.B. (65): Jordan Theodore 12 (2 ribaund- 2 asist), Xavier Gibson 5 (4 ribaund), Reha Öz 2 (1 asist), Gökhan Karabıyık 2 (2 ribaund- 1 asist), Ronald Lewis 18 (9 ribaund), Eren Beyaz 2 (4 ribaund- 2 asist), Valentin Pastal 5 (4 ribaund- 1 asist), Hakan Demirel 18 (1 asist), Barış Güney 1 (3 ribaund- 1 asist), Berkay Gülek, Seray Yıldırım, Genco Ozan Dilik. 

MERSİN B.Ş.B. (76): David Holston 3 (2 ribaund- 1 asist), Ali Karadeniz 18 (4 ribaund- 1 asist), Hakan Köseoğlu 3 (6 asist), Altan Erol 9 (4 ribaund- 1 asist), Omar Sneed 18 (8 ribaund- 4 asist), Mutlu Demir 7 (3 ribaund- 1 asist), Umutcan Erol 2 (4 ribaund- 2 asist), Fatih Eravcı 2, John Edward Prince 14 (5 ribaund- 2 asist), Hakan Erol, Tibet İlhan, Berkay Şalcı.
Antalya Cup'ta İkinci Günün Ardından.. Antalya Cup'ta İkinci Günün Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.