Advertisement

Galatasaray Medical Park, Fransa'da İkinci (63-69)

Galatasaray Medical Park, yeni sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı "Tournoi de Paris" turnuvası ikinci ve son maçında Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Palais des sports Marcel-Cerdan Salonu'nda İsrail'den Maccabi Electra Tel Aviv ile karşılaştı. Sarı-Kırmızılılar, mücadeleyi 63-69'luk skorla kaybetti ve organizasyonu ikincilikle tamamladı..

Karşılaşmada Galatasaray Medical Park adına; Jamont Gordon, Henry Domercant ve dizinden bir sakatlık yaşayıp Pazartesi günü Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde MR çekilecek olan Cenk Akyol forma giyemedi. Maccabi Tel Aviv'de ise; Moran Roth, Lior Eliyahu, Devin Smith ve Sylven Landesberg bu maçta kadroda yer almadılar.

Galatasaray Medical Park'ta kaptan David Hawkins; 16 sayı, 5 ribaund ve Milan Macvan da; 15 sayı, 8 ribaund ile oynarken, Maccabi'de Nick Caner-Medley; 14 sayı, 4 ribaund, Gürcü pivot Giorgio Shermadini 12 sayı üretirken, 3/4 üçlük isabeti bulan Guy Pnini ve Shawn James ise 11'er sayı ürettiler. Turnuvanın en değerli oyuncusu da Maccabi'den Nick Caner-Medley seçildi.

Maçın ilk bölümünde 3-0 öne geçen Galatasaray Medical Park, ardından Logan'ın devreye girmesiyle ilk beş dakikayı 6-5 geride geçti. Çeyreğin son bölümünde Shermadini ve Hawkins'in karşılıklı sayıları gelince ilk periyot 15-15 eşitlikle sona erdi. İkinci periyotta Maccabi daha etkili bir oyun sergilerken, Medley'in sayılarına Hickman'dan da destek gelince İsrail ekibi ilk yarıyı 38-28 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan Galatasaray Medical Park, bu bölümde yakaladığı 5-0'lık seri ile farkı eritirken, periyotun 3.15 dakikası geride kalırken skoru da 41-43'e getirdi. Fakat temsilcimiz öne de geçse de periyotun ikinci bölümünde James ve Logan ile hücumda yine etkili olan İsrail ekibi, üçüncü periyotu da 54-46 önde kapattı. Son periyota Pnini'in üçlüğüyle başlayan Maccabi karşısında hücumda etkili olan temsilcimiz, geri adım atmadı ve periyotta üç dakika geride kalırken skoru 58-55'e getirerek farkı üçe indirdi. Fakat Hawkins'in kenara geldiği her bölümde sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılar, rakibi karşısında son bölümde yorgunluk nedeniyle gerekli reaksiyonu da gösteremedi ve mücadeleden 69-63'lük skorla mağlup ayrıldı.

Bu arada Belçika ekibi Belgacom Spirou Charleroi'yı 77-63 mağlup eden ev sahibi Fransız ekibi Paris Levallois, turnuvayı üçüncü sırada tamamlayan takım oldu.


Foto: Galatasaray.org

Galatasaray Medical Park, Fransa'da İkinci (63-69) Galatasaray Medical Park, Fransa'da İkinci (63-69) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.