Advertisement

EuroBasket 2013 Takımları Belli Oldu

EuroBasket 2013 Elemeleri oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Elemelerdeki 6 grupta mücadele eden 16 takım, Slovenya'da düzenlenecek finallerde mücadele etme hakkı elde etti. Böylelikle EuroBasket 2013'ün 24 takımı da belirlenmiş oldu..

Bilindiği gibi ev sahibi Slovenya'nın yanı sıra; Makedonya, Fransa, Büyük Britanya, Yunanistan, Litvanya, Rusya ve İspanya 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na direkt katılacak. Eleme grubu maçlarının ardından ise 4-22 Eylül 2013 tarihlerinde Slovenya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak diğer takımlar da belli oldu.

Eleme gruplarında ilk iki sırada yer alan takımların yanı sıra, 4 tane de en iyi üçüncü takım Slovenya biletinin sahibi oldu. F Grubu'nda yer alan milli takımımız, ikinci sırada yer alarak Slovenya'daki turnuvaya katılma hakkı elde ederken, İtalya grup birincisi olarak turnuvaya katılacak. Millilerimizin son maçta farklı mağlup ederek ikili averajda geride bıraktığı Çek Cumhuriyeti de en iyi üçüncüler arasında yer alarak finallerde boy gösterecek.

Öte yandan A Grubu'nda; Karadağ, İsrail, Sırbistan, B Grubu'nda; Almanya, İsveç, C Grubu'nda; Hırvatistan, Ukrayna, D Grubu'nda; Bosna Hersek, Gürcistan, Letonya, E Grubu'nda da; Polonya, Finlandiya ve Belçika finallerde mücadele edecek diğer takımlar oldular.

Elemelerde B Grubu'nda yer alan ve Chuck Davis - Orhan Haciyeva - Rasim Başak üçlüsünün önemli katkıları ile Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını son maça kadar sürdüren Azerbaycan ise, son maçında Almanya'ya deplasmanda 81-68 mağlup olarak grubunu 4 galibiyet - 4 mağlubiyet ile tamamladı ve üçlü averajda İsveç ile Bulgaristan'ın arkasında yer alarak EuroBasket 2013 şansını kaçırdı.

Böylelikle, Slovenya'daki 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek takımlar şunlar oldular:

İspanya, Fransa, Rusya, Litvanya, Slovenya, Makedonya, Büyük Britanya, Yunanistan, Türkiye, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Karadağ, Almanya, Sırbistan, İsrail, İsveç, Hırvatistan, Ukrayna, Bosna Hersek, Gürcistan, Letonya, Polonya, Finlandiya, Belçika.
EuroBasket 2013 Takımları Belli Oldu EuroBasket 2013 Takımları Belli Oldu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.