Advertisement

Mirsad'a Galibiyetli Veda (74-56)

Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan'ın jubile maçında Ülker Sports Arena'da konuk ettiği CSKA Moskova'yı 74-56'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Mirsad Türkcan, maçı arkadaşlarının omuzlarında gözyaşlarıyla terk ederken, deneyimli oyuncunun 6 numaralı forması da emekliye ayrılarak Fenerbahçe Ülker Sports Arena'nın tavanındaki yerini aldı..

Bu iki takım, bir gün önce de Cagliari Turnuvası'nda karşı karşıya gelmiş, Sarı-Lacivertliler o maçta da rakibini 70-65'lik skorla geçmeyi başarmıştı. Fenerbahçe Ülker'de bu maçta David Andersen ve Mike Batiste forma giymedi. İlkan Karaman ise yeni takımıyla ilk maçına çıktı. CSKA Moskova'da bir önceki maçta olduğu gibi; Zoran Erceg, Nenad Krstic, Eugeny Voronov, Milos Teodosic ve Sasha Kaun bu maçta da kadroda yer almayan isimlerdi..

Jübile maçına yedek başlayan Mirsad Türkcan, Kaya Peker’in yerine oyuna dâhil oldu. Başarılı oyuncu, Sarı-Lacivertliler 6-3 gerideyken attığı 3 sayılık basket sonrası veda seremonisini başlattı. Skorbord süresi 06.34’ü gösterirken 6 numaralı formasıyla skoru 6-6 beraberliğe getiren Mirsad, kenar yönetimine işaret yaparak seremoniyi başlattı. Bu sırada maç dururken, salonun ışıkları söndürüldü ve skorbordda Mirsad’ın çeşitli maçlardaki performanslarından görüntülere yer verildi. Sahanın kenarında oğlunu kucağına alan Mirsad'ın emekli edilen 6 numaralı forması salonun tavanına asıldı. Önce CSKA Moskova oyuncularına ve teknik heyetine giden Türkcan, daha sonra taraftarlarla vedalaştı. Mirsad, son olarak sahanın ortasında kendisini bekleyen Fenerbahçe Ülkerli oyuncularla bir araya geldi. Takım arkadaşlarının omuzlara aldığı Mirsad, bu şekilde yedekler bölümüne gelirken, daha sonra soyunma odasına gitti.

Ömer Onan, McCalebb ve İlkan Karaman ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, rakibi karşısında ilk periyotu 18-11 önde geçti. Mücadelenin 2. çeyreğinde oyuna ağırlığını tamamen koyan ev sahibi takım, ilk yarıyı da 19 sayı farkla 42-23 önde tamamladı. Pota altında Kaya Peker ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, farkı korudu ve 3. periyotu da 58-41 üstün geçti. Son periyotta da rahat oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip, Mirsad Türkcan’ı uğurladığı mücadelede CSKA Moskova’yı 74-56 yendi.


SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Serkan Emlek

FENERBAHÇE ÜLKER (74): Bo McCalebb 9, Ömer Onan 13, Romain Sato 8, Kaya Peker 10, Oğuz Savaş 8, Mirsad Türkcan, Barış Ermiş, İlkan Karaman 11, Bojan Bogdanovic 6, Emir Preldzic 9.

CSKA MOSKOVA (56): Aaron Jackson 9, Sonny Weems 12, Drew Nicholas 5, Dmitry Sokolov 7, Viktor Khryapa 4, Vladimir Micov 5, Alexey Zozulin, Andrei Vorontsevich 3, Alexander Gudumak 8, Anton Ponkrashov 3.

1.PERİYOT: 18-11
2.PERİYOT: 42-23
3.PERİYOT: 58-41
4.PERİYOT: 74-56


Özet: Fenerbahce.org
Mirsad'a Galibiyetli Veda (74-56) Mirsad'a Galibiyetli Veda (74-56) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.