Advertisement

Beşiktaş, Finalde CSKA'ya Direnemedi (60-85)

Beşiktaş, Münih’teki Beko Leagues Cup finalinde Rus ekibi CSKA Moskova’ya 60-85 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Turnuvanın üçüncü sırasını ise, Bayern Münih’i 74-58 mağlup eden Zalgiris Kaunas aldı..

Audi Dome Arena’da oynanan karşılaşmaya Beşiktaş; Curtis Jerrells, Muratcan Güler, Patrick Christopher, Vladimir Dasic ve Gasper Vidmar beşiyle başladı. Christopher’ın arka arkaya bulduğu basketlerle maça etkili başlayan temsilcimiz, daha sonra yaptığı hücumlarda istediği sayıları bulamayınca ilk 5 dakikayı 9-4 geride tamamladı. Jerrells’la bulduğu sayılarla maça tutunmaya çalışan Siyah-Beyazlılar, rakibini pota altında durduramadı ve ilk çeyreği 20-12 geride tamamladı. İkinci çeyreğe Beşiktaş, Cevher’in basketleriyle başladı. Hücumda istediği ritmi bulamayan temsilcimiz, savunmada da rakibini durduramadı ve ilk yarının son 5 dakikasına 33-18 geride girdi. Pota altını Vidmar ve Cevher’le zorlamaya çalışan Siyah-Beyazlılar, alan savunmasına karşı zor anlar yaşadığı bu çeyrekte istediği oyunu ortaya koyamadı ve ilk yarıyı 42-24 geride tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına temsilcimiz; Curtis Jerrells, Muratcan Güler, Vladimir Dasic, Cevher Özer ve Damir Markota beşiyle çıktı. Cevher’in 3 sayılık basketiyle ikinci yarıya başlayan Beşiktaş’ın, ilk yarıya oranla daha iyi organize olduğu görüldü. Dasic, Markota ve Muratcan’ın da skora katkı sağlaması ve temsilcimizin başarılı savunmasıyla ilk 4 dakika geride kalırken fark 11 sayıya indi (47-36). Üçüncü çeyreğin bitimine 4 dakika kala Cevher’in pota altını zorlayarak bulduğu basketle fark 9 sayıya indi (51-42). Boş atışlarda çembere takılmaya başlayan Siyah-Beyazlılar, çeyreğin son dakikalarında savunma direncini kaybetti ve fark tekrar açıldı. Son periyota Beşiktaş, 63-45 geride girdi. Son çeyreğe iki takım da istedikleri gibi başlayamadılar. Son 6 dakikaya Beşiktaş, 69-52 geride girdi. Rakibinin dış atışlarına çare bulamayan Siyah-Beyazlılar, farkın açılmasını engelleyemedi.  Son bölümde de farkı kapatamayan Beşiktaş, karşılaşmadan 85-60 mağlup ayrılarak, Beko Leagues Cup’ı ikinci sırada bitirdi.

Karşılaşmada Beşiktaş’ın en skorer oyuncusu 13 sayıyla oynayan Vladimir Dasic olurken, Cevher Özer 11 sayı, Curtis Jerrells ve Patrick Christopher da 9’ar sayıyla oynadı. Siyah-Beyazlılarda ayrıca; Damir Markota 5, Muratcan Güler ve Gasper Vidmar 4'er, Tutku Açık 3, Barış Hersek de 2 sayı kaydetti.


Özet: Bjk.com.tr

Beşiktaş, Finalde CSKA'ya Direnemedi (60-85) Beşiktaş, Finalde CSKA'ya Direnemedi (60-85) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.