Advertisement

Banvit&TÜBAD Turnuvası'nda Şampiyon Galatasaray

7. Uluslararası Banvit&TÜBAD Basketbol Turnuvası'nda şampiyonluğa, ev sahibi Banvit'i 79-73 mağlup eden Galatasaray Medical Park ulaştı. Sarı-Kırmızılılarda kaptan Hawkins, kaydettiği 17 sayıyla takımını galibiyete taşıyan isimlerin başında gelirken, deneyimli oyuncu Henry Domercant, üçüncü periyotta Ersin Dağlı ile çarpışarak dizinden sakatlandı ve oyuna devam edemedi..

Final maçına iyi başlayan Galatasaray Medical Park, ilk dakikaları önde geçti. Çeyrek sonuna doğru farkı da açan Sarı-kırmızılı takım, 7. dakikada 15-7'lik üstünlüğü sağladı. Galatasaray, mücadelenin ilk periyodunu da 4 sayı farklı 19-15 öne geçti. Sarı-kırmızılılar, ikinci çeyreğe Banvit karşısında çok hızlı girdi. Üst üste bulduğu sayıların ardından yaptığı etkili savunmayla da rakibine sayı şansı tanımayan Galatasaray Medical Park, bu çeyreğin 4. dakikasını 14 sayı farkla 29-15 önde geçti. Daha sonra oyundaki dengeyi kuran Banvit, tüm çabasına rağmen soyunma odasına 8 sayı farkla 42-34 geride girdi. İlk yarıda Galatasaray'da Cenk Akyol, üst üste bulduğu 3'lüklerle takımını ayakta tutan isim oldu.

Final karşılaşmasının 3. periyodu ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Galatasaray Medical Park, ilk 2 çeyrekte elde ettiği skor avantajını, bu çeyrekte de korumayı başardı. Ancak rakibine kolay teslim olmayan Banvit, bu çeyrekte farkın açılmasına izin vermedi. Buna rağmen Sarı-kırmızılı ekip, son çeyreğe 58-52'lik skorla önde girmeyi başardı. Son çeyreğe ise Kenan Bajramovic önderliğindeki Banvit, çok hızlı başladı. Aradaki farkı hızlı kapatan ev sahibi, son 5 dakikaya girilirken 63-63 ile eşitliği sağladı. Maçın son 2 dakikası ise adeta nefesleri kesti. Kalin Lucas'in 3'lüğü ile öne geçen Banvit, son 2 hücumda Hawkins'in sayılarına engel olamadı. Son 17 saniyeye 77-73 önde giren Galatasaray Medical Park, salondan da 79-73 galip ayrıldı ve Banvit&TÜBAD Turnuvası’nda şampiyonluğa uzandı.

Sarı Kırmızılı ekipte 4 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. David Hawkins 17 sayı ile mücadele ederken Cenk Akyol 13, Furkan ve Ersin Dağlı da 10’ar sayı kaydettiler. Ev sahibi Banvit’te ise Vladimir Stimac 15 sayı, Kenan Bajramovic 12, Samuel Mejia da 11 sayı ile maçı tamamlayan isimler oldular.


SALON: Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Tekin Özübir, Orkun Yurtdaş, Murat Tunç

BANVİT (73): Sammy Mejia 11 (3 ribaund- 1 asist), Kalin Lucas 7 (1 ribaund- 3 asist), İzzet Türkyılmaz 8 (5 ribaund- 1 asist), Keith Simmons 8 (4 ribaund- 2 asist), Vladimir Stimac 15 (5 ribaund), Serkan Erdoğan 4 (3 ribaund- 3 asist), Erkan Veyseloğlu (1 asist), Şafak Edge, Kenan Bajramovic 12 (3 ribaund- 1 asist), Dusan Cantekin 2 (1 ribaund), Chuck Davis 6 (2 ribaund- 1 asist).

GALATASARAY MEDICAL PARK (79): Jamont Gordon 6 (3 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 10 (5 ribaund- 2 asist), David Hawkins 17 (5 ribaund- 3 asist), Ersin Dağlı 10 (9 ribaund), Henry Domercant 7 (1 ribaund- 1 asist), Göksenin Köksal (1 ribaund), Cenk Akyol 13 (2 ribaund), Boniface N'Dong 7 (6 ribaund), Milan Macvan 8 (4 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 1 (3 asist).


Özet: Ntvspor
Banvit&TÜBAD Turnuvası'nda Şampiyon Galatasaray Banvit&TÜBAD Turnuvası'nda Şampiyon Galatasaray Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.