Advertisement

Fenerbahçe Ülker'e Buducnost Şoku (64-68)

Tansev Mıhçıoğlu Turnuvası'nın ikinci gününde, Karadağ ekibi KK Buducnost Voli ile karşılaşan Fenerbahçe Ülker, 1/19 gibi felaket bir yüzdeyle üçlük attığı maçtan 64-68'lik mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. Pota altı rotasyonundaki eksiklere, dış oyuncuların da kötü hücum performansları eklenince, Sarı-Lacivertliler adına mağlubiyet kaçınılmaz oldu..

Ankara Spor Salonu'ndaki mücadeleye, izinli olan David Andersen'in yanı sıra, hafif sakatlıkları bulunan Oğuz Savaş ve Mike Batiste'den yoksun olarak çıkan Fenerbahçe Ülker, maça da dört kısalı bir sistemle başladı. Sarı-Lacivertliler, mücadeleye; Bo McCalebb, Ömer Onan, Romain Sato, Emir Preldzic ve İlkan Karaman beşiyle başladı.

Maça istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe Ülker, Bo McCalebb'in bireysel çabalarıyla skor üretebilirken, rakibinin hücum ribaundları sonrası kaydettiği sayılara da engel olamadı. Uzun olarak sadece İlkan ve Kaya'yı dönüşümlü olarak oynatabilen Fenerbahçe Ülker, pek etkili olamadığı ilk periyotu 17-11 geride kapattı. İkinci periyota çift oyun kurucuyla başlayan Pianigiani, McCalebb'i iki numaraya çekerek Barış Ermiş'le birlikte sahaya sürdü. Hücumda bir türlü sistemini oturtamayan Fenerbahçe Ülker'de sadece Bogdanovic'in sayıları nefes aldırırken, pota altında Lee - Bunic ikilisi, dışarıdan da Marko Popovic'in sayıları ile farkı açmaya devam eden Buducnost, maçın ilk yarısını da 40-28 önde kapattı. İlk yarıda Fenerbahçe Ülker'in en skorer ismi 9 sayı kaydeden Bogdanovic olurken, McCalebb ise 5 sayı kaydetti. Buducnost'ta ise 23 yaşındaki Sırp pivot Dusko Bunic 10 sayı ve 5 ribaund ile en etkili isim olurken, Gerald Lee ve Marko Popovic ise 8'er sayı ürettiler..

Maçın ikinci yarısına biraz daha iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, yine de istediği şut yüzdesini bir türlü yakalayamadı. Süre alan hemen hemen her oyuncusundan katkı alan Buducnost ise aradaki sayı farkını korumaya devam etti. Vitkovac ve Ivanovic'in de hücumda devreye girmesiyle birlikte hücum zenginliği anlamında da sıkıntı yaşamayan Buducnost, son periyota da 59-42'lik üstünlükle girdi. Son periyota İlkan-Kaya ikilisiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Barış Ermiş organizeli hücumlarında 7-0'lık seri yakalayarak skoru 59-49'a getirdi. Son periyotun ilk beş dakikasında rakibine sadece 2 sayı şansı veren Sarı-Lacivertliler, dış atışlardan istediği sonucu alamasa da potaya yönelerek skor üretmeye son bölümde de devam etti ve farkı hızla eritti. Maçın sonunda farkı  kapatma şansı yakalayan Fenerbahçe Ülker, rakibine son periyotta sadece 9 sayı şansı verse de bu yeterli olmadı ve Buducnost Voli, mücadeleden 68-64'lük galibiyetle ayrılmayı başardı.

Pota altı rotasyonundan; Batiste, Andersen ve Oğuz'dan yoksun mücadele eden Sarı-Lacivertlilerde, bu maçta çok iş düşen dış oyunculardan; Ömer Onan 0/5, Bojan Bogdanovic 2/9 ve Emir Preldzic 1/7 saha içi isabetiyle oynayınca farkın kapanması da mümkün olmadı.  


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Sasa Pukl, Vedat Borulday, Kerem Baki

FENERBAHÇE ÜLKER (64): Lester Bo McCalebb 17 (2 asist), Barış Ermiş 8 (2 ribaund- 3 asist), Romain Sato 8 (5 ribaund), Kaya Peker 8 (9 ribaund), İlkan Karaman 6 (5 ribaund), Bojan Bogdanovic 13 (2 ribaund), Emir Preldzic 4 (5 ribaund- 1 asist), Can Maxim Mutaf, Ömer Onan, James Metecan Birsen.

KK BUDUCNOST VOLI (68): Dee Bost 7 (3 ribaund- 3 asist), Vladimir Mihailovic (1 ribaund- 1 asist), Marko Popovic 11 (7 ribaund- 1 asist), Strahinja Milosevic 1 (6 ribaund- 1 asist), Milan Milosevic 3 (4 ribaund- 1 asist), Gerald Lee 10 (3 ribaund), Cedomir Vitkovac 8 (2 ribaund- 2 asist), Dusko Bunic 16 (8 ribaund- 1 asist), Aleksa Popovic 4 (3 ribaund- 4 asist), Nikola Ivanovic 8 (1 ribaund- 2 asist), Marco Mugosa, Pavlin Ivanov.

1.Periyot: 11-17
2.Periyot: 28-40
3.Periyot: 42-59
4.Periyot: 64-68

Fenerbahçe Ülker'e Buducnost Şoku (64-68) Fenerbahçe Ülker'e Buducnost Şoku (64-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.