Advertisement

Royal Halı Gaziantep B.Ş.B: 85 - Antalya B.Ş.B: 67 (Özgür Soylu Turnuvası)

Pınar Karşıyaka'nın ev sahipliğinde düzenlenen Özgür Soylu Turnuvası'nın açılış maçında Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 85-67'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Turnuvada bugün saat 19:00'da ev sahibi Pınar Karşıyaka ile ilk günün galibi Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya gelecekler..

Karşıyaka Arena'da oynanan mücadeleye, Antalya Büyükşehir Belediyesi; Jordan Theodore, Ronald Lewis, Reha Öz, Xavier Gibson ve Eren Beyaz beşiyle başlarken, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise; Erden Eryüz, Isaiah Swann, Mutlu Akpınar, Caner Ercan ve Vernon Macklin beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da dış atışlardan isabetler bulurken, Lewis ve Swann'ın karşılıklı sayılarının ardından, Hakan ve Gökhan'ın basketleri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk periyotu 20-18 önde kapattı. İkinci periyotun başında da her iki takım dış atışlara yönelirken, Rhodes  - Yunus ikilisiyle hücumda etkili olan Royal Halı Gaziantep BŞB, farkı da lehine açmaya başladı. Periyotun yarısı geçilirken Hakan Demirel'in üçüncü faulünü alarak kenara gelmesinin ardından oyunda üstünlüğü kuran Gaziantep ekibi, ilk yarıyı da 42-34 önde tamamladı. İkinci yarının ilk basketini Caner Ercan ile bulan Royal Halı Gaziantep BŞB, farkı da 10 sayıya çıkarttı. Caner ve Mutlu ile 10-0'lık seri yakalayan Gaziantep ekibi, bu bölümün ardından Hakan - Eren ikilisinin basketlerine rağmen farkı korudu. Periyotun son bölümünde karşılıklı sayılar gelirken, üçüncü çeyreği de Royal Halı Gaziantep BŞB, 65-52 önde tamamladı. Son periyot, karşılıklı kaçan üç sayılık atışlarla başlarken, oyun da fauller nedeniyle sık sık durdu. Özellikle; Rhodes-Swann-Macklin üçlüsü ile potaya yönelerek sayılar bulan Gaziantep ekibi, farkı da açmaya devam etti. Faul problemleri nedeniyle savunmada da direnci düşen Antalya Büyükşehir Belediyesi, son bölümde serbest atış sayıları bulsa da rakibinin ABD'li oyuncularını savunmada başarılı olamadı ve farkı koruyan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mücadeleden 85-67'lik galibiyetle ayrıldı..

Özellikle Greg Magnano ile yollar ayrıldıktan sonra oynadığı maçlarda 5 numara pozisyonunda sıkıntı yaşayan Antalya ekibi adına, bu maçta da Eren Beyaz'ın faul problemine girmesi, pota altındaki üstünlüğü tamamen Gaziantep ekibine geçirdi. Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu maçta ribaundlarda 35-24'lük üstünlük kurarken, iki sayılık atışlarda da %70 gibi önemli bir isabet oranı yakaladı. 8/11 saha içi isabetiyle; 17 sayı ve 9 ribaundluk performans sergileyen Charles Rhodes, Gaziantep ekibi adına galibiyetin baş mimarı olmayı başardı. Antalya ekibi adına ise 4/7 üçlük isabeti bulan Ronald Lewis 18 sayı bulsa da, savunmada yaşanan sıkıntı ve Theodore'un tutuk performansı mağlubiyete zemin hazırlayan faktörler oldu..


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

ROYAL HALI GAZİANTEP B.Ş.B. (85):  Isaiah Swann 12 (6 ribaund- 6 asist), Erden Eryüz 1 (3 ribaund- 5 asist), Mesut Ademoğlu 4 (1 ribaund- 4 asist), Murat Göktaş 7 (2 ribaund), Mutlu Akpınar 12 (4 ribaund), Caner Ercan 7 (3 ribaund), Asım Özberkan 2 (1 asist), Yunus Çankaya 9 (2 ribaund- 3 asist), Charles Rhodes 17 (9 ribaund), Vernon Macklin 14 (4 ribaund- 1 asist), Ahmet Kaplan, Görkem Sönmez.

ANTALYA B.Ş.B. (67): Jordan Theodore 4 (2 asist), Xavier Gibson 9 (4 ribaund- 1 asist), Berkay Gülek 2, Reha Öz 4 (1 ribaund- 2 asist), Gökhan Karabıyık 9 (2 ribaund- 1 asist), Ronald Lewis 18 (1 ribaund- 4 asist), Eren Beyaz 6 (4 ribaund), Valentin Pastal 4 (3 ribaund- 1 asist), Hakan Demirel 10 (1 ribaund- 3 asist), Barış Güney 1 (4 ribaund- 2 asist), Seray Yıldırım.

Royal Halı Gaziantep B.Ş.B: 85 - Antalya B.Ş.B: 67 (Özgür Soylu Turnuvası) Royal Halı Gaziantep B.Ş.B: 85 - Antalya B.Ş.B: 67 (Özgür Soylu Turnuvası) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.