Advertisement

A Millilerin Rakipleri Belirlendi

A Milli Kadın Takımımızın 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri belli oldu. Ay-Yıldızlılarımız, 15-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek olan EuroBasket Women 2013’ün A Grubu’nda Slovakya, Karadağ ve Ukrayna ile ikinci tur mücadelesi verecek.. 

Paris’te gerçekleştirilen kura çekimi FIBA Avrupa Başkanı Olafur Rafnsson ve Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Siutat’ın konuşmalarıyla başladı. Potanın Perileri, 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda kazandığımız gümüş madalya nedeniyle kuraya 1. torbadan girerken, diğer seri başları Rusya, ev sahibi Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu 16 ülke 4’er takımlı 4 gruba yerleşti. 

Kura çekimi sonucunda 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın maçları 15, 16 ve 17 Haziran 2013’te oynanacak olan ilk tur grupları şöyle oluştu: 

A Grubu: Türkiye, Slovakya, Karadağ, Ukrayna 
B Grubu: Rusya, İtalya, İsveç, İspanya 
C Grubu: Fransa, Büyük Britanya, Sırbistan, Letonya 
D Grubu: Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Litvanya, Belarus


A Grubu maç programı ise şu şekilde: 

15 Haziran 2013 
Karadağ - Slovakya 
Türkiye - Ukrayna

16 Haziran 2013 
Türkiye - Karadağ 
Slovakya - Ukrayna 

17 Haziran 2013 
Karadağ - Ukrayna 
Türkiye - Slovakya 

EuroBasket Women 2013’ün ilk turunda ilk 3 sırayı alan takımlar ikinci tura yükselecek ve 6’şar takımlı E ile F gruplarına yerleşecek. İkinci turu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar ise çapraz eşleşmeyle çeyrek final oynamaya hak kazanacaklar.
A Millilerin Rakipleri Belirlendi A Millilerin Rakipleri Belirlendi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.