Advertisement

Pınar Karşıyaka: 78 - Royal Halı Gaziantep BŞB: 74 (Özgür Soylu Turnuvası)

Pınar Karşıyaka'nın ev sahipliğinde düzenlenen Özgür Soylu Turnuvası'nın ikinci gününde, ev sahibi Pınar Karşıyaka ile ilk günün galibi Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Mücadeleden galip ayrılan taraf, 78-74'lük skorla Kaf Kaf oldu. Turnuvanın son maçında bugün saat 19:00'da Pınar Karşıyaka ile Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Arena'da karşı karşıya gelecekler..

Sakatlıktan çıkan Soner Şentürk ve Caner Topaloğlu'nun da kadroda yer aldığı Pınar Karşıyaka, mücadeleye; Robert Dixon, Evren Büker, Jon Diebler, Ümit Sonkol ve Alade Aminu beşiyle başlarken, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise; Erden Eryüz, Isaiah Swann, Mutlu Akpınar, Caner Ercan ve Vernon Macklin beşiyle mücadeleye başladı.

Karşılaşmaya her iki takım da hücumda tutuk başlarken, ardından her iki pota altında da karşılıklı sayılar geldi. Caner Ercan'ın üçlüğü ile ilk periyotun bitimine 3 buçuk dakika kala farkı 5'e çıkartan Gaziantep ekibi, Swann'ın basketleri ile üstünlüğünü korurken, Soner Şentürk'ün üst üste 5 sayısı gelince ilk periyot Royal Halı Gaziantep BŞB'nin 20-19'luk üstünlüğüyle kapandı. İkinci periyotun ilk basketi, iki dakika geride kalırken Bora Paçun'dan geldi. Şut yüzdelerinin düştüğü bu bölümde Soner ve Bora ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka, Onur Kentli'nin basketiyle 4 dakika geride kalırken 30-23 öne geçti. Yunus'un üçlükleri ile farkı kapatmaya çalışan Gaziantep ekibi, Rhodes'ın da devreye girmesiyle farkı eritti. Will Thomas'ın sayıları ile ilk yarı Pınar Karşıyaka'nın 42-37'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk yarıda Soner Şentürk, kenardan gelerek; 9 sayı ve 3 asistlik katkı yaparak en dikkat çeken isim oldu. Ev sahibi ekipte ayrıca, Robert Dixon ve Will Thomas da 7'şer sayı kaydettiler. Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına ise Isaiah Swann, ilk yarıda; 7 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle oynadı. Caner Ercan 7, Yunus Çankaya ve Charles Rhodes ikilisi ise 6'şar sayı ürettiler.

İkinci yarıya etkili başlayan Pınar Karşıyaka, bu periyotta 2 buçuk dakika içerisinde yakaladığı 13-2'lik seriyle skoru da 55-39'a getirdi. Ardından Swann'ın iki üçlüğüne Ümit ile yanıt veren ev sahibi ekip, ilk beş dakikayı 58-45 önde geçti. Bitime 4 buçuk dakika kala Aminu'nun basketi skoru 60-45 yaparken, kalan bölümde Macklin, Murat ve Rhodes'ın basketleriyle 14-2'lik seri yakalayan Gaziantep ekibi, son periyota girilirken farkı 3 sayıya indirerek skoru da 62-59'a getirdi. Son periyota pota altından bulduğu basketlerle başlayan Pınar Karşıyaka karşısında üst üste hücumlardan boş dönen Gaziantep BŞB, ilk basketini bitime 6.40 kala Swann ile buldu ve skoru 69-61'e getirdi. Ardından Pınar Karşıyaka hücumda etkili olamazken, Murat ve Yunus'un basketleri ile farkı yeniden kapatan Güneydoğu ekibi, Soner'in basketine de Macklin ile yanıt verdi. Son iki dakikaya Pınar Karşıyaka'nın 73-68 üstünlüğüyle girilirken, Rhodes ve Macklin'in sayılarına yanıt Thomas'dan geldi. Bitime 7 saniye kala Rhodes'ın alley-oop basketi skoru 75-74'e getirerek farkı 1'e indirdi. Taktik faullerle Dixon'ı çizgiye gönderen Gaziantep ekibi, bu oyuncunun 1/2 isabet bulmasıyla bitime 7 saniye kala mola aldı. Mola sonrası hücumda bitime 4 saniye kala Mesut Ademoğlu'nun top kaybı gelirken, 3 saniye kala yapılan faulde 2/2 isabet bulan Robert Dixon, skoru 78-74'e getirerek takımını galibiyete taşıyan isim oldu.


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

PINAR KARŞIYAKA (78): Will Thomas 11 (6 ribaund), Soner Şentürk 12 (4 ribaund- 4 asist), Ayhan Onur Kentli 2 (1 asist), Caner Topaloğlu (1 asist), Robert Dixon 12 (2 ribaund- 5 asist), Ümit Sonkol 8 (6 ribaund- 1 asist), Evren Büker 5 (3 ribaund- 1 asist), Bora Hun Paçun 5 (2 ribaund), Alade Aminu 11 (3 ribaund), Jon Diebler 12 (4 ribaund- 1 asist), Onur Çalban, Serkan Menteşe.

ROYAL HALI GAZİANTEP B.Ş.B (74): Isaiah Swann 15 (8 ribaund- 5 asist), Erden Eryüz 2 (3 ribaund- 2 asist), Mutlu Akpınar 5, Murat Göktaş 8 (1 ribaund), Caner Ercan 7 (2 ribaund- 1 asist), Yunus Çankaya 9 (4 ribaund- 4 asist), Charles Rhodes 12 (5 ribaund- 1 asist), Vernon Macklin 16 (3 ribaund), Mesut Ademoğlu, Ahmet Kaplan, Görkem Sönmez, Asım Özberkan.

Pınar Karşıyaka: 78 - Royal Halı Gaziantep BŞB: 74 (Özgür Soylu Turnuvası) Pınar Karşıyaka: 78 - Royal Halı Gaziantep BŞB: 74 (Özgür Soylu Turnuvası) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.