Advertisement

Başkentte Buducnost ve Fenerbahçe Ülker Rüzgârı

TED Ankara Kolejliler'in ev sahipliğinde Ankara Spor Salonu'nda başlayan Tansev Mıhçıoğlu Turnuvası'nda ilk günün galipleri KK Buducnost ve Fenerbahçe Ülker oldu. Turnuvanın açılış maçında ev sahibi TED Ankara Kolejliler ile karşılaşan Karadağ ekibi KK Buducnost Podgorica, mücadeleden 80-55'lik galibiyetle ayrılırken, günün ikinci maçında ise Fenerbahçe Ülker, Pınar Karşıyaka'yı 88-70 mağlup etmeyi başardı..

Günün ilk maçında son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar ile gündeme gelen ev sahibi TED Ankara Kolejliler, Karadağ ekibi Buducnost karşısında farklı mağlup olmaktan kurtulamadı. Mücadeleye; Ben Woodside, Kirk Penney, Caner Erdeniz, Nedim Yücel ve Vanja Plisnic beşiyle çıkan başkent ekibi, ilk periyotu 20-19 önde kapattığı maçta ikinci çeyrekte rakibinin üstünlüğüne engel olamadı. TED Ankara Kolejliler, hücumda oldukça sıkıntı yaşadığı ikinci periyot sonunda soyunma odasına 40-29 geride girdi. Savunma anlamında pek varlık gösteremediği üçüncü periyotta Karadağ ekibinin farkı açmasına engel olamayan Ankara ekibi, son periyota da 64-44'lük skorla 20 farklı geride girdi. Rölanti geçen son periyotta yine düşük yüzdeli hücumlara devam eden TED Ankara Kolejliler, sahadan da 80-55'lik skorla mağlup ayrılan taraf oldu. Başkent ekibi adına sadece Nedim Yücel - Jovo Stanojevic ikilisinin gayretleri mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı bu maçta..

KK BUDUCNOST VOLI (80) : Dee Bost 10 (3 ribaund- 2 asist), Viladimir Mihailovic (1 asist), Marko Popovic 6 (5 ribaund), Strahinja Milosevic 12 (1 ribaund- 2 asist), Milan Milosevic 10 (5 ribaund- 2 asist), Pavlin Ivanov 2, Gerald Lee 12 (5 ribaund), Cedomir Vitkovac 8 (5 ribaund), Dusko Bunic 8 (1 asist), Aleksa Popovic 8 (3 ribaund- 2 asist).

TED ANKARA KOLEJLİLER (55): Berent Kavaklıoğlu 4, Nedim Yücel 10 (12 ribaund- 2 asist), Erdal Bibo (3 ribaund- 1 asist), Kirk Penney 5 (2 ribaund), Jovo Stanojevic 12 (8 ribaund), Murat Kaya 2 (2 ribaund- 1 asist), Caner Erdeniz 2 (1 ribaund- 2 asist), Çağdaş Erdoğan 2, Vanja Plisnic 4 (3 ribaund- 1 asist), Nezih Özbakır 6, Benjamin Woodside 7 (4 asist), Gökhan Yazıcıoğlu 1 (2 ribaund).


Turnuvanın ikinci maçında ise bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka karşı karşıya geldi. David Andersen ve Mike Batiste gibi önemli iki oyuncusundan yoksun olarak mücadeleye çıkan Fenerbahçe Ülker, yine de karşılaşmadan 88-70'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Kaf Kaf'ta ise Caner Topaloğlu bu maçta sakatlığı nedeniyle forma giymedi. Öte yandan Fenerbahçe Ülker'de Oğuz Savaş, üçüncü periyotta yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi..

Mücadeleye Fenerbahçe Ülker; Bo McCalebb, Ömer Onan, Romain Sato, İlkan Karaman ve Oğuz Savaş beşiyle başlarken, Pınar Karşıyaka ise; Bobby Dixon, Evren Büker, Jon Diebler, Ümit Sonkol ve Alade Aminu beşiyle karşılaşmaya başladı. Maça, rakibine oranla daha iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk periyotu 24-15 önde tamamlarken, üstünlüğünü ikinci çeyrekte de sürdürdü ve özellikle Kaya - Bogdanovic ikilisiyle hücumda etkili olarak ilk yarıyı da 46-32'lik üstünlükle tamamladı. İki takımın da hücumda etkili olduğu üçüncü periyot karşılıklı sayılarla geçerken, aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Sarı-Lacivertliler son periyota da 66-56'lık üstünlükle girdi. Skor farkı son periyotta da kapanmazken, Fenerbahçe Ülker mücadeleden 88-70'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu. Mücadeleyi 26 sayıyla tamamlayan Bojan Bogdanovic ve 24 sayıyla tamamlayan Alade Aminu'nun hücum performansları ise günün dikkat çeken detayları oldu.

FENERBAHÇE ÜLKER (88): Lester Bo McCalebb 16 (2 ribaund- 7 asist), Ömer Onan 2 /2 ribaund), Barış Ermiş (3 asist), Romain Sato 10 (5 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 16 (3 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 2 (3 ribaund), Can Maxim Mutaf 2 (3 ribaund- 1 asist), İlkan Karaman 8 (5 ribaund), Bojan Bogdanovic 26 (2 asist), Emir Preldzic 6 (6 ribaund- 6 asist).
 
PINAR KARŞIYAKA (70): Will Thomas 7 (3 asist), Soner Şentürk (2 ribaund- 2 asist), Ayhan Onur Kentli 7 (1 ribaund- 2 asist), Robert Bobby Dixon 17 (2 ribaund- 7 asist), Ümit Sonkol 5 (7 ribaund), Evren Büker 7 (1 ribaund), Alade Aminu 24 (7 ribaund- 2 asist), Jon Diebler 3 (1 ribaund- 1 asist).
 
 
Turnuvanın ikinci gününde ise bugün saat 17:00'de TED Ankara Kolejliler ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecekken, saat 19:00'da ise Fenerbahçe Ülker ile KK Buducnost Voli takımları mücadele edecek..
Başkentte Buducnost ve Fenerbahçe Ülker Rüzgârı Başkentte Buducnost ve Fenerbahçe Ülker Rüzgârı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.