Advertisement

Özgür Soylu Turnuvası'nda Şampiyon Kaf Kaf (85-70)

Pınar Karşıyaka, ev sahipliğini yaptığı Özgür Soylu Turnuvası'nın son maçında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 85-70 mağlup ederek turnuvayı birinci sırada tamamladı. Kaf Kaf, önceki gün de Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni 78-74 mağlup etmişti. Bu arada karşılaşmanın ardından, Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Mutlu Altuğ, Özgür Soylu'nun annesine bir plaket verdi..

Mücadeleye ev sahibi ekip; Soner Şentürk, Robert Dixon, Jon Diebler, Will Thomas ve Bora Hun Paçun beşiyle başlarken, Antalya Büyükşehir Belediyesi ise; Jordan Theodore, Barış Güney, Ronald Lewis, Valentin Pastal ve Xavier Gibson beşiyle başladı.

Karşılaşmaya her iki takım da savunmada sıkıntılı başlarken, karşılıklı sayılarla geçen ilk bölümde Pınar Karşıyaka, Diebler'in dış atış isabetleri ile skor üstünlüğünü eline aldı. Bora'nın da pota altı sayılarıyla farkı lehine açan Kaf Kaf, ilk beş dakikayı 14-5 üstün geçti. Barış Güney ve Diebler'in karşıklı üçlüklerine sahne olan son bölümde, Soner'in basketine Reha'nın üçlüğüyle yanıt veren Antalya ekibi karşısında Pınar Karşıyaka, Diebler'in 3/4 üçlük isabeti sağladığı ilk periyotu 26-23 önde kapattı. İkinci periyota Ümit Sonkol'un basketleriyle başlayan Yeşil-Kırmızılılar, Aminu'nun iki basketi ile skoru 34-25'e getirerek Altar Tunçkol'a mola aldırdı. Moladan sonra Hakan Demirel'in 5 sayısı ile fark 4'e inerken, bu kez bitime 5 dakika mola alan ise Ufuk Sarıca oldu. Periyotun son 5 dakikasında ise şut yüzdeleri düşerken, her iki takım da potaya yönelerek sayı bulmaya çalıştı. Dixon'ın basketleriyle farkı yeniden açan ev sahibi ekip, mücadelenin ilk yarısını 45-36 önde tamamladı. 
 
Karşılaşmanın ilk yarısında, tümünü ilk çeyrekte attığı 11 sayıyla Jon Diebler en skorer isim olurken, oyunda kaldığı bölümde takımını çok iyi organize eden Soner Şentürk ise; 6 sayı, 3 ribaund ve 4 asistlik bir katkı yaptı. Son bölümde etkili olan Dixon ise ilk yarıda 8 sayı üretti. Antalya ekibinde ise Hakan Demirel ve Jordan Theodore, 7'şer sayı ile ilk yarıda en skorer isimler oldular..

Mücadelenin ikinci yarısı karşılıklı gelen faullerle başladı. Soner'in üçlüğü skoru 50-38'e getirirken, ilk beş dakikalık bölümde her iki takım da hücumda etkili olamadı. Karşılıklı boş hücumların ardından Dixon ile 5 sayı bulan Kaf Kaf, ilk beş dakikayı 55-38 önde geçti. Ardından Dixon ile bir isabet daha bulan ev sahibi ekibe Eren Beyaz'ın basketleriyle yanıt veren Antalya BŞB, Theodore ve Eren'in basketleriyle skoru 57-46'ya getirdi ve Ufuk Sarıca'ya mola aldırdı. Moladan sonra Ümit ile iki üçlük isabeti bulan Pınar Karşıyaka, Soner'in serbest atış sayılarıyla son periyota 67-52 önde girdi. Son periyota da her iki takım hücumda etkisiz başlarken, periyotun ilk sayısı 2 buçuk dakika geride kalırken Onur Kentli'nin serbest atışından geldi. Oyun sık sık faullerle dururken, Theodore'un sayılarına yanıt Aminu-Dixon ikilisiyle geldi. Son bölümde de karşılıklı sayılar gelirken, maçın skorunu ise Soner Şentürk'ün bitime 4 saniye kala gelen smaç basketi belirledi ve Pınar Karşıyaka, mücadeleden 85-70'lik galibiyetle ayrıldı.


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

PINAR KARŞIYAKA (85): Will Thomas (6 ribaund), Soner Şentürk 17 (4 ribaund- 7 asist), Ayhan Onur Kentli 4 (4 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu 4 (1 ribaund), Robert Dixon 19 (2 ribaund- 4 asist), Ümit Sonkol 12 (9 ribaund- 2 asist), Evren Büker 2 (1 asist), Bora Hun Paçun 8 (5 ribaund), Alade Aminu 6 (2 ribaund), Jon Diebler 13 (1 asist), Serkan Menteşe, Onur Çalban.

ANTALYA B.Ş.B. (70): Jordan Theodore 14 (2 ribaund- 6 asist), Xavier Gibson 8 (6 ribaund- 1 asist), Seray Yıldırım 1, Reha Öz 6, Gökhan Karabıyık 4 (4 ribaund), Ronald Lewis 5 (2 ribaund- 1 asist), Eren Beyaz 8, Valentin Pastal 5 (1 ribaund), Hakan Demirel 13 (2 ribaund), Barış Güney 6 (2 ribaund- 5 asist), Berkay Gülek.
Özgür Soylu Turnuvası'nda Şampiyon Kaf Kaf (85-70) Özgür Soylu Turnuvası'nda Şampiyon Kaf Kaf (85-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.