Advertisement

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Basın Toplantısı Yapıldı

30 Eylül Pazar günü saat 17:00'de Beşiktaş ile Anadolu Efes arasında oynanacak 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın basın toplantısı, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapıldı..

Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Odası’nda yapılan toplantıya, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Beşiktaş başantrenörü Erman Kunter ve oyuncusu Serhat Çetin, Anadolu Efes başantrenörü Oktay Mahmuti ve oyuncusu Sasha Vujacic ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı kupa için özel olarak hazırlanan klip ile başladı ve ardından konuşmalara geçildi.

Toplantıda söz alan TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, her iki takımın geçen sezonki play-off finalinden sonra bir kez daha karşılaşacaklarını belirtirken, “Bu iki takım birbirini yakından tanıyor. En önemli değişiklikleri ise antrenörleri oldu. Beşiktaş’ın antrenörü uzun yıllardır ülkemizi yurtdışında Fransa’da en iyi şekilde temsil ediyordu. Erman Kunter’e "hoş geldin" diyor ve başarılar diliyoruz. Diğer taraftan Galatasaray Medical Park’ta başarılı sezonlar geçiren Oktay Mahmuti bu kez Anadolu Efes’in başına geçti. Güzel ve çekişmeli bir maç olacağına eminiz. Ben iki takıma da başarılar diliyorum. Bütün basketbolseverleri Abdi İpekçi Spor Salonu’na bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş başantrenörü Erman Kunter, sezonun ilk resmi maçına çıkacaklarını ifade ederken, “Anadolu Efes geçen senin finalisti. Biz de 3 kupa almış bir takımız. En azından bir kupa daha alarak sezona başlamak istiyoruz” dedi.

Kunter, takımın son durumu hakkında bilgi verirken; “Önemli bir maç oynayacağız ama tam olarak hazır değiliz. Milli Takımda diğer kulüplerde olduğu gibi bizim de oyuncularımız vardı. Tam takım olarak en fazla 5-6 antrenman yapmışızdır. Tabi bu hiçbir zaman arkasına saklanacak bir şey değildir. Hazır olup olmamak önemli değil, eksiklerimizi biliyoruz ama bu eksiklikler sahada daha fazla mücadele ederek kapatılabilir. Kazanmak için tüm gücümüzü harcayacağız” şeklinde konuştu.

Siyah Beyazlı takımın milli oyuncusu Serhat Çetin de sezonun başında olduklarını hatırlatırken; “Her iki takım da yeni transferler yaptı. Ayrıca yine her iki kulübün Milli Takımdan dönen oyuncuları var. Hazırlık anlamında geçen seneki seviyede tabi ki değiliz ama özellikle fiziksel olarak üst düzeyde bir mücadele olacaktır. Rakibimiz Anadolu Efes’e başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes Antrenörü Oktay Mahmuti, uzun bir aranın ardından yeniden topu sektirmeye başladıklarını belirtirken, “Basketbol heyecanı yeniden başlıyor. Sezon öncesinde ilk resmi maçımızın Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması olması da ayrıca güzel oldu. Sahada iki takım adına da nasıl bir basketbol sergileneceği konusunda bir şeyler söylemek zor. İki takımın da henüz hazır olmadığını söyleyebiliriz buna rağmen Türk basketbolu adına güzel bir başlangıç olacak” dedi.

Anadolu Efes'in Sloven oyuncusu Sasha Vujacic ise “Önümüzdeki maç için çok heyecanlıyız. Çalışmalarımızı yaptık, umarım güzel bir maç olur” derken, sorulan bir soru üzerine de “Kobe Bryant’ın Beko Basketbol Ligi hakkında yaptığı yorum gerçekten önemli bir ayrıcalık. Ben iki senedir burada oynuyorum ve gerçekten en iyi liglerden biri olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki sezonla birlikte kesinlikle en iyisi olacak” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Basın Toplantısı Yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Basın Toplantısı Yapıldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.