Advertisement

Hacettepe Turnuvası, Türk Telekom'un (75-69)

Ankara'da düzenlenen Hacettepe Üniversitesi Turnuvası'nda şampiyon Türk Telekom oldu. Sıhhiye Spor Salonu'nda oynanan maçta ev sahibi Hacettepe Üniversitesi'ni 75-69 mağlup eden Türk Telekom, rakibinin önünde birinciliğe uzanırken, Sloven takımı KK Grosuplje ise Bandırma Kırmızı'yı 73-71 mağlup ederek turnuvanın üçüncüsü oldu..

Mücadeleye Hacettepe Üniversitesi; Courtney Eldridge, Cameron Bennerman, Polat Kaya, Michael Glover ve Hüseyin Beşok beşiyle başlarken, Türk Telekom ise; Dee Brown, Cedrick Banks, Ceyhun Altay, Miha Zupan ve Polat Kocaoğlu beşiyle başladı. Hacettepe'nin deneyimli power forveti Önder Külçebaş, bu maçta süre almadı..

İlk periyota ev sahibi Hacettepe Üniversitesi daha iyi başlarken, özellikle Hüseyin Beşok ile etkili olan Mor-Beyazlılar skor üstünlüğünü eline aldı. Kalan bölümde oyunu dengeleyen Türk Telekom, Alper ve Ceyhun ile sayılar bularak skoru dengeledi ve ilk periyotu da Drago Pasalic’in basketi ile 17-15 önde kapattı. İkinci periyot karşılıklı fauller nedeniyle durağan başlarken, Banks’in üçlüğü ile Telekom 3 dakika geride kalırken yeniden 22-20 öne geçti. Periyotun kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken, mücadelenin ilk yarısını Hacettepe’nin 34-30’luk üstünlüğüyle kapandı.

İkinci yarıya da Hacettepe etkili girdi ve Hüseyin’in üçlüğü ile farkı 8 sayıya çıkarttı. İki takımın da hücumda etkinliğinin azaldığı bu çeyrekte Polat Kocaoğlu’nun iki üçlüğü ile farkı kapatan Türk Telekom, Hüseyin Beşok’un sayılarına da engel olamadı. Maçın son periyotuna Hacettepe Üniversitesi 52-49’luk üstünlükle girerken, son periyotun ilk sayısı da Onur Altınmakas ile Hacettepe’den geldi. Ceyhun Altay’ın basketleri ile farkı yeniden kapatan Türk Telekom, son 5 dakikaya da 58-62 önde girdi. Kalan bölümde Dee Brown’ın üçlükleri ile skor üstünlüğünü koruyan Türk Telekom, Hacettepe’nin de hücumda yüzdesi düşünce karşılaşmadan 75-69’luk galibiyetle ayrıldı ve Hacettepe Turnuvası’nı ev sahibi ekibin önünde birinci sırada tamamladı.


SALON: Hacettepe Üniversitesi Spor Salonu

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (69): Özgür Adıgüzel (1 ribaund- 1 asist), Courtney Eldridge 5 (5 asist), Onur Altınmakas 6 (3 ribaund- 1 asist), Cameron Bennerman 4 (4 ribaund- 1 asist), Polat Kaya 4 (3 ribaund- 4 asist), Hüseyin Beşok 19 (5 ribaund- 1 asist), Ali Işık 13 (8 ribaund), Michael Glover 9 (2 ribaund- 2 asist), Muhammed Baygül 7 (1 ribaund), Ogün Sevinç 2 (4 ribaund), Ulaş Peker.

TÜRK TELEKOM (75): Can Uğur Öğüt 3 (2 asist), Hazer Avcı 2 (2 ribaund), Dee Brown 9 (2 ribaund- 5 asist), Alper Saruhan 6 (6 ribaund- 1 asist), Drago Pasalic 12 (7 ribaund- 1 asist), Polat Kocaoğlu 6 (1 ribaund), Ceyhun Altay 19 (5 ribaund), Miha Zupan 8 (5 ribaund- 3 asist), Cedrick Banks 10 (2 ribaund- 1 asist).
Hacettepe Turnuvası, Türk Telekom'un (75-69) Hacettepe Turnuvası, Türk Telekom'un (75-69) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.