Advertisement

"Sakat oyuncuların iyileşmesi avantaj sağladı"

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Pınar Karşıyaka'yı sahasında 98-79’luk skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes'te Genel Menajer Engin Özerhun, sakat oyuncuların takıma dönmesiyle play-off'larda gerçek oyunlarını sahaya yansıttıklarını söyledi.

Engin Özerhun, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Pınar Karşıyaka karşısında ilk maçta aldıkları farklı galibiyetin; baskılı ve iyi savunma yapan oyun anlayışına bağlı olduğunu belirtti. Özerhun, ''Play-off serileri her zaman zordur. Ancak Pınar Karşıyaka maçında, özellikle ikinci periyottaki etkili oyunumuz ve elde ettiğimiz 15-0'lık seriyle sonuca gitmesini bildik. Açıkçası iyi savunma yapıp bunu da sayıyla süsleyince galibiyet geldi'' diye konuştu.

Ligin normal sezonunda sakatlıklar nedeniyle çoğu maçta gerçek oyunlarını sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Özerhun, play-off serileri başlamadan sakat oyuncuların iyileşmesinin takıma büyük katkı sağladığını vurguladı. Genel Menajer Özerhun, ''Pınar Karşıyaka maçında sakatlıkları düzelen oyuncularımızın takıma katkısı oyunumuza da yansıdı. Kinsey, Ermal ve Kerem Gönlüm'ün takıma katkıları çok olumlu oldu. Diğer oyuncular da çok iyi oynadılar. Sonuçta güzel bir galibiyet aldık. Play-off'lara sakatlıklardan sıyrılarak başlamamız bizim için büyük bir avantaj'' şeklinde konuştu.

Çarşamba günü oynayacakları serinin ikinci karşılaşmasıyla ilgili de konuşan Özerhun, sözlerini şöyle tamamladı: ''Deplasmanda oynayacağımız ikinci maçın farklı olacağını düşünüyorum. Ancak gerekli savunma ve hücum katkısını ilk maçtaki gibi sahaya yansıtabilirsek, bütün oyuncularımızdan da istediğimiz gibi faydalanabilirsek, ikinci maçtan da galibiyetle ayrılır ve play-off'larda yarı finale yükseliriz.''

Çeyrek final serisinin ikinci maçı 9 Mayıs Çarşamba günü İzmir Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılacak. Anadolu Efes, bu maçı da kazanması durumunda yarı finale yükselecek. Pınar Karşıyaka'nın kazanması halinde ise üçüncü ve son maç yine sezonu üst sırada bitiren Anadolu Efes'in sahasında oynanacak.
"Sakat oyuncuların iyileşmesi avantaj sağladı" "Sakat oyuncuların iyileşmesi avantaj sağladı" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.