Advertisement

TED Ankara Kolejliler, Pınar Karşıyaka'yı Mağlup Etti (84-82)

Ankara Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı Tansev Mıhçıoğlu Turnuvası'nın ikinci gününde, ilk günün mağluplarını karşı karşıya getiren mücadelede TED Ankara Kolejliler, Pınar Karşıyaka'yı 84-82 mağlup ederek turnuvada galibiyetle tanıştı. Yeni Zelandalı şutör Kirk Penney, dış şut performansı ile takımının galibiyetinde baş mimar oldu. 

Mücadeleye ev sahibi TED Ankara Kolejliler; Ben Woodside, Murat Kaya, Kirk Penney, Nedim Yücel ve Vanja Plisnic beşiyle başlarken, sakatlığı bulunan Erdal Bibo bu maçta görev yapmadı. Caner Topaloğlu'ndan yoksun olarak mücadele eden Pınar Karşıyaka ise karşılaşmaya; Bobby Dixon, Evren Büker, Jon Diebler, Ümit Sonkol ve Alade Aminu beşiyle karşılaşmaya başladı. 

Maça oldukça etkili başlayan TED Ankara Kolejliler, Penney'nin dış şut katkısı, Nedim ve Plisnic'in de pota altı sayılarıyla farkı hızla açmayı başardı. Maça nispeten iyi başlayan Evren Büker'in erkenden 2 faul almasıyla sıkıntı yaşayan Pınar Karşıyaka ise Soner'in de sayıları ile farkı eritse de ilk periyot başkent ekibinin 24-19 üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta da karşılıklı sayılar gelirken, Evren ve Aminu'nun bu çeyrekte üç faule ulaşması Pınar Karşıyaka adına önemli bir handikap oldu. Pota altı oyuncuları; Jovo-Nedim-Plisnic üçlüsü ile hücumda önemli bir üstünlük kuran TED Ankara Kolejliler, Evren ve Soner'in sayılarına rağmen aradaki skor farkını korumayı başardı ve mücadelenin ilk yarısı TED Ankara Kolejliler'in 44-38'lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

İlk yarıda başkent ekibi adına 9'ar sayı üreten Kirk Penney ve Nedim Yücel, en skorer isimler olurken, Vanja Plisnic 8 sayı - 5 ribaund, Ben Woodside ise 7 sayı - 5 asistlik performans sergilediler. Pınar Karşıyaka'da ise erken faul problemine girmesine rağmen Evren Büker, kaydettiği 9 sayıyla en skorer isim olurken, Soner Şentürk 8, Ümit Sonkol ise 6 sayı kaydetti. İlk yarıda beklentilerin altında performans sergileyen Dixon - Aminu ikilisi ise 4'er sayıda kaldılar. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına pota altında Will Thomas - Alade Aminu ikilisiyle başlayan Pınar Karşıyaka, bu bölümde yakaladığı 9-0'lık seri ile oyunda dengeyi sağlarken, Bobby Dixon'ın da devreye girmesiyle birlikte farkı da kapatmaya başladı. Karşılıklı sayılarla geçen üçüncü periyotta son hücumda Ümit Sonkol ile üçlük isabeti bulan Pınar Karşıyaka, son periyota girilirken skoru da 62-62'ye getirdi. Son periyota da etkili giren taraf Kaf Kaf olurken, İzmir ekibinin farkı açmasını önleyen isim yine isabetli dış atışları ile Kirk Penney oldu. Skor üstünlüğü bu periyotta sık sık el değiştirirken, son dakikaya 82-82 eşitlikle girildi. Aminu'nun 0/2 serbest atışından sonraki TED hücumunda Murat Kaya'nın hücum ribaundu sonrası kaydettiği basket, bitime 15 saniye kala skoru 84-82'ye getirdi. Maçın son hücumunda Pınar Karşıyaka'da gözler Dixon ve Evren'in üstündeydi. Maçı 4/8 üçlük isabetiyle tamamlayan Evren Büker'in son hücumdaki üçlüğünde isabet gelmeyince TED Ankara Kolejliler, bu çekişmeli mücadeleden 84-82'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu..


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Zdravko Rutesic, Aydın Karaçam, Murat Kuşçu

TED ANKARA KOLEJLİLER (84): Berent Kavaklıoğlu 4 (1 ribaund), Nedim Yücel 12 (6  ribaund), Kirk Penney 20 (4 ribaund- 5 asist), Jovo Stanojevic 15 (7 ribaund- 5 asist), Murat Kaya 12 (4 ribaund- 1 asist), Benjamin Woodside 11 (2 ribaund- 7 asist), Caner Erdeniz 2 (3 ribaund), Vanja Plisnic 8 (6 ribaund- 1 asist), Nezih Özbakır, Ozan Çorbacıoğlu, Çağdaş Erdoğan, Gökhan Yazıcıoğlu.

PINAR KARŞIYAKA (82): Will Thomas 14 (9 ribaund- 2 asist), Soner Şentürk 10 (3 ribaund- 6 asist), Robert Dixon 19 (2 ribaund- 3 asist), Ümit Sonkol 13 (4 ribaund- 1 asist), Evren Büker 15 (3 ribaund- 2 asist), Alade Aminu 6 (4 ribaund- 1 asist), Onur Çalban (1 ribaund), Jon Diebler 5 (6 ribaund- 2 asist), Bora Hun Paçun (1 asist), Ayhan Onur Kentli, Mert Celep, Serkan Menteşe.

1.Periyod: 24-19
2.Periyod: 44-38
3.Periyod: 62-62
4.Periyod: 84-82
TED Ankara Kolejliler, Pınar Karşıyaka'yı Mağlup Etti (84-82) TED Ankara Kolejliler, Pınar Karşıyaka'yı Mağlup Etti (84-82) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:02 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.