Advertisement

Federasyon Kupası'nda İkinci Finalist Selçuk Üniversitesi

TB2L Federasyon Kupası İkinci Turu H Grubu mücadelesinde Konya Selçuk Üniversitesi, Darüşşafaka’yı 63-72 ile geçerek finalde Bandırma Kırmızı’nın rakibi oldu. Darüşşafaka bu maçta rakibine 42-33'lük üstünlük kursa da, üç sayılık atışlardaki 2/19'luk kötü yüzdesi nedeniyle hücumda yeterince etkili olamadı. Sıkça serbest atış çizgisine giden Selçuk Üniversitesi ise, bu maçtaki 72 sayısının 24'ünü serbest atış çizgisinden buldu..

Mücadeleye Selçuk Üniversitesi; Fırat Töz, Martin Samarco, Yalçın Azizmahmutoğulları, Hadi Doğan ve Oktay Yılmaz beşiyle başlarken, Darüşşafaka ise; Marcus Hall, Tuğberk Gedikli, Gökhan Sunter, Uluğ Kaçaniku ve Orhan Buğra Dağ beşiyle başladı..

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Darüşşafaka, Marcus Hall ve Uluğ Kaçaniku’nun sayılarıyla başladı (4-0). Bu sayılara Martin Samarco ile karşılık veren Konya Selçuk Üniversitesi, rakibine yaklaşık 4 dakika sayı şansı tanımadı. Ancak İstanbul ekibi, savunmadaki etkinliğiyle oyunda tutundu. Karşılaşmanın son 3 dakikalık bölümünde ise savunma dirençleri kırıldı ve iki takım da üst üste sayılar buldu. İlk periyot Yunus Emre Sonsırma’nın serbest atışlarının ardından Daçka lehine 16-14’le bitti. İkinci çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünde sert mücadele devam etti. Bu dakikadan sonra Cihan Amasyalı ve özellikle Marcus Hall’un önderliğinde Darüşşafaka, farkı 11 sayıya kadar çıkardı (31-20). Konya Selçuk Üniversitesi daha sonra toparlansa da ilk yarı İstanbul temsilcisinin 32-25 üstünlüğüyle geçildi.

Mücadelenin ikinci yarısında savunmadaki müthiş performansını hücuma da yansıtmayı başaran Selçuk Üniversitesi, yakaladığı 15-0’lık seriyle öne geçmeyi başardı (39-43). Bu bölüme damgasını vuran isem Konya ekibi adına Martin Samarco oldu. Çeyreğin sonuna kadar üstünlüğü rakibine kaptırmayan Selçuk Üniversitesi, final periyoduna 47-50’lik skorla girdi. Final periyotunda iki takım da hücumdan çok oyunun savunma yönünde yüklendi. Konya Selçuk Üniversitesi rakibinin öne geçmesine izin vermezken Darüşşafaka ise farkın takibini sürdürdü ve farkın açılmasına engel oldu. Oyunun son bölümünde daha sakin kalan Selçuk Üniversitesi, Darüşşafaka’yı 63-72 mağlup etti ve finalde Bandırma Kırmızı’nın rakibi oldu.

Selçuk Üniversitesi ile Bandırma Kırmızı arasındaki TB2L Federasyon Kupası finali, 29 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 15:00'te, Bursa Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.


SALON: Atatürk Spor Salonu

DARÜŞŞAFAKA (63): Orhan Buğra Dağ 4 (3 ribaund), Cihan Amasyalı 7 (4 ribaund – 2 asist), Gökhan Sunter (2 ribaund - 1 asist), Metin Türen 6 (2 ribaund), Merthan Mutlu 5 (1 ribaund - 1 asist), Yunus Emre Sonsırma 4 (1 ribaund - 1 asist), Tuğberk Gedikli 6 (3 ribaund - 1 asist), Aleksandar Petroviç 10 (5 ribaund – 1 asist), Uluğ Kaçaniku 2 (2 ribaund), Marcus Hall 11 (7 ribaund), Cihan Mumcuoğulları 8 (5 ribaund), Berkay Sinirlioğlu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (72): Hadi Doğan (5 ribaund), Martin Leshawn Samarco 20 (2 ribaund - 1 asist), Fırat Töz 2 (2 ribaund), Yalçın Azizmahmutoğulları 7 (2 ribaund - 3 asist), Orçun Göllü 14 (5 ribaund - 2 asist), Burak Selen 7 (8 ribaund), Ufuk Gürgen 10 (4 ribaund - 2 asist), Jeremy Granger 12 (1 ribaund), Oktay Yılmaz, Soykan Yıkılmaz, Ömer Eren Özteke, Barış Öz.

1. PERİYOT: 16-14
2. PERİYOT: 16-11
3. PERİYOT: 15-25
4. PERİYOT: 16-22

Özet: Tbf

Federasyon Kupası'nda İkinci Finalist Selçuk Üniversitesi Federasyon Kupası'nda İkinci Finalist Selçuk Üniversitesi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.