Advertisement

Olin Edirne: 67 - Tundja Yambol: 68 (Hazırlık Maçı)

Olin Edirne, Bulgaristan’ın Yambol şehrinde düzenlenen Diana Uluslararası Basketbol Turnuvası’nın son gününde karşılaştığı ev sahibi Tundja Yambol’a 68-67 mağlup oldu. 700 dolayında seyircinin izlediği maçın ilk yarısını da ev sahibi Yambol 33-31 önde tamamladı. Günün diğer maçında Yunanistan temsilcisi Kavala, Makedon rakibi Feni-Kavadarci’yi 84-74 mağlup etmeyi başardı.. 

Olin Edirne maça; Mehmet Yağmur, David Jelinek, Bekir Yarangüme, Sasa Cuic ve Artsiom Parakhouski beşiyle başladı. Maçın ilk basketi Cuic’ten geldi ve ilk 2.30 dakika bu skorla geçildi: 0-2. Karşılıklı top kayıpları ve boş hücumlar sonucu her iki takım da sayı bulmakta zorlandı ve ilk beş dakika sayı anlamında çok kısır bir şekilde 5-7 Olin Edirne üstünlüğünde geçildi.  Daha sonra Olin Edirne, hücum organizasyonlarında istediği sayıları bulamayıp rakibini savunma anlamında da durduramayınca, son 2 dakikaya 16-12 Yambol üstünlüğünde girildi. Olin Edirne son 20 saniyeye Berkay Candan’ın iki sayılık basketiyle 16-16 beraberliği yakalayarak girdi. Ardından Yambol’un sayısına engel olamayınca ve son topu da verimli kullanamayınca ilk periyot 18-16 Yambol’un üstünlüğü ile tamamlandı. Periyotun son bölümünde Olin Edirne’nin özellikle 2 ve 5 numaralı pozisyon oyuncularının oyuna yeterince dahil olamadıkları göze çarptı. Olin Edirne, ikinci periyota Jelinek’in elinden bulduğu arda arda 3 sayılık basketlerle başladı ve 22-18 öne geçti. Periyotun 5. Dakikası geride kalırken Berkay Candan 4. faulünü aldığında skorboard 25-24 Yambol üstünlüğünü gösteriyordu. Periyotun son 9 saniyesine girilirken Olin Edirne, genç oyuncu Umar Atın ile beraberliği yakaladı: 31-31. Ama Yambol, son topu sayıya çevirince takımlar soyunma odalarına 33-31 Yambol üstünlüğünde gittiler.

Üçüncü periyotun ilk 2 dakikası her iki takımın da karşılık top kayıpları ile başladı. İkinci dakika geçilirken Parakhouski, Olin Edirne adına skora denge getirdi: 33-33. Son 4.30 dakikaya her iki takımın karşılıklı basketleriyle 37-37 girildi. Son 3.30’da Yambol, 42-39 öne geçse de bu dakikadan sonra sahadaki; David Jelinek, Mehmet Yağmur, Bekir Yarangüme, Berkay Candan ve Davud Kamer beşlisi rakibine özellikle savunmada geçit vermeyip periyot sonuna kadar sayı imkanı tanımayınca final periyotuna 46-42 önde giren taraf Olin Edirne oldu. Olin Edirne, son periyota yine aynı beş ile başladı ve son 5 dakikaya Berkay’ın üç sayılık başarılı atışı ile 60-51 önde girdi. Olin Edirne, kalan dakikalarda rakibi ile arasındaki bu 9 sayılık farkı koruyamasa da rakibinin öne geçmesine de izin vermedi ve son 1 dakika 48 saniyeye 7 sayı önde girmeyi başardı: 58-65. Yambol, peş peşe bulduğu serbest atış sayılarıyla son bir dakikaya girilirken farkı 2 sayıya kadar indirdi: 63-65. Maçın bitimine sadece 30 saniye kalan Yambol’un hücum faulünden kazanılan iki serbest atıştan birini sayıya çeviren Artsiom Parakhouski, Edirne temsilcisini 3 sayı farkla 66-63 öne geçirdi ve Yambol mola aldı. Molanın ardından son 19 saniyede Yambol farkı tek sayıya indirdi: 65-66. Yambol Jelinek’i faulle durdurunca 17 saniye kala kazanılan 2 serbest atıştan ilkini sayıya çeviren Jelinek, farkı tekrar iki sayıya taşıdı 65-67. İkinci serbest atışını kaçıran Jelinek’in çemberden dönen topunu alan Levent Bilgin hemen ardından top kaybı yapınca, başlayan karşı hücumda maçın bitimine 3,5 saniye kala Yambol 3 sayılık başarılı atış ile öne geçmeyi başardı ve maçtan 68-67’lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.


İçerik: Edirnebasket.com

Olin Edirne: 67 - Tundja Yambol: 68 (Hazırlık Maçı) Olin Edirne: 67 - Tundja Yambol: 68 (Hazırlık Maçı) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.