Advertisement

Beşiktaş, Zalgiris'i Devirerek Finalde (75-57)

Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Beşiktaş, Münih'te düzenlenen Beko Leagues Cup 2012'deki ilk maçında Litvanya şampiyonu Zalgiris Kaunas'ı 75-57'lik farklı skorla mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı. Siyah-Beyazlılar, bugün TSİ 18:00'de oynanacak finalde, Alman ekibi Bayern Münih'i 87-66 mağlup ederek finale yükselen Rusya Ligi şampiyonu CSKA Moskova ile şampiyonluk için mücadele edecek..

Audi Dome Arena’da oynanan karşılaşmaya Beşiktaş; Curtis Jerrells, Muratcan Güler, Patrick Christopher, Vladimir Dasic ve Gasper Vidmar beşiyle çıktı. Siyah-Beyazlılarda sakatlığı bulunduğu için Almanya'ya götürülmeyen Kartal Özmızrak ve Mehmet Ali Yatağan, maç kadrosunda yer almadılar. Kadroda yer alan Can Akın antrenman eksiği nedeniyle, Cevher Özer ise hafif sakatlığı nedeniyle maçta süre almadılar. Zalgiris Kaunas'ta ise sakatlıkları bulunan; Robertas Javtokas, Mantas Kalnietis ve Rimantas Kaukenas, maç kadrosunda yer almadılar..

Karşılaşmaya Dasic’in 2 sayılık basketiyle başlayan Beşiktaş, ilk dakikalarda rakibine Vidmar’la pota altında üstünlük kurmayı başardı. Jerrells ve Muratcan ‘ın yönetimiyle hücumda etkili olan siyah-beyazlılar, savunmada boşluklar verince ilk çeyreğin son 5 dakikasına 10-8 geride girdi. Markota ve Serhat’ın oyuna girmesiyle hareketlenen Beşiktaş, arka arkaya bulduğu basketlerle ilk bölümü 20-14 üstünlükle tamamladı. 2. çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş, pota altındaki üstünlüğünü dış şutlarda da gösterince rakibi ile arasındaki sayı farkını açmaya başladı. Barış’la hücumda etkili olan Beşiktaş, Markota’nın da savunma ribauntlarındaki başarılı bir performans sergilemesiyle, maça ağırlığını koydu. Siyah-beyazlılar, ilk yarının son 5 dakikasına 31-21 üstünlükle girdi. Çeyreğin son bölümünde ise üst üste top kayıpları yapan ve hücum sürelerini doğru kullanamayan siyah-beyazlılar, farkın kapanmasına engel olamadı. Beşiktaş, kısa süreli düşüşüne rağmen soyunma odasına 37-30 önde girmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş; Tutku Açık, Curtis Jerrells, Patrick Christopher, Damir Markota ve Gasper Vidmar beşiyle başladı. 3. çeyreğin ilk basketini Beşiktaş, Jerrells’in 2 sayılık basketiyle kazandı. Rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koyan temsilcimiz, Markota ve Christopher’ın basketleri ile farkı açmaya devam etti ve çeyreğin son 5 dakikasına 45-34 önde girdi. Tutku’nun takımı iyi yönlendirmesi ve Christopher’ın da hareketli oyunu bu bölümde Zalgiris'i zor durumda bıraktı. Dasic’in de skora katkı sağlamasıyla siyah-beyazlılar, son çeyreğe 54-41 üstünlükle girdi.

Son periyota Beşiktaş, günün etkili isimlerinden Barış’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Diğer çeyreklere oranla biraz tutuk başlayan siyah-beyazlılar, ilk hücumlarda rakibinin basketlerine karşılık vermekte zorlandı. Bitime 6 dakika kala Beşiktaş'ın bu çeyrekteki faul hakkı doldu. Barış ve Jerrells ile hücumda hareketlenen siyah-beyazlılar, son 5 dakikaya 64-52 önde girdi. Serhat’ın basketleriyle farkı açmaya devam eden Beşiktaş, üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettirdi ve Beko Leagues Cup'ın ilk maçından 75-57 galip ayrılarak adını finale yazdırmayı başardı.

Beşiktaş'ta; Curtis Jerrells 14, Patrick Christopher 12, Damir Markota ve Barış Hersek 11'er, Serhat Çetin 10, Vladimir Dasic ise 9 sayı kaydetti. 

Zalgiris Kaunas adına ise; Oliver Lafayette 12, Jeff Foote 9, Paulius Jankūnas 8, Mindauskas Kuzminskas 6, Ksistof Lavrinovič 6, Darjus Lavrinovič 6, Tremmel Darden 5, Adas Juškevičius 3 ve Tadas Klimavičius 2 sayı üretti. 


Özet: Bjk.com.tr
Beşiktaş, Zalgiris'i Devirerek Finalde (75-57) Beşiktaş, Zalgiris'i Devirerek Finalde (75-57) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.