Advertisement

Beşiktaş: 86 - Triumph Lyubertsy: 84 (Hazırlık Maçı)

Önümüzdeki Pazar günü Anadolu Efes ile oynayacağı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, bugün Akatlar BJK Arena'da oynadığı hazırlık maçında Rus ekibi Triumph Lyubertsy'i 86-84 mağlup etmeyi başardı. Siyah-Beyazlılar bu maçta 11/22 (%50) ile üç sayılık atış isabeti sağladı..

Taraftarlara kapalı olarak oynanan mücadeleye Beşiktaş, değişik bir sistem ve kısa bir beşle; Curtis Jerrells, Muratcan Güler, Serhat Çetin, Patrick Christopher ve Vladimir Dasic ile başladı. Sakatlığı bulunan Kartal Özmızrak, maç kadrosunda yer almazken, antrenman eksiği bulunan Can Akın ise maçta süre almadı. Deneyimli guard Tutku Açık ise sadece 1.40 dakika, Barış Hersek de 45 saniye oyunda yer aldılar.

İlk çeyreğe Christopher’ın 3 sayılık basketiyle giren Beşiktaş, ilk bölümde iyi oyun ortaya koyarak rakibine zor anlar yaşattı. Dasic ve Christopher ile sayı bulmaya devam eden Siyah-Beyazlılar, ilk 5 dakikayı 11-7 üstünlükle geçti. Çeyrek sonuna kadar pota altı ve dış atışlardaki iyi performansını devam ettiren Beşiktaş, ilk çeyreği 27-19 önde bitirdi. İkinci çeyreğe tutuk başlayan Beşiktaş, ilk basketini Muratcan’la kazandı. Art arda top kayıpları yapan ve bu bölümde savunma güvenliğini kaybeden ev sahibi ekip, rakibinin farkı eritmesine engel olamadı. Jerrells ve Markota’nın skora katkı yapmasıyla tekrar toparlanan ve üst üste basketler bulan Siyah-Beyazlılar, soyunma odasına da 42-34 önde gitti.

Beşiktaş, ikinci yarıya; Curtis Jerrells, Muratcan Güler, Patrick Christopher, Vladimir Dasic ve Gasper Vidmar beşi ile çıktı. Üçüncü çeyreğe iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Rus ekibinin basketlerine pota altını zorlayarak bulduğu sayılarla karşılık veren Siyah-Beyazlılar, çeyreğin ilk 5 dakikasını 52-45 önde geçti. Daha sonra hücumlarda organize olmayı başaramayan ve savunmada açıklar veren Beşiktaş, farkın kapanmasına engel olamadı. Son 2 dakikasına 55-55’lik eşitlikle girilen üçüncü çeyrekte, son bölümde hücumlardan basketlerle dönen Beşiktaş, üçüncü periyotu 62-61 üstünlükle tamamladı. Son çeyreğe Siyah-Beyazlılar, Muratcan’ın 3 sayılık basketiyle başladı. Atışlardaki isabet oranını arttıran ve Markota’yı pota altında daha etkili kullanmaya başlayan Erman Kunter'in öğrencileri, son 5 dakikaya 76-71 önde girdi. Başa baş geçen son bölümde iyi oynayan Beşiktaş, karşılaşmadan 86-84 galip ayrıldı.

Beşiktaş'ta, 7/8 saha içi isabetiyle 22 sayı kaydeden Damir Markota, günün en etkili ismi olurken, 6/8 saha içi isabetiyle Vladimir Dasic 17 sayı kaydetti. Jerrells ve Christopher ikilisi ise 13’er sayı ile oynadılar. Triumph adına ise 22 sayı kaydeden McKee ve 21 sayı üreten Landry'nin çabaları yeterli olmadı..


SALON: Akatlar BJK Arena

BEŞİKTAŞ (86): Muratcan Güler 7 (2 ribaund- 5 asist), Gasper Vidmar 7 (4 ribaund- 3 asist), Serhat Çetin 3 (2 ribaund- 6 asist), Damir Markota 22 (4 ribaund- 2 asist), Patrick Christopher 15 (5 ribaund), Vladimir Dasic 15 (5 ribaund- 2 asist), Barış Hersek 1, Cevher Özer 3 (5 ribaund), Curtis Jerrells 13 (1 ribaund- 4 asist), Tutku Açık.

TRIUMPH LYUBERTYS (84): Ivan Lazarev (2 ribaund- 1 asist), Sergey Toporov 2 (2 ribaund), Tywain McKee 22 (6 ribaund- 8 asist), Sergey Karasev 14 (3 ribaund- 1 asist), Artem Kuzyakin 6 (1 ribaund), Artem Vikhrov 2 (1 ribaund- 1 asist), Tasmin Mitchell 11 (7 ribaund), Evgeny Valiev 6 (9 ribaund- 2 asist), Kyle Landry 21 (11 ribaund- 1 asist), Sergey Karaulov.


Özet: Bjk.com.tr
Beşiktaş: 86 - Triumph Lyubertsy: 84 (Hazırlık Maçı) Beşiktaş: 86 - Triumph Lyubertsy: 84 (Hazırlık Maçı) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.